6 Nisan 2014 Pazar

Nisan Ayının Amerikan Dizileri




Amerika’da Şubat ve Mart ayı içinde başlayan yeni dizilerle ilgili yazılar yazdıktan sonra sıra geldi Nisan ayı yazısına. Bu ayın da yeni başlayacak toplamda sekiz tane Amerikan dizisi var. Ama bu sefer dizi sezonunu bitirmeye hazırlanan ve yazı henüz açmamış ulusal kanalların aksine kablolu kanallar daha ağırlıklı. Zaten Game of ThronesMad MenVeepNurse JackieAwkward veyaDevious Maids gibi çeşitli kablolu diziler de yeni sezonlarıyla geri dönüyorlar.

Bakalım Nisan ayında yeni neler var?


Steve Jobs’u anmasak kusur kalırdı zaten.

1) Silicon Valley

Nisan ayının ilk dizisi 6 Nisan’da ve HBO’da karşımızı çıkacak. Yarım saatlik, daha çok kara mizah üzerine bir komedi dizisi ve adından da rahatça anlaşılacağı üzere Silikon Vadisi üzerine kurulu olacak bir yapım ve onu modern görünümlü olarak ele alacak. Beavis and Butt-Head ve King of the Hill’in yaratıcısı Mike Judge projeye el atmış durumda. Kadroda da T.J. Miller, Thomas Middleditch, Christopher Evan Welch, Amanda Crew ve Zach Wood gibi isimler var.

Dizinin ilk sezonu geçtiğimiz günlerde biten, Ekranella’da ÖzetliYorumları bulunan ve tavsiye edilesi dizi Looking gibi sekiz bölümden oluşacak.

Dizinin konusu temel haliyle teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yollardan, başarılı insanlarınsa ayakta kalabilmek için yaptıkları ve yapmaları gerekenlerden bahsedecek ve içine biraz da mizah katacak. Merkezinde birlikte yaşayan altı kişi var aslında.


Amerika’nın ilk casus çetesinin anlatılmamış öyküsü.

2) Turn

Yakın zaman içinde Breaking Bad’e elveda diyen, 13 Nisan’da da Mad Men’in yedişer bölümlük iki parçadan oluşan son sezonuna başlayacak olan AMC’nin karşımıza getirecek ikinci dizisi. Tür olarak bir dönem dizisi ve bu da 6 Nisan günü karşımıza gelecek ve 90 dakikalık bir pilot bölümü olacak.

Konusu: Dizi Alexander Rose’un Washington’s Spies adlı kitabından uyarlama. Posterde de lafı geçtiği üzere gerçek bir birimden, yani gerçek olaylar üzerine kurulmuş bir yapım. Bahsi geçen çete de tarihte The Culper Ring olarak biliniyor.

Tarihlerden 1778 ve sonbahar zamanı. Amerikan Bağımsızlık Savaşı devam ediyor ve bu bahsi geçen topluluk da kurulmasıyla birlikte New York ve New Jersey’in bağımsızlık mücadelesinde tarihin akışında önemli değişiklikler yapmış bir kurum. Ayrıca Amerika’nın ilk başkanı George Washington’ın komutası altında olduğunda da belirtmek lazım.



3) Fargo

FX kanalının 15 Nisan’da karşımıza dikeceği dizi olmakta kendileri. İsim tanıdık geldiyse muhtemelen haklısınız, kendisi 1996 yapımı aynı isimli filmin TV’ye uyarlaması olacak. Ama tamamıyla farklı karakterler ve farklı bir yerleşim yeri söz konusu. Sezonu da 10 bölüm sürecek. Dizinin bir diğer özelliği ise ‘limited series’ özelliğini taşıması. Yani ilk sezon sonunda mantıklı bir yere ulaşmış olacak ve devam etmezse sorun değil, ama kanal dizide potansiyel ve daha önemlisi reyting görürse devamını isteyebilir.

Konusu: Dizi Minnesota’daki gerçek bir yerleşim yeri olan Bemidji’de geçiyor. Başroldeki karakterlerden Molly Soverson (Allison Tolman) bir suç hikayesini araştırıyor olacak. Ayrıca serserinin teki olan Lorne Malvo’yu (Bobby Bob Thornton) da hikayenin geçtiği kasabadaki insanları şiddet ve fesatlıkla etkisi altına almaya çalışan serserinin teki olarak izleyeceğiz, ki buna sigorta satıcısı Lester Nygaard (Martin Freeman) da dahil.

Dizinin kadrosunda Colin Hanks, Bob Odenkirk ve Kathe Walsh da var.


Cadılar aramızda.

4) Salem

Başka kanal dizilerini, filmleri veya farklı türdeki programları yayınlayan WGN America ilk dizisini yayınlamaya karar verdi ve cadılara attı. Bu sayede 20 Nisan’da karşımıza sezonu 13 bölüm sürecek bir dizi getirmiş olacak.

Konusu: İçinde cadı olan dizilerin ucundan kıyısından dokunduğu Salem ve biraz da oranın meşhur cadı yakma ve mahkemeler dönemi dizinin temelini oluşturacak. Zaman olarak 17. yüzyıldayız. Bütün bu olayların ortasında genç, güzel ve varlıklı, aynı zamanda d aoldukça güçlü bir cadı olan Mary Sibley (Janet Montgomery) var. Çoğu kişinin Revenge’de Ashley olarak tanıdığı Ashley Madekwe ise Mary’nin en yakın arkadaşı bir cadıyı canlandırıyor. Seth Gabel’in canlandırdığı Cotton Mather ise mücadelenin diğer tarafını, yani cadılardan nefret eden ve onları cezalandırmak için elinden geleni yapan Cotton Mather’i canlandırmakta.



5) Faking It

Gençlere yönelik içerikleriyle bilinen ve Teen Wolf ile Awkward gibi gençlik dizileri de yayınlayan MTV’nin yeni dizisi. İlk sezonu sekiz bölüm sürecek. Tür olarak da komedi geçiyor ama Awkwardgibi olacaksa insana kahkaha attıran çeşitten değil de eğlendiren türden bir dizi ortaya çıkacaktır. İlk bölüm 22 Nisan’da yayınlanacak.

Konusu: Bir ortama uyum sağlamak için ve okulda popüler olmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz? Girişteki resmin de fikir verdiği üzere kızlar o kadar ileri gidiyorlar. Karma ve Amy çok yakın arkadaşlardır ve bir gün kazara lezbiyen sanılırlar. Doğru olmayan bu durumun okulda ve çevrede popüler olmalarına yarayınca da durumu bozmayıp böyle devam etmeye karar verirler. Haliyle de bu durum acayip ve komik birçok olaya sebebiyet verir.



6) Black Box

Bu ayın ve yazının ilk ulusal kanal dizisi Black Box oluyor. ABC kanalına ait ve bir sorun çıkmazsa 24 Nisan’da başlayacak olan sezonu 13 bölüm sürecek. Dizi tür olarak medikal drama ve diziye adını veren kavram olan Black Box’tan (Kara Kutu) kasıt da ‘beyin’.

Konusu: Catherine Black (Kelly Reilly) dünyaca ünlü bir nörolog ama herkesten –neredeyse herkesten- sakladığı büyük bir sırrı var: Kendisi bir bipolar. Catherine’in annesinin yıllar önce bu hastalıktan muzdarip olması ve sonunda intihar etmesi de cabası. Onun bu yaşadıklarını bilense tek bir kişi var, anne gibi gördüğü kendi psikiyatristi Dr. Helen Hartramph (Vanessa Redgrave)

Dizide Catherine’in çalıştığı hastanede yaşananları, doktorlar arası ilişkileri, işinde başarılı bu doktorun önüne gelen vakaları –ki özellikle de nadir olanları- ve bunları çözmek için neler yaptığını, ne kadar ileri gittiğini de izleyeceğiz tabii. Tüm bunların ortasında da Catherine’in hastalığı olacak.



7) Bad Teacher

Bad Teacher da Nisan ayının bir diğer ulusal kanal dizisi. Bu sefer CBS’te ama Black Box ile aynı gün, yani 24 Nisan’da başlayacak. Bu dizi de Fargo gibi bir film uyarlaması aslında. 2011 yapımı başrollerinde Cameron Diaz, Justin Timberlake ve Jason Segel’in oynadığı ve hali hazırda ikinci için de çalışmalara başlanan aynı isimli filmden uyarlanmış durumda.Bad Teacher filminin senaristleri diziye de destek veriyorlar.

Konusu: Eski kocasından hiçbir şey alamadan boşanan Meredith Davis geçimini sağlamak için bir okulda öğretmenliğe başlar. Ama bu ağzı bozuk, kötü alışkanlıkları bol kadının asıl amacıysa zengin bir koca adayı bulup onu kafeslemektir. Dizide Meredith’in hayatında, okul da dahil olmak üzere yaşadıkları işlenecek.

Filmde Cameron Diaz’ın oynadığı rol dizide Ari Graynor’a ait.



8) Playing House

Geçtiğimiz Mart ayında Sirens ile komedi dünyasına giren USA Network, ikinci komedi olarak bu sefer de Playing House’u getiriyor. Dizi 29 Nisan’da izleyici karşısında olacak. Ayrıca yapımcıları, yaratıcıları ve senaristleri aynı kişiler: Gerçek hayatta çok yakın arkadaş olan Lennon Parham ve Jessica St. Clair.

Konusu: Kocasının internetten tanıştığı bir kadınla bir ilişkisi olduğunu fark edince onu terk eden Maggie (Parham) hamiledir ve kendisine destek olması için en yakın arkadaşı Emma’yı (St. Clair) çağırır. Emma başarılı bir işi olan bir kadındır ve arkadaşına bebeğini büyütmek için yardım etmek amacıyla Çin’deki işinden vazgeçip Amerika’ya, yani yaşadığı yer olan Pinebrook’a geri döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder