2 Kasım 2014 Pazar

Onların yerinde olsam ben de gelmezdim




Aylar süren Homeland bekleyişi sona erdi ve nihayet Pazar günü çift bölüm açılışla döndü. İzliyorsanız biliyorsunuzdur, sezonun sonunda Carrie’nin İstanbul’a tayini çıkmıştı. Yaz boyu çekim için ülkeye gelip gelmeyeceği tartışıldı ama adamlar Cape Town’a gittiler. Carrie ise Pakistan’da karşımıza çıktı. Kısa süre önce çıkan bir haberse işin başka boyutunu ortaya serdi.

Carrie’yi oynayan ‘sevgili’ Claire Danes The New York Times’a verdiği röportajda ‘Türk hükümetinin senaryoda Türkiye’nin imajını hoş olmayan şekilde tasvir eden unsurlar barındırabilecek içerikler için senaryoları incelemek istemesi nedeniyle’ gelmekten vazgeçtiklerini söylemiş. Başımızda RTÜK ve sansür olayı yeterince varken bir hükümetin böyle işlere girmesi eksikti zaten. Dolayısıyla ‘bu nedenle’ oh iyi olmuş gelmedikleri.

Tabii Tyrant’la birlikte güzel fırsat olurdu, hatta İstanbul muhabbetleri sırasında Kerem Bursin’in de adı geçmişti. Tüm bunlar yalan oldu ama sansürsüz Homeland büyüktür Türk hükümeti sansürlüHomeland.


Sağdakini denemesi bedava.

 Bu haftanın onay-iptal bilançosu şu şekilde:

FX’in ilişki komedileri You’re Worst ve Married onay aldılar. USA Network’ün yaz yenilerinden Rushiptal olurken karısının bir eskortla ilişkisi olduğunu öğrenince hayatı değişen bir adam üzerine olanSatisfaction onay aldı.

TVLand’in iptal olacağını çok belli eden dizisi Jennifer Falls ilk sezonunun sonunda iptal oldu. TNT’nin 20 yıl sonra dirilttiği Dallas üçüncü sezonu sonunda iptal oldu. Pembe diziden hallice yapımın ucu bir miktar açık kaldı. Ama diğer pembeler abidesi ‘sevgili’ Mistresses ABC’den üçüncü sezon onayını aldı. Ama onda da başrollerden Alyssa Milano ayrılma kararı verdi.

Nedeni: Maliyetten dolayı çekimlerin Los Angeles’tan Kanada’ya alınma kararı ve birisini daha yeni doğurduğu iki küçük çocuğu olan Milano’nun üzülerek de olsa ayrılık kararı alması.

O kadar yapmayın dedim, dinletemedim.

 Gelelim yeni dizilere. Geçtiğimiz Salı yazısından buna toplamda yedi yeni ulusal kanal dizisiyle buluştuk. Bundan biraz fazla eski dizi de geri döndü ve açıkçası yenilerde kesat bir haftaydı.

ABC’nin ikili komedisi Selfie ve Manhattan Love Story iyi başlamadılar. Belli miydi? Evet, çünkü saatleri sakattı. Aynı şekilde NBC’nin ikili komedileri Bad Judge ve A to Z de iyi başlamadılar. Bunların da tahmin edilmeyecek durumları yoktu. İleride nasıl ilerlerler belli olmaz ama şans verilesi lazımsa MLS ve A to Z’yi deneyin.

Dramalardan ise elimizde Stalker ve Gracepoint vardı. Bunlardan ‘iyi’ diyebileceğimiz şekilde başlayan Stalker; batan da başrollerde Anna Gunn ve David Tennant’ın olduğu, hatta David’in İngiliz orijinali Broadchurch’teki karakterini yine oynadığı Gracepoint oldu. Zaten ne demeye uyarladılar ayrı mesele. Bence yazının dizi tavsiyesi izlemediyseniz ilk sezonu sekiz bölüm süren ve yeni sezon onayını almış Broadchurch olsun.

FOX’un yeni komedisi Mulaney’e ise hiç bakmayın. En rezil reyting onunkiydi.

Kim Kardashian daha önce Drop Dead Diva ve CSI:NY’ta da yer aldı.

 Dizilere zaman zaman bazı ünlü oyuncuların veya ekran yüzlerinin konukluğu ve katılması malumunuz. Devamında gözüme takılanlardan bahsetmek istiyorum. Biraz da reklamımı yapacağım.

- Ünlü manken Naomi Campbell, FOX’un sezon ortası dramalarından Empire’da birden fazla bölüme konuk olacak. (Şöyle)

Mad Men’in yıldızı Jon Hamm, güzel İngiliz dizilerinden Black Mirror’ın Yılbaşı özel bölümünde yer alacak.

ChuckDexter ve 24’te izlediğimiz Yvonne Strahovski, ABC’nin Astronaut Wives Club adlı dizisine katıldı. (Şöyle)

- Son sezonuna girecek White Collar’ın sevilen oyuncusu Matt Bomer, American Horror Story: Freak Show’a konuk olacak.

- Ünlü komedyen Ricky Gervais ABC’nin sezon ortası dizilerinden Galavant’a konuk olacak. (Şöyle)

2 Broke Girls’e Kim Kardashian ‘kendisi’ olarak konuk olacak. Son dönemde Dallas’ta izlediğimiz Jesse Metcalfe de diziye konuk olacak.

Bu adamın saçlı haline hala alışamadım.

- Marvel filmlerinde Howard Stark’ı cnlandıran Dominic Cooper, ABC’nin sezon ortası dizisi Agent Carter’da da bu karakterle yer alacak. (Şöyle)

- Bu sezon How to Get Away with Murder’ı karşımıza getiren ünlü yapımcı Shonda Rhimes The Mindy Project’e kendi olarak konuk olacak. Fargo ile Emmy adaylığı kazanan Allison Tolman da diziye konuk olacak.

Prison Break ile tanınan Wentworth Miller, resmen bugün başlayacak The Flash’a konuk olacak, ki PB’den rol arkadaşı Dominic Purcell 10. bölüme konuk olduğunda ikinci konukluğunda bir araya gelecekler. (Şöyle)

Orange is the New Black’teki Sophia rolüyle Emmy adaylığı kazanan Laverne Cox, lezbiyen sevgili rolü yapan iki arkadaş üzerine kurulu Faking It’e (MTV) konuk olacak.

Suits’te Logan Sanders karakteriyle yer alırken pek sevdiğim Brendan Hines da birden fazla bölümde CBS’in reytingi güzel giden dizisi Scorpion’da yer alacak. (Şöyle)



 Aslında bu sefer magazin haberi dahil etmeyecektim ama gündem izin vermedi. 2012’de Ryan Reynolds ile evlenen Blake Lively’nin hamile olduğu haberleri dün basına yansıdı. Az üstteki resim de duruma kanıt oldu. Bir de şu sıralar American Horror Story ve Glee ile gözümüzün önünde olan yapımcı Ryan Murphy ile eşi David Miller'ın ikinci oğula sahip olmaları var.

Yani durum böyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder