1 Ekim 2015 Perşembe

Uyarlama Türk dizileri, The Hollywood Reporter'da!

Amerika'nın önemli medya organlarından The Hollywood Reporter, Amerika'da yayınlanan ve başarılı olan 5 dizinin Türkiye'ye uyarlanışını haberleştirerek okuyucularına ulaştırdı. Konuya dair yazı THR'nin 9 Ekim'de çıkacak dergisinde de yer alacak.
İşte o yazıda yer verilen diziler ve yapılan yorumlar:
The O.C. Medcezir
Ryan, Yaman, Marisa da Mira oldu. Ama hikayedeki çaprazlama aşk hikayesi aynı kaldı - hatta The O.C. aile draması Medcezir olduğunda Chino'daki kapüşonlar ve Seth'in kıvırcık saçı bile.
Desperate Housewives Umutsuz Ev Kadinlari
Wisteria Lane'in Türk versiyonu, karakterlere el değilmese de daha pembe bir hal aldı. Dizi orijinalin davetkar haline uyum sağlamaya çalıştı ama müstehcen içerik nedeniyle 2013'te Türk televizyonlarındaki sansürden payını o da aldı.
Monk Galip Derviş
Kanal D'nin Monk uyarlaması, Türklerin alışılmış 90 dakikalık bölüm formatının aksine 60 dakikalık bir şovun da başarılı olabileceğinin kanıtı oldu. Geçtiğimiz yılın sonuna kadar Kanal D'de üç sezon boyunca yayınlandı.
Revenge / İntikam
Türkiye'nin Yıldızları yarışmasıyla ünlü olan Beren Saat, Emily Van Camp'in rahmetli babasına karşı yapılan hatayı düzeltmeye çalışan kız rolünü devraldı.  Dizi, Kanal D'de iki yıl boyunca yayınlandı.
Jane the Virgin Aşka Gebe
Kendisi de Venezüela'daki bir pembe diziden uyarlanan hit komedinin Türk versiyonunun çekimleri Temmuz'da başladı. Orijinalindeki alengirli cinselliğin aksine dizide Türk tadına daha uygun olarak "duygusal bir bakış açısına" odaklanılacak.
- See more at: http://ekranella.com/haber/uyarlama-turk-dizileri-the-hollywood-reporter-da#sthash.fEsbY06o.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder