2 Mart 2015 Pazartesi

Bir Tokat Nelere Mal Olabilir ki?

Uma Thurman, Thandie Newton, Zachary Quinto, Melissa George, Peter SarsgaardUma Thurman, Thandie Newton, Zachary Quinto, Melissa George, Peter Sarsgaard

Sezon ortası dizilerinin başlamasıyla birlikte sezon için hazırladığı mini dizileri de yayınlamaya başlayan NBC, 12 Şubat’ta karşımıza mini olan yeni bir dizi getiriyor: The Slap. Kendisi aslında aynı isimli Avustralya yapımı bir mini diziden; ki o dizi de zaten Christos Tsiolkas’in aynı isimli ödüllü kitabından uyarlanmış. Bu detay bir yana, Avustralya dizisinde olduğu gibi bu dizi de sekiz bölüm sürecek. Peki, konu ve kadro? İşte burada işler daha da güzelleşiyor.
Hector’un (Peter Sarsgaard) 40. yaş günü gelip çatmıştır ve karısı (Thandie Newton) ona yakın dostların bulunduğu güzel bir barbekü partisi hazırlamıştır. Parti akıp giderken, daha doğrusu Hector herkesi idare etmeye çalışırken kuzeni Harry (Zachary Quinto) yaramazlık yapan başka bir ailenin çocuğuna tokat atar. Çocuğu tokat yiyen aile durumu hiç hoş karşılamaz ve haliyle partinin tadı kaçar. Bundan sonrasıysa domino taşı gibi. Tokat bir davaya, bir ailenin parçalanmaya başlamasına, partidekilerin sırlarının ortaya çıkmaya başlamasına ve kişilerin değer verdiklerini ve değerlerini sorgulamasına neden olur.

Giriş resminde de gördüğümüz üzere dizinin kadrosundaki isimlerden birisi Uma Thurman. Yaşlanmayı kabul etmek istemeyen ve kendisinden genç erkeklerle (Penn Badgley) çıkan bir TV yazarını canlandıracak. Dizinin konu ve kadrosunu seven, Uma Thurman’ı bir dizide, Penn Badgley’i ise Gossip Girl sonrası başka bir yapımda izlemek isteyen birisi olarak beklediğim dizilerden birisi. Bir denemekten zarar gelmez bence.

Not: Dizideki karakterlerin adı, Avustralya dizisindekiyle ve haliyle kitaptakiyle aynı. Dizinin her bölümü belli bir karakterin üzerine eğilerek işlenecek. Ayrıca oğlu tokat yiyen anne Rosie’yi canlandıran Melissa George, Avustralya yapımı dizide de aynı karakteri canlandırmış. Kocası Gary’yi ise The Newsroom’un Dom’u olarak da bilinen Thomas Sadoski canlandırıyor. Bu dizi, beş bölümlük Smash oyunculuğunun (2012) ardından Uma Thurman’ın kariyerindeki ikinci dizisi.
Dizinin fragmanı için şuraya bakabilirsiniz.

Ocak ayı boyunca başlayan dizilerden dolayı sanırım sezon ortası dizilerinin kıt bir dönemine girmişiz. Geçtiğimiz hafta sadece bir dizi başladı: FortitudeBroadchurch misali bir İngiliz dizisi. Elimizde çok güzel doğa güzellikleri olan ve belki de dünyanın en güvenli yeri olarak bilinen Fortitude var. Ama elbet burası da suça karışıyor ve bir cinayet işleniyor. Sezonu 12 bölüm sürecek bir katil avına daha hoş geldiniz efendim.

Onay-iptallerde son durum şu şekilde:

- ITV, Downton Abbey’nin gelecek olan altıncı sezonun final sezonu olacağını açıkladı.

- HBO, aynı evde yaşayan iki çiftin yaşadıkları üzerine kurulu Togetherness’a ikinci sezon onayını verdi.

- TBS, ikinci sezonu halen devam eden Ground Floor’u iptal etti, 10 Şubat’ta dizi, finalini yapmış olacak.

- BBC One, The Muskeeters’a üçüncü sezon onayını verivermiş.

- BBC One, Last Tango in Halifax dizisine de dördüncü sezon onayı verdi.

- Geçtiğimiz günlerde üçüncü sezon onayı alan My Mad Fat Diary’nin yayınlanacak sezonunun üç bölüm süreceği ve son sezon olacağı açıklandı.

- Channel 4, bir iş gezisi sırasında takılan ve çocuk sahibi olacaklarını öğrenince evlenmeye karar veren Amerikalı bir adamla İrlandalı bir kadın üzerine olan Catastrophe’a ikinci sezon onayı verdi.

Amerikalılar yeni sezonda yayınlayacakları diziler için hazırlıklara şimdiden girişmiş durumdalar ve yine İngilizlerin kapısına uğramayı ihmal etmediler. Gelen haberlere göre NBC Cuckoo’yu, Showtime da The Driver’ı uyarlamak istiyormuş. Daha önce de Luther’i FOX’un düşündüğünün haberi gelmişti. Ayrıca kısa zaman önce şimdilik kanal belli olmasa da Black Mirror için de böyle bir haber geldi.

Bildiğimiz Snapchat programı da dizi işe giriyormuş ve beşer dakikalık bölümlerden oluşacak bir web dizisi hazırlayacakmış. Hatta adı Literally Cant Even olan dizinin başrollerinde de Steven Spielberg’ün kızı Sasha Spielberg ve Dexter’ın yapımcısı John Goldwyn’in kızı Emily Goldwyn varmış. Konusu için de ikilinin hayatlarından snapshotlar denmiş. Bir Snapchat eksikti herhalde dizi piyasasında.

Biraz da kadro haberlerinden bahsedelim:

- Daha önce şu yazıda Netflix’in Wet Hot Summers filminin dizi uyarlaması için oluşturduğu kadrodan bahsetmiştim, hatta birkaç gün önce Netflix yayınladığı videoyla ‘o’ kadroyu doğrulamıştı. Öylesi bir kadro yetmemiş olacak ki Chris Pine, Jon Hamm, Jason Schwartzman ve Kristen Wiig’i de kadroya katmışlar. Bu nasıl dizi kadrosu, bunlar ne çekiyorlar delicesine bir merak içindeyim.

Glee ve Frozen’da Elsa’ya sesini vermesiyle bilinen Idina Menzel, Ellen Degeneres’in hazırladığı Happy Time adlı komedide başrolü kaptı. Sürekli halkın önünde olan bir yıldızın sürekli mutluymuş gibi rol yapmaktan vazgeçmesi üzerine.

- Daha önce Krystin Ritter’ın başrol Jessica Jones’u, David Tennant’ın da düşman karakter The Purple Man’i oynayacağı açıklanan Jessica Jones adlı süper kahraman dizisinde Jessica’nın en yakın arkadaşı da bulundu: En son Crisis dizisinde yer alan Rachael Taylor.

- CBS’in Criminal Minds için hazırladığı spin-off (uzantı) diziye daha önce dokuz sezon CSI: NY’ta yer alan Gary Sinise’ın katıldığı açıklanmıştı. Kadın başrol de belli oldu. Anna Gunn (Breaking BadGracepoint).

- Tom Cruise’dan sonra oyunculuk kariyerine yeniden ağırlık veren Katie Holmes, Showtime dizisi Ray Donovan’ın yeni sezon kadrosuna katıldı. Ayrıca 2011’de yer aldığı mini dizi The Kennedys’in çekilecek devam dizisinde de yine Jackie Kennedy’yi canlandıracak.

- Jeffrey Dean Morgan, Halle Berry’li Extant’in ikinci sezonuna katıldı.

- HBO, altı bölümlük Lewis and Clark adlı bir mini dizi yayınlayacağını duyurdu. Diziye adını veren Amerikan tarihinin ünlü kâşiflerinden Meriwether Lewis’i Casey Affleck, William Clark’ı ise Matthias Schoenaerts canlandıracak. Dizinin yapımcı kadrosunda Tom Hanks, Edward Norton ve Brad Pitt de var.


- En son Agatha Christies Marple dizisinde üç sezon Miss Marple’ı canlandıran ve 80’ine dayanınca emekliliğini isteyip yerini Julia McKenzie’ye bırakan Geraldine McEwan, ayın son günü 82 yaşında vefat etmiş.

- Çoğunluğun How I Met Your Mother’ın Robin’i olarak bildiği Cobie Smulders ve eşi Taram Killam ikinci çocuklarına sahip olmuşlar. Ne güzel.

- Şimdilerde Moone Boy’da başrolde izlediğimiz ama HBO’nun Girls veya Family Tree dizilerini izleyenlerin de hatırlayacağı Chris O’Dowd’ın da bir oğlu olmuş.

Bu haftalık da böyle bir şeyler oldu işte. Haftaya görüşmek üzere efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder