2 Kasım 2014 Pazar

Türlü sever misiniz?




 Ben bir vakitler (29 Ağustos) Cnbc-e’nin yeni sezon dizilerini toparlayan bir yazı yazmıştım. İşte bu portföye bir tane daha katıldığı açıklandı: The CW’nun bu sezonki yenilerinden, reytingi de pek güzel giden ve Arrow uzantısı olarak ortaya çıkan The Flash, 30 Kasım günü kanalda arz-ı endam edecek. Güzel tercih olmuş.

 Kısa süre önce ünlü yönetmen Bobby Roth TRT’nin Filinta dizisine birkaç sahne çekmek için ülkemize geldi. Gelmesinde değilim, getirmekle iyi de yapmışlar ama medyada adamın ‘Lost’un yönetmeni’ olarak lanse edilmesi gözümü fena tırmaladı. Çünkü adam 121 bölümlük dizide toplamda üç bölüm yönetmiş. Tamam, PR yapma, tamam oradaki yönetmenler bizdeki gibi bir diziye girip onlarca bölüm çekmiyor da böyle de biraz tuhaf oluyor.

Mesela beyimiz geniş kitle dizilerinden Prison Break’ten de 14 bölüm yönetmiş birisi. ŞimdilerdeRevenge ile de bağı varmış. Biraz daha genel konuşsak sanki iyi olur. Ayrıca beyimiz gelmişken bir sektör paneline katılıp güzel tespitlerde de bulunmuş. Dilerseniz konuya dair şu yazıya bir göz atabilirsiniz.



 Onay-İptal-Uzatma üçgeninde:

- Sezonun ilk iptali nihayet geldi: ABC’nin reytingi iyi olmayan Manhattan Love Story’si.

- ABC, Modern FamilyThe MiddleThe Goldbergs ve Black-ish dörtlüsünün sezon onayını 22 bölümden 24 bölüme çıkarttı.

- Yetinmeyen ABC, dramalardan Castle ve Once Upon A Time’ı 22’den 23’e, Grey’s Anatomy’yi ise 24 bölüme uzattı.

- Yine ABC, Resurrection’ı 14 bölüme uzatmıştı ama geri alarak sezonun planlandığı gibi 13’te biteceğini açıkladı. Sonrasında yerine American Crime dizisini getirmeyi planlıyormuş.

- FOX, reytingleri hala pek parlak olmayan Red Band Society için dört bölüm senaryo istedi. İşe yarayacak mı göreceğiz.

- CBS, reyting bakımından ortalarda seyreden CSI’ın sezondaki bölüm sayısını 22’den 18’e düşürdü. Ona göre diğer diziler nedeniyle sadece ayar, ama böyle şeylerden pek hayırlı sonuç çıkmaz.

- The CW, Sonbahar yenileri The Flash ve Jane the Virgin’i tam sezona, yani 22 bölüme uzattı. İyi de oldu.

- Kablolular: Adı Syfy olan kanal, zombi dizisi Z Nation’a yeni sezon onayı verdi. MTV ise lezbiyen sevgili rolü yapan iki arkadaş üzerine kurulu Faking It’in ikinci sezonunu 10’dan 20’ye çıkarttı. FX ise ikinci sezonun ardından The Bridge’i iptal edivermiş.



 Geçen yazıdaki uyarlama toparlamasından sonra gelmişken bu sefer de konuk ve kadro haberlerine gireyim diyorum:

Homeland’in Brody’si Damien Lewis, içinde Paul Giamatti’nin de olduğu Wall Street’e dairBillions adlı Showtime dizisinin pilot kadrosuna girdi. Zevcesini oynayan Morena Baccarin de Dr. Leslie Thompkins karakteriyle Gotham’a girdi.

Pretty Little Liars’ın Spencer’ı Troian Bellisario, nişanlısı Patrick J. Adams’ın Mike rolüyle arz-ı endam ettiği Suits’in ikinci yarısına konuk olacak. Hem de flashback sahnede Mike’ın eski sevgilisi olarak. Tricia Helfer ise günümüz zamanında Harvey ve Mike’ın karşısındaki bir avukat olarak konuk olacak.

Gossip Girl’ün Dan’i Penn Badgley, NBC’nin kadrosunda Peter Sarsgaard, Mary-Louise Parker ve Zachary Quinto’yu da bulunduran sezon ortası mini dizisi The Slap’e, Parker’ın sevgilisini oynamak üzere katıldı. Dizi şöyle bir şey. Benim Gossip Girl, çoğunluğun Buffy the Vampire Slayer ile tanıdığı Michelle Trachtenberg, Sleepy Hollow’da yer alacak.

- Rahmetli olmadan önce Showtime’ın Happyish dizisine katılan Philip Seymour Hoffman’ın yerine Steve Coogan geldi. Revolution’ın Charlie’si Tracy Spiridakos ise birden fazla bölümlüğüne Bates Motel’de yer alacak. Bir de şarkıcı Cody Simpson’ın Cougar Town’ın son sezonuna konuk olacağı gerçeği var.

 Bu hafta numunelik olarak bir tane yeni ulusal kanal dizisi başladı: Constantine. Gerçi onun ilk bölümü de çok önceden nete verilmişti. Reyting olarak şimdilik ‘iyi’ bir başlangıç yaptığını ekleyeyim. İkinci sezonuyla dönen The 100’ün ise geçen sezona göre iyi başlamadığı bir gerçek.



 Yazıyı bilmiyorum da magazinsiz ben eksik kalacağım:

Teen Wolf’un Scott’ı Tyler Posey, 12 yıllık sevgilisi, nişanlısı ve çocukluk aşkı Seana Gorlick ile ayrıldı. Evlenmeye çok kalmamışken yılların ilişkisi yalan oldu anlayacağınız.

- Charlie Sheen de nişanlısı Brett Rossi ile ayrılmış. 100.000$’lık yüzüğü ise kadına bırakmış, bu da ek bilgi olsun.

- Bir tane de iyi haber vereyim bari: HIMYM’nin Robin’i Cobie Smulders, ikinci çocuğuna hamileymiş.



 Henüz dibi görmedim:

- İki yazı önce American Horror Story üstüne American Crime Story’yi hazırlayacağını yazdığım Ryan Murphy, bu sefer de FOX için, gelecek sezona ve sezonu 15 bölüm olacak Scream Queens’i hazırlayacak. Dizi, bir üniversite kampüsündeki bir dizi cinayeti merkezindeki iki kadın karakter üzerinden işleyecek. Ayrıca AHS gibi sezon başı kadrosu oynayacak bir dizi.

- Benedict Cumberbatch’i de Madame Tussauds Müzesi için mumyalayıvermişler, yolunuz o taraflara düşerse bir uğrayıverin.

- ‘Crossover’ dediğimiz iki dizi arası ortak bölüm çekmenin veya karakter konuk olmalarının feriştah kanalı CBS’in iki dizisi Scorpion ile NCIS: Los Angeles çakışacaklar. NCIS: LA’in Henriatta’sıScorpion’a konuk olacak.

Game of Thrones’un İspanya’daki bir savaş sahnesi için 600 kişilik ilan verilmiş; 86.000 kişi başvurmuş. Şu dizi biraz gözden düşse de ilk sezondaki gibi rahat rahat izlesek olmaz mı ya?



- Animal Planet’i nasıl bilirsiniz bilmiyorum ama sıfatına dizi kanalını da eklemek üzere. Zombiye dönüşen hayvanlar üzerine dizi yapmaya karar vermiş adamlar. Sayelerinde 23 iken 24 oldum.

- Bir de sektör haberi: Çoğunluğun Orphan Black veya Intruders dizileriyle ismini bildiği BBC America’nın %49,9’unu AMC satın aldı. Kalanı da haliyle BBC Worldwide’a ait.

Tükettim galiba sonunda... Böyle yani efendim. Öptüm, bye.

Not: Yanlış anlaşılma olmasın, geçen yazıda dizi yapılması planlanan uyarlamalarda bulduğumu toparladım ama ondan bu zamana haberler gelmeye devam etti. Hatta dört-beş tane oldu. Az daha biriksin, ben bir ara yine dökerim.

Başlığa cevap: Ben sevmem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder