2 Mart 2015 Pazartesi

Bizimkilere de el atsalar ne güzel olur

Bir yabancı dizilerle ilgili neler dönüyor yazısından daha merhabalar efendim. Lafı uzatmayayım bu sefer de işte şöyle şeyler oldu:

.
Geçtiğimiz Pazar gelip çattı ve Oscar’ı arkamızda bıraktık ama ondan önce Emmy ödülleriyle ilgili birkaç değişiklik yapıldığı açıklandı. Buna göre drama ve komedi dizilerinde adaylık sayısını yediye çıkardılar ama komedide aday olacak dizilerin süresinin 30 dakikayı geçmemesine karar verdiler. Bu nedenle Orange is the New Black veya Shameless gibi bazı diziler mecburen dramanın yolunu tutacaklar.

Mini diziler için kullanılan ‘mini series’ ifadesi törende yerini ‘limited series’ kalıbına bırakıyor. Yani artık mini olarak başlayan ama reytingi güzel gelince devamı getirilen diziler bu kategoriden aday olamayacak. Gerçek anlamda bir hikaye finaline sahip, en az 150 dakika ve iki bölüm süren diziler burada yarışacak.

.
Geçtiğimiz hafta içinde başlayan dizilere bakarsak:

- CBS’in Matthew Perry’li sezon ortası komedisi The Odd Couple 19’unda başladı. Konu: Düzen-tertip takıntılı Felix Ungar (Thomas Lennon), eşinden boşanınca en yakın arkadaşı spor yazarı Oscar Madison’ın (Matthew Perry) yanına taşınıyor ve bu iki birbirine gram benzemeyen iki arkadaş aynı evde yaşamaya başlıyorlar. Aynı apartmanda yaşayan iki kız arkadaş da dipnot olsun. Reyting: The Big Bang Theory’nin arkasından yayınlanmanın da katkısıyla iyi bir açılış yaptı. Zaten yapsındı bir zahmet.

Vikings üçüncü sezonuyla 19’unda, The Night Shift ise dün ikinci sezonuyla ekranlara geri döndü.
- İsteğe Cevap: Geçen Salı yazısında J.K. Rowling teyzeme torpil geçip The Casual Vacancy kitabından uyarlanan üç bölümlük mini diziden kısaca bahsetmiştim. Yazının içinde bir de editörden gelme ‘Indian Summers isteği de yer almıştı. Yerine getirelim:

Kendisi Channel 4’da yayınlanan ve 10 bölüm sürecek bir mini dizi. 15’inde başladı. Yıllardan 1932’deyiz; yani bir dönem dizisi. İngiliz koloni sisteminin çökmeye başlayıp Hintlilerin bağımsızlık için hareketlenmeye başladığı bir dönem ve bu dönemi iki taraftan birden ele alarak sunuyor. Yapımı için 14 milyon sterlin harcanan ve ‘masraftan’ kaçınılmayan bir dizi olduğunu söyleniyor ve Downton Abbey  benzetmesi yapanları gördüm.

Böyleyken böyle yani, siz bilirsiniz diyerek diğer konuya geçeyim:

.
Bu hafta onay ve iptalde ibre hep onaya çalıştı:

- Amazon sağolsun Mozart in the Jungle’a ikinci sezon onayı verdi.

- İsveç/Danimarka yapımı Bron/Broen’in Fransız/İngiliz ortak uyarlaması The Tunnel ikinci sezon onayı aldı. (Amerikalılar da Meksika’yı katarak The Bridge adıyla uyarlamayı denediler ama o dizi ikinci sezondan sonra iptal oldu mesela. Bence orijinalini bir deneyin, üçüncü sezonu 2015 Sonbahar’ında.)

-  ITV, komedi dizisi The Job Lot’a üçüncü sezon onayı verdi.
- BBC One, ülkemizde izleyen olduğunu pek sanmadığım New Tricks’e 12. ve son sezon onayını vermiş.
- Dün itibarıyla ikinci sezon finali yayınlanan Broadchurch, bölüm İngiltere'de yayınlanırken üçüncü sezonu için ITV'den onay aldı.

.
Gelelim artık bazı belli başlı kadro haberlerine:

- Geçen Salı yazısında Suskunlar’dan NBC’ye uyarlanması planlanan Game of Silence’ın başrolüne Ecevit karakteri için David Lyons’ın (Revolution) getirildiğinden bahsetmiştim. Geçtiğimiz hafta içinde iki karakter daha belli oldu:
Sarp Akkaya’nın canlandırdığı Sarı Bilal’i Michael Raymond James (True BloodOnce Upon a Time), Güven Murat Akpınar’ın canlandırdığı Iska İbrahim’i de siyah oyuncu Larenz Tate’in (Rescue Me) canlandırması planlanıyor. Bir sonraki yazıya kadar da Ahu ve Gurur karakterlerini açıklarlarsa valla harika olur. Papağan mod on: Dizinin uyarlanıp uyarlanmayacağı haberi büyük ihtimalle Mayıs içerisinde kesinleşecek.

- Jason Biggs’in Orange is the New Black’te canlandırdığı Larry karakterinin ilerisi belli olmasa da dizinin üçüncü sezonunda yer almayacağı açıklandı.
- Lena Dunham, şimdilik rolü belli omasa da ABC’nin Scandal dizisine konuk olacak. Kendisi geçenlerde Scandal dizisi yaratılırken esinlenilen kişi olan kriz danışmanı Judy Smith ile kendisini temsil etmesi için anlaşmıştı.
- Netflix’in hazırladığı süper kahraman dizisi A.K.A. Jessica Jones üç oyuncuyu daha dahil etti: Eka Darville (The Orijinals), Erin Moriarty ve Will Traval (Red Widow/ikisi de).
- Laura Benanti (Go OnNashville), CBS’in yeni sezonda karşımıza getireceği kesin olan Supergirl dizisine, Melissa Boneist’in canlandırdığı ana karakterin annesi olarak katıldı. Calista Flockhart (Ally McBealBrothers & Sisters) ise patronunu canlandıracak.
- Joel Gretsch (The 4400V) de MTV’nin Çığlık film serisinden uyarladığı dizi Scream’e kasabanın yakışıklı ve başarılı şerifi olarak katıldı.
.
Gelelim ekstra haberlere:

- Üstteki resmi muhtemelen şimdiye kadar görmüşsünüzdür ama ben koymasaydım çatlardım. Oscar’ın sunucusu Neil Patrick Harris bey, tören sırasında bir ara sahneye parodi amaçlı tam da o şekilde çıkıverdi işte.
The Walking Dead’in üçüncü sezonunda üç bölümlüğüne Andrew karakterini canlandırmış olan ama benim zerre hatırlamadığım Markice Moore, intihara kalkışmış ama kurtulmuş. Adam büyükannesini kaybettiğinden beri iyi bir ruh hali içinde değilmiş ve şimdilerde pişmanmış.
- Maggie Grace (LostTaken), aktör/yapımcı/yönetmen Matthew Cooke ile nişanlanmış.
- Ellen Barkin (The New Normal), George Clooney’in düğünü sırasında Amal’ın bir arkadaşı olarak tanışıp nişanlandığı Ben Emmerson ile nişanı atmış.
Hart of Dixie’nin Lemon’u Jamie King ikinci bebeğini bekliyormuş.
American Horor Story’nin son sezonunda Infantata’yı oynayan Ben Woolf’a araba çarpması sonucu hayatını kaybetti maalesef.
- 31 Mart’ta Younger dizisi ile yeniden TV’de izlemeye hazırlandığımız Hillary Duff, kocasını boşamak için mahkemeye vermiş. Dedikodulara göre adamın gözü dışarıdaymış.
Yani bu haftalık durumumuz da bu şekilde. Haftaya bir sorun çıkmazsa yeni baskıyla görüşmek üzere efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder