29 Kasım 2016 Salı

Agatha Christie ekranı istila etmeye geliyor!



Sevgili Agatha Christie, 80 civarı romanı ve bir sürü kısa hikayesiyle polisiye romanın kraliçesi olarak bilinen harika bir yazar. Bu kadar eser çıkartmış birisinin eserlerinin televizyona veya sinemaya uyarlanması ise takdir edersiniz ki gayet doğal bir durum.

2014 yılında yazarın eserlerinin televizyon hakları İngiliz ITV kanalından BBC'ye geçince kanal atağa geçerek  iki mini dizi yayınlamıştı: Partners in Crime ve And Then There Were None.

İlki Tommy ve Tuppence ikilisinin başrolde olduğu iki romanın, diğeri de yazarın On Küçük Zenci isimli romanının uyarlamasıydı. Özellikle And Then There Were None büyük bir başarı elde edince -ki tavsiyedir- BBC yazarın eserlerini daha çok değerlendirme kararı aldı.Yetmedi, bu başarı film stüdyolarının da dikkatinden kaçmadı tabii ki.

Peki, sonuç? Önümüzdeki dört-beş yıllık süreç içerisinde Agatha'nın eserlerinden karşımıza sekiz tane uyarlama dizi, ikisi eser uyarlaması ikisi biyografik olmak üzere dört filmin yayına germesi planlanıyor! Ben de bunların derlemesini yapmak için yola çıkıvermiş bulunuyorum.

Başlayalım bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder