2 Mart 2015 Pazartesi

Bu İşin Bir Son’u Var Mı?

Bir yabancı dizilerle ilgili neler dönüyor gününden daha merhabalar efendim. Uzatmayayım, geçtiğimiz hafta içinde şu tarz şeyler oldu:

Size ulaştı mı bilmiyorum ama daha önce ülkemiz dizilerinden Son ve Suskunlar’ın Amerika’ya dizi olarak uyarlanmalarına dair bazı haberler çıkmıştı. Son dizisine pilot (ilk) bölüm için FOX onay vermişti ama sanırım oralarda bir şeyler karışmış ve bahsi geçen pilot ABC’ye kaymış. Eğer karşımıza Runner adıyla bir Son uyarlaması gelecekse Mayıs civarı cevap ABC’den gelecek. Suskunlar (Game of Silence) da halen NBC’nin masasında.
(Ben birisine razıyım, hangisi diziye dönerse kabulüm.)
Pazar gecesi yapılan törenle Screen Actors Guild Awards, yani Sinema Oyuncuları Derneği’nin verdiği ödüller sahiplerini buldu. Sonuçlar için şuraya bakabilirsiniz. Benim sevdiğim türden sonuçlar çıkmış, özellikle de Viola Davis’in How to Get Away with Murder ile ödül alması…

Eğer ortada olan dizilere bakarsak:

Bir kere eğer izlediğiniz herhangi bir The CW dizisi varsa bilin ki geri döndü. Hepsi ortalıkta. Onların dışındakilere girersek de Mr. Selfridge, Black Sails, Sirens ve bugün başlayacak olan ‘Suits ve The Americans geri döndüler/dönüyorlar. Yenilerde de elimizde üç dizi var: İlki FOX dizisi Backstrom zararı kendine olan arıza bir dedektif ile ekibi işte. İlk bölüm reytingi de şimdilik idare eder. 25-27 Ocak tarihleri arasında yayınlanan Sons of Liberty ise toplamda üç bölümden oluşan ve Amerikalıların bağımsızlığını kazanıp devlet kurduğu süreci anlatan bir dizi. Siz bilirsiniz ama bu ikisine bulaşmak benim programımda olmayan şeylerdi. Ben üçüncü ve son yeniye bulaştım: Wolf Hall.

Kendisinden daha önce şurada bahsettiğim dizi, Anne Boleyn ve VIII. Henry dönemine dair bir yapım. Anne Boleyn’i sevdiğimden ve beklediğimden daha iyi çıktığından sevdim diyebileceğim bir dizi oldu. Zaten BBC Two kanalının 2005’teki Rome ilk bölümünden beri elde ettiği en iyi ilk bölüm reytingini de kapıvermiş. Yalnız biraz karanlık ve durağan ilerleyen bir havası olduğundan herkeslik olmadığını da düşünüyorum, yalan yok. Bence 63 dakikalık pilot yerine 50 dakikaya da sığardı anlatılanlar. Bir de Amerikalılar ve The Newsroom misali İngilizlere veya döneme biraz aşina olanlara hitap eden bir dizi de olmuş.

İlk bölümde az görünse bile Homeland’in Brody’si Damien Lewis’i Kral Henry olarak izlemek kesinlikle güzeldi. Onay alırsa kendisini izleyeceğimiz Wall Street üzerine olacak Billions dizisinin Showtime’dan onay almasını diliyorum…
Not: FOX’un Empire dizisi ise reyting konusunda tarih yazıyor. Üçüncü bölümünde de reytingini düşürmeyerek artırmış oldu.
Gelelim onay-iptallere:

- 23 Aralık 2013'te üçüncü sezonu biten Fresh Meat’in yeni sezon 'onayını' 20 Ocak 2015'te açıklayan Channel 4 yetkilileri lütfen kayda geçsin. 2015 sonunda dizi karşımıza son sezonuyla gelecekmiş.

- BBC One’ın yeni Merlin diye izleyicilerinin karşısına getirdiği, Cnbc-e’nin de yayınladığı Atlantis’in ikinci sezon sonunda biteceği açıklandı. Pek de güzel oldu. Becerilemeyen bir dizi olmuştu ve bir Merlin tabii ki olamamıştı.
Bazı önemli kadro haberlerinden de bahsedelim gelmişken:

- CBS’te yayınlanması planlanan Supergirl dizisi için başrol nihayet bulundu: Az üstte yüzünü gördüğümüz, çoğunluğun Glee ile tanıdığı, Oscar’ın öne çıkanlarından Whiplash’te de rol almış olan Melissa Benoist. Her şey iyi güzel de bu dizi hiç CBS’lik gelmiyor, onu ne yapacağız hiç bilmiyorum. Ayrıca ben bu kızın sarışın olması gerekmiyor muydu diye çemkirirken kızın saçını sarıya boyatmış resimleri ortaya çıktı.

Süper kahraman konusuna girmişken, Game of Thrones’un Sansa’sı Sophie Turner, X Men: Apocalypse filminde genç Jean Grey’i canlandıracak. Ayrıca FOX, X-Men serisini TV’ye uyarlama düşüncesi içinde olduğunu açıkladı…

- Netflix’ten gelecek, başrolünde Krysten Ritter’ın olacağı süper kahraman dizisi Jessica Jones’un kötü adamı bulundu: Çoğunluğunun Doctor Who’dan tanıdığı David Tennant. The Purple Man/Kilgrave karakterini canlandıracakmış.

- Çoğunluğun Desperate Housewives’ın Gabrielle’i olarak tanıdığı Eva Longoria, başrol olarak ekranlara dönüyor. NBC’de yayınlanacak ve ilk sezonu 13 bölüm sürecek olan Telenovela adlı dizide yer alacak. Latin Amerika’nın sevilen pembe dizi yıldızı Ana Maria karakteriyle.

True Blood’ın Tara’sı Rutina Wesley, Red Dragon filminde Emily Watson’ın oynadığı Reba McClane karakteriyle Hannibal’da yer alacak.

Arrow’un Felicity’si ve patronu Ray Palmer, The Flash’ın 18. bölümünde diziye konuk olacaklar.
- Ryan Murphy’nin üniversite kampüsünde işlenen seri cinayetleri işleyecek olan dizisi Scream Queens’e Ariadne Grande’den sonra bir şarkıcı daha katıldı: Nick Jonas. Kendisi şu sıralar Direct TV’nin yeni sezon onayı verdiği Kingdom’da da oynuyor.

- CBS’in The Millers’ı birkaç hafta önce iptal etmesiyle programı rahatlayan Will Arnett, sevgili Netflix’in ilk sezonu sekiz bölüm sürecek olan Flaked isimli komedisinde başrol oldu. En yakın arkadaşının hoşlandığı kıza istemeden aşık olan Chip karakteriyle.
Azıcık da magazin:

The Originals’ta Elijah karakteriyle izlediğimiz Daniel J. Gillies ve Perception’da Kate Moretti olarak izlediğimiz Rachael Leigh Cook çifti ikinci çocuklarına sahip olacaklarmış.

- Şimdilerde Agent Carter’da izlediğimiz ama Chosen dizisinde de yer alan Chad Michael Murray ve bir süredir birlikte olduğu Chosen’daki rol arkadaşı Sarah Roemer de bebek bekliyormuş. Ayrıca bu sayede ortaya çıktı ki çift evlenmiş…

- İki yazı önce hamile haberini yazdığım Zooey Deschanel (New Girl) nişanlanmış. Bu gidişle evlenir de.

Greys Anatomy’nin Derek Shepherd’ı Patrick Dempsey, 15 yıllık eşi Jillian Flink ile boşanıyormuş. Davayı açan taraf Flink olmuş ve ‘ortak’ alınmış bir kararmış.

- En son yeni versiyon Dallas’ta Ann karakteriyle izlediğimiz ama çoğunluğun Desperate Housewives’taki Mary Alice olarak hatırladığı Brenda Strong (56) sevgilisi aktör/yönetmen John Farmanesh-Bocca ile nişanlanmış.

Bu sefer de böyle bir şeyler oldu, artık haftaya görüşmek üzere efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder