2 Mart 2015 Pazartesi

Tutarsa benim tutmazsa sizin!

.
Zaman zaman benim Salı yazılarında veya medyada Suskunlar dizisinin Amerikan dizisi olarak uyarlanma planları gündeme geliyor, siz de belki duymuşsunuzdur. Dizi NBC’nin masasında ve şimdilik pilot onayını kapmış durumda. Yani kadrosu kurulup bir ilk bölüm çekilecek. Eğer kanal gündemindeki diğer dizilerin ilk bölümleri içinde orijinal adıyla Game of Silence olan dizininkini beğenirse yeni sezonda karşımıza bir Türk dizisi uyarlaması çıkmış olacak. Bunun haberi de normal takvimde Mayıs ayı içerisinde geliyor…

İşte Game of Silence için geçtiğimiz günlerde ilk kadro haberi medyada kendisine yer buldu: David Lyons. Kendisini Revolution dizisini izleyenler Monroe karakteriyle iyi hatırlar ve Suskunlar’da Murat Yıldırım’ın canlandırdığı Ecevit karakterini canlandıracak. Tabii dizi onay alırsa… (Güzel bir seçim olmuş bence.)

Not: Önümüzdeki dönem hangi kanal hangi diziler için nasıl diziler istemiş diye bakmak için şu yazıya uğrayabilirsiniz dilerseniz…

.
Geçtiğimiz haftadan bu zamana kadar başlayan dizilere bakarsak:

Daha önce şu yazıda kısaca tanıttığım NBC’nin mini dizisi The Slap açılışını yaptı. Reytingi pek iyi gelmedi ama zaten mini dizi olduğundan NBC şuurunu kaybedip yayından çekmez diye düşünüyorum. Transparent ve ödülleriyle dikkatleri üstüne çeken Amazon’un Bosch adlı polisiyesi 10 bölümlük sezonunun tamamıyla ortamlarda. Konu: Bir seri katili öldürmek suçuyla yargılanmaya devam eden Bosch, bir yandan davayla bir yandan da 13 yaşındaki bir çocuğun öldürülüşüyle uğraşıyor.

İngiliz molası: Sevgili J.J. Rowling teyzemin Harry Potter’dan sonraki ve yetişkinler için olan kitabı Casual Vacancy’nin üç bölümlük mini dizi uyarlaması BBC’de 15 Şubat’ta başladı. Aklınızda olsun. (Editörün notu: Aynı gece Indian Summers da başladı, çok önem verilen 10 bölümlük dizinin ayrıntılarını da haftaya bekliyoruz o zaman.)

Ayrıca bugün TNT dizileri Rizzoli & Isles ve Perception da sezonlarına kaldığı yerden devam etmek için dönüyorlar.
.
Geçen Salı günü medyada bir haber kendisine yer buldu: Kıvanç Tatlıtuğ, Vikings dizisinin üçüncü sezonunda iki bölüm yer almak için anlaşmış; bu da kendisinin Fransız bir yapımcı tanıdığı sayesinde ayarlanmış. Yakında da Amerika’ya gidecekmiş. Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim, ben kendisini pek severim ama bu tarz haberleri yapanları hiç sevmem. Türk kafasında düşünerek yazıyorlar çünkü…

Vikings dizisi iki gün sonra üçüncü sezonuna başlıyor ve o dizi çekimlerini taa Ekim ayının sonunda bitirip ‘post-production’ denen aşamaya geçti. Bizim gibi iki bölüm yedekli gitmiyor oradaki adamlar. Yani bir yerinde eksiği gediği varsa bile üç ayda çoktan kapatmışlardır zaten. Haber gerçekse bir kere dördüncü sezon olması çok daha mantıklı olur, bu bir dursun. Dizinin üçüncü sezonu başlamamış ve dördüncü sezon onayı yokken yapımına başlandığını da sanmıyorum, o da ayrı. Ayrıca Vikings çekimlerini Avrupa’da yapan bir dizi olduğuna göre adamın Amerika’da ev araması niye?

Umarım ben bir yerde yanılıyorumdur veya haber bir şekilde gerçeğe dönüşür…

.
Gelelim onay-iptallere.

- The CW daha sezonu başlamadan Beauty and the Beast’e yeni sezon onayı verdi.
- Cinemax pek güzel bir işe kalkışarak Banshee’ye yeni sezon onayı verdi.
- TNT, The Librarians için yeni sezon onayı verdi.
- HBO, Getting On’a üçüncü ve son sezon onayı verdi.
- Türkiye’de kaç kişi izliyor diye (cidden) merak ettiğim Portlandia dizisi iki sezonluk onay aldı.

.
Ünlü şovmen Jon Stewart 16 yılın ardından Comedy Central’da yayınlanan The Daily Show’dan emekli olacağını açıkladı. Film çalışmalarına daha ağırlık verecekmiş. Özge Doğan, Jon Stewart’ın önemini bu yazısında anlattı. 
.
Biraz da kadro haberleri:

-  Çoğunun TV denince Freaks and Geeks dizisiyle hatırladığı James Franco, Stephen King’in 11/22/63 adlı kitabından uyarlanacak dizide başrolde olacak. Diziyi Hulu yayınlayacak ve J.J. Abrams ile King diziyi hazırlayacak. Konusu: Geçmişe dönerek Kennedy suikastını önlemeye çalışan bir adamın hikâyesi.

- Bildiğimiz şarkıcı Christina Aguilera birkaç bölümlüğüne Nashville’e konuk oluyor. Country müziğe geçiş yapmak isteyen bir şarkıcı olarak.

The Walking Dead’in Vali’si David Morrissey, Halle Berry’nin dizisi Extant’in kadrosuna katıldı.
The Walking Dead’in Beth’i Emily Kinney ise The Flash’a konuk geliyor…
Vikings’in Laguerta’sı Katherun Winnick Person of Interest’e gelecek efendim.
- Ryan Murphy’nin hazırladığı Scream Queens dizisine en son American Horror Story dördüncü sezonda Bonnie Lipton karakterinde izlediğimiz Skyler Samuels katıldı. Konusu: Bir kampüste işlenen seri cinayetler.
Pretty Little Liars’ın Mike’ı Cody Christian omega kurt karakterinde Teen Wolf’a geliyor.
Agents of S.H.I.E.L.D’te yan karakter olarak Bobbi’yi oynayan Adrianne Palicki ana kadroya alınmış.
- En son Empire’da konuk olarak izlediğimiz Cuba Gooding Jr., birkaç bölümlüğüne Forever’da yer alacakmış. Jo ile gönül işleri olan biri olarak.
- Son olarak MTV’nin doğaüstü kitap uyarlama dizisi Shannara’nın kadrosuna Brooke Williams (Spartacus), Marcus Vanco (Unbroken) ve Avustralyalı dizi oyuncusu Daniel MacPearson da katılmış.

.
American Horror Story izleyeniniz varsa Down sendromlu Jamie Brewer’u hatırlar. Kendisi New York’taki moda haftasında bir defileye çıkarak bu alanda bir ilki başarmış.
.
HBO’nun kardeş kanalı Cinemax, Robert Kickman’ın egzorsizm konulu çizgi roman serisi Outcast’i dizi olarak yayınlayacağını ‘resmen’ duyurdu.
.
House of Cards üçüncü sezon bölümlerinin tamamını 27 Şubat’ta yayınlayacak ama birkaç gün önce Netflix sezonun bölümlerini bir anda yayınlayıverdi. 20 dakika sonra ise geri çekti ve durumun teknik arızadan dolayı olduğunu açıkladı. Gördüğüm kadarıyla bir sızıntı olmamış ama kendisini konuşturan ve bazılarınca ‘reklam’ yapmakla itham edilen bir olay oldu.

- Biraz da magazin haberi verelim, onsuz olmaz:

- Benedict Cumberbatch (Sherlock) nişanlısı Sophie Hunter ile Sevgililer Günü’nde evlendi.
Game of Thrones’un Cersie Lannister’ı Lena Headey ikinci çocuğuna hamileymiş. Kendisi özeline saygı duyulmasını istediği bir açıklama yapmış, zira bebeğin babasının ismi açıklanmamış.
Dexter’ın Debra’sı Jennifer Carpenter da sevgilisi Seth Avett’ten hamileymiş.
- En son dizi olarak The Leftovers’ta izlediğimiz Liv Tyler ve sevgilisi David Gardner da bir erkek çocuğu sahibi olmuşlar. Altı hafta erkenden.
- Şimdilerde Chicago Fire’da oynayan Taylor Kinney ve ünlü şarkıcı Lady Gaga nişanlanmışlar. Ne güzel. (Haberi Lady Gaga değil de Taylor üzerinden yazılınca bana bir gülme geldi, yalan yok.)
- Son olarak Nicholas Brendon (Buffy the Vampire SlayerCriminal Minds) ve eşi ise dört aylık evliliğin ardından ayrılmaya karar vermişler. Bu da özel hayat gizliliği isteyenlerden…

Bu haftalık da böyle oldu yani… Haftaya tekrardan ne çıkarsa onlarla görüşmek üzere efendim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder