17 Kasım 2016 Perşembe

The Crown: Birisi yaşamış, diğeri de onu yaşatmış


Kraliyet ailesi denince aklınıza kimler geliyor?

Belki Araplar kadar görgüsüzce gösteriş yaparak veya dikdatörce değil de daha sade yaşıyorlar ama benim aklıma gelen ilk seçenek kesinlikle İngiliz Kraliyet ailesi oluyor. Bir düğün yaptıklarında biz dahil dünyanın pek çok ülkesinde canlı yayını yapılan, her hareketleri yakından takip edilen ve skandalları da tabii ki dünyada geniş yankı uyandıran bir aileden bahsediyoruz. Geçmiş vakitte olanlar da cabası.

Her ne kadar genç ve gelecek jenerasyon gözümüzün önünde daha çok olsa da ailenin patroniçesi, yani 'kraliçesi' II. Elizabeth'i de bu resmin dışında bırakmak olmaz. Bir süre önce 90 yaşına bastı, 64 yıldan fazla süredir tahtta ve Büyük Britanya'nın başında. Hatta bir yıl kadar önce Kraliçe Victoria'nın rekorunu da el geçirdi. Kendisine Allah uzun ömür versin, oğlu Charles bu gidişle taht sırası kendisine gelmeden göçüp gidiverecek... Kadın şimdiye kadar sırf 13 tane başbakan gördü mesela.

Eh, neredeyse 65 yıl tahtta kalmadan bahsediyoruz. Dolu dolu, hatta istemediğin kadar dolu bir hayat var elimizde.

II. Elizabeth yaşadı, Netflix de dizisini yaptı.

Yazının esas özeti az üstteki cümle esasında. Kraliçe Elizabeth'in hayatını anlatan ve Netflix'ten çıkan yeni bir drama dizisi, 10 bölümlük ilk sezonunun bütün bölümleriyle 4 Kasım'da yayına girdi.

Dizinin arkasındaki kişi de Helen Mirren'ın II. Elizabeth'i oynayarak Oscar kazandığı 2006 yapımı Queen filmini de hazırlayan Peter Morgan hatta. Arkası sadece Elizabeth ve Netflix nedeniyle sağlam değil yani. Üstelik şimdilerde ikinci sezonunun çekimleri de devam ediyor.

Ben de şimdilik üç bölümünü izlemiş birisi olarak başlangıç itibarıyla bir ilk bakış yazayım dedim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder