7 Kasım 2016 Pazartesi

Designated Survivor: Sona kalan dona kalır


Daha önce hiç ülkenin başındaki insanların hepsi aynı anda öldüğü takdirde ne olur diye düşündüğünüz oldu mu?

Benim uçak kazası versiyonu düşündüğüm oldu itiraf etmek gerekirse. İçine gireceğimiz kaosun boyutu nasıl olur bilmiyorum ama Amerikalılar işte bu sorudan dizi yaptılar ve oldu size Designated Survivor.

Dilimizde yerleşik bir karşılığı olmadığından kullanamıyorum, dümdüz çevirirsek 'Atanmış Sağ Kalan' gibi bir şey oluyor. Her şeyi düşünmeye özen gösteren Amerikalılar tabii ki girişteki sorunu da düşünmüş durumdalar. Başkan ve yardımcısı dahil olmak üzere kabine üyelerinin neredeyse hepsinin bir araya geldiği belli bazı özel gecelerde kabineden gelişigüzel seçilen birisi o gece orada olmuyor. Ani ve büyük bir saldırı gerçekleşir de başkan ve yardımcısı dahil büyük kayıplar verilirse hayatta kalan bu kişi 'atanmış başkan' olarak göreve geliyor.

Bu kişinin Amerika'daki bilindik ismi de Designated Survivor.

Dizinin ilk bölümünü tam böyle bir gecede açıyoruz, yılda bir kez olan ve neredeyse tüm siyasetçilerin orada olduğu Ulusa Sesleniş (State of Union) var. Piyango da İskân ve Şehircilik Bakanı Tom Kirkman'a vuruyor. Kendisini büyük bir çoğunluğun 24 dizisindeki Jack Bauer olarak bildiği Kiefer Sutherland canlandırmakta. Kiefer bey Ocak'ta mini dizi olarak geri dönmeye hazırlanan 24'e geri dönmeye sıcak bakmayıp kendisine yeni bir dizi buluverdi.

Üstelik 21 Eylül'de ABC'de başlayan ve şimdiye kadar dört bölümü yayınlanan dizi kanalı tatmin edici bir şekilde ilerlediğinden sezonu 22 bölüme çıktı bile.

Dizinin ilk bölümünde malum gece devam ederken girişte de bahsettiğim o saldırı gerçekleşiyor işte. Tom Kirkman da kendisini o kaosun orta yerinde mecburen başkan olmuş buluyor, partide daha rütbeli yaşayan kalmıyor çünkü. Dizinin genel hali bu şekilde, ben geleyim nasılına...

Devamı burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder