2 Kasım 2014 Pazar

Utanmıyorlar sayın seyirciler




Yaklaşık iki ay önce haberlere Türk dizi piyasasına yeni bir uyarlama daha kazandırılacağının haberi düştü. Dizi: Shameless. Yapım şirketi: Med Yapım. Senarist: Meryem Gür. Yönetmen: Merve Girgin. Geçtiğimiz hafta içinde de diziye dair ilk cast haberi geldi: Ferhan Şensoy. Elbette ki Frank Gallagher karakteri için. Kanal henüz belli değil, ama ‘yapıyorlar’ işte.

Shameless (Utanmaz) Amerika versiyonuyla daha çok bilinen harika bir dizi. Konusu, ailesine katkı sağlamayan alkolik baba ve altı çocuğunun başından geçenler. Dizinin orijinaliyse aynı isimle İngiltere’de yayınlanan ve 11. sezon sonunda Mayıs 2013’te finalini yapan bir yapım. Hadi buraya kadar tamam. Sonuçta ilk uyarlanacak dizi değil. Benim merak ettiğim bunu ‘nasıl’ becerecekleri. Ülkesi fark etmez, Shameless izleyenler bilir ki o dizideki seks, alkol ve uyuşturucu dozu bizim ülkeye uydurulamayacak derecede fazla. Bahsettiğim altı çocuktan Ian da çalıştığı marketin patronuyla yatan askeri okul öğrencisi bir eşcinsel zaten.

Yani bu durumda insan olduramayacakları bir işe neden girdiklerini sorgulamıyor değil. Tanıtım olsun diyeyse valla bence yiyecekleri o kadar küfüre değmez. Onun yerine altı çocuk ve bir baba diye Türk milletine uyduracağın bir hikâyeyi çek yayınla daha iyi. En azından Ulan İstanbul-Leverage gibi ‘esinlenme’ denir geçilir. Tabii bu Ferhan Şensoy’un doğru oyuncu seçimi olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama yine de başımızda RTÜK ve ‘Türk milletinin hassas değerleri’ varken olacak iş değil.


Hepimizi gömecek.

 Gelelim onay ve iptallere:

AMC’nin fenomen zombi dizisi The Walking Dead Pazar günü başladı ama daha başlamadan yeni sezon onayını aldı bile. Profesyonel basketbolcu olmak için anlaşma imzalayıp Atlanta’ya taşınan Cam Calloway üzerine kurulu, yapımcılarından birinin Lebron James olduğu Starz’ın Survivor's Remorse adlı komedisi de ikinci sezon onayını aldı. Daha önce dedikodusu çıkan Black Sailsüçüncü sezon onayı olayı ise resmileşti. İkinci 24 Ocak’ta başlayacak.

CBS yaz dizilerinden Under the Dome ve Extant için onay verirken, Reckless ve Unforgettable’ı iptal etti. O reytinglerle Extant yine iyi kurtuldu. MTV, halen dördüncü sezonu devam eden Awkward’a beşinci ve son sezon onayını, FX ise dört sezon içinde en yüksek açılışını yapan karnaval temalıAmerican Horror Story’ye yeni sezon onayını verdi. ABC kanalı da ilk ‘tam sezon’ uzatmalarını yaparak baştan beri planlandığı şekliyle How To Get Away with Murder’ı 15 bölüme, Black-ish’i de 22 bölüme uzattı. Üstüne de FOX’un Gotham’ı dün 22 bölüme uzadı.

Amazon’un babaları cinsiyet değiştirince hayatları değişen bir aile üzerine kurulu dizisiTransparent yeni sezon onayı alırken, NBC Mysteries Of Laura ve henüz başlamayan Constantineiçin üç bölüm ek senaryo istedi. Bir de İngiliz molası verelim, HBO’ya David Fincher tarafından Amerikan uyarlaması yapılacak Utopia, ikinci sezon sonunda iptal oldu. Bir vakitler Cnbc-e’de de kendisini gösteren Wallander ise dördüncü ve son sezon onayını alıverdi.

The Flash’ı denemediyseniz bir deneyin. Güzel.

 Haftanın yeniler bilançosu şöyle:

Son yazıdan buna iki adet ulusal kanal dizisi başladı. Pilotu daha önceden nete verilen The Flash, harika ötesi bir başlangıç yaparak The CW’ya The Vampire Diaries’den beri sahip olduğu en iyi açılışı getirdi. ABC komedisi Cristela ise ‘iyiydi’; bence izlemeye gerek yok ama siz bilirsiniz.

Showtime’ın yeni ‘yasak ilişki’ dizisi The Affair’in ise denenmesi tavsiye olunur. The Originals,Supernatural ve Arrow ile The CW açılış haftasına dönen geçtiğimiz haftada, her birisi ilerisi için şimdilik yeterli açılışlarda bulundular efendim.


Bu kadını bile dizi oyuncusu yapıyorlar matmazel.

 TV piyasası yine önemli geri dönüşlere ve girişlere sahne olmakta.

-- Seslendirmeleri saymazsak neredeyse 20 yıldır TV’ye iş yapmayan Scarlett Johansson Custom of the Country adlı mini dizide oynayacak. Edith Warton’ın aynı adlı romanının uyarlaması olan dizi, orta sınıftan genç bir kızın 20. yüzyılın başında New York’un yüksek sosyetesine girmeye çalışması üzerine.

-- Ağustos sonu final yapan True Blood’ın Bill’i Stephen Moyer de Killing Jesus adlı roman uyarlaması bir TV filminde yer alacak.

-- Dexter’ın Debra’sı Jennifer Carpenter USA Network’ün hazırladığı Stanistan’ın kadrosuna girdi.Stanistan bir Orta Doğu ülkesi ve oradaki Amerikan yerleşkesindeki Dışişleri çalışanları, CIA mensupları ve gazeteciler üzerine bir dizi. Kanaldan onay alırsa izleyebileceğiz.

-- Geçtiğimiz sezon Intelligence ile başarısız olan Josh Holloway de Lost’ta birlikte çalıştığı Carlton Cuse’un yine USA Network’e hazırlanan Colony adlı dizisine girdi. Onay alırsa kendisiyle uzaylı istilasına uğramış Los Angeles’ta karşılaşacağız.

-- House M.D. dizisinin Dr. House’u Hugh Laurie ise The Night Manager adındaki casusluk romanından uyarlama bir mini dizide yer almak suretiyle dönme planlarında.



-- O kadar insan döndürdük, bir tane de dizi döndürelim: 1990-1991 arası iki sezon ABC’de yayınlanıp iptal olan kült dizi Twin Peaks geri dönüyor. David Lynch’in yine yönetmeni olacağı proje bu sefer Showtime’da ve sezon dokuz bölüm sürecek. Ayrıca hikâye Dallas’ın geri dönüşü misali günümüzde geçecek.

-- American Horror Story ile övgüleri toplayan Ryan Murphy, American Crime Story’yi de getiriyor. FX’in onay verdiğini açıkladığı proje Amerikan tarihinin ünlü cinayetleri üzerine kurulu olacak ve ilk sezonun konusu belli: O.J. Simpson davası.

Böyle yani…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder