7 Eylül 2015 Pazartesi

Her Şey Şeker Niyetine

Bayramı arkamızda bıraktığımız, Temmuz’u da yemek üzere olduğumuz bir dönemde bir yabancı dizi haber toparlamasından daha merhabalar efendim. O zaman başlayalım bakalım:

Geçtiğimiz haftanın en kayda değer haberi Emmy Ödülleri’nde bu yılki adaylıkların açıklanması olsa gerek. Adayların ne olduğuna şuradan bakabilirsiniz. Ayrıca sevgili Aras’ın siteye ödüllerle ilgili yazdığı değerlendirme yazısına da şuradan ulaşabilirsiniz. Kendi adıma bu seneki adayları eskisi kadar göze batıcı veya kötü bulmadığımı söyleyebilirim.

Bir kere her şeyden önce iki senedir aday göstermeye bile lütfetmedikleri için yedi düvelden bir araba dolusu laf yedikleri Tatiana Maslany’nin (Orphan Black) olması bile baya yeter olabilir. Emmy’nin kural değişikliği nedeniyle komediden dramaya transfer olan Orange is the New Black’in göz önünde kalması da başarı olsa gerek. En bana sürpriz olmayan da Breaking Bad’ten boşalan yeri Better Caul Saul’un doldurmasıydı yalnız; şahsi dileğim başarısı serisinin bu derece benzememesi. Yeter.

Mad Men de giderayak daha fazla göz ardı edilmezse fena olmayabilir hani, yani en azından Jon Hamm’i kurtarsak yeter sanırım. Altın Küre’yi aldı da 'yedi' adaylıktır Emmy’den boş dönmesi bana bile dert olmuş durumda; bunu da alamazsa sekizde sıfır olacak.

Bir sezon boyunca Özetli-yorumlarını benim yazdığım How to Get Away with Murder’dan Viola Davis’in, son sezonlarının çevirisine bulaştığım Episodes ve Downton Abbey’i de ödüllere dahil olması da şahsi anlamda hoş bir gerçek yalnız. İnsanın hoşuna gidiyor gerçekten. İyi ki atlamadılar dediğim olarak da geçtiğimiz sezonun en hit dizisi Empire’ın başrol kadın oyuncusu Taraji P. Henson’i gösterip diğer haberlere geçeyim ben artık.

* Comic Con’un bende akıl bırakmayan temposunda gözümden şöyle bir detay kaçıvermiş:
Genç kitleye hitap eden dizilerin aday olduğu Teen Choice Awards’u bir süredir bu tarzda dizilerde oynayan popüler oyunculardan bir veya ikisi sunuyordu. Bu sefer ünlü şarkıcı Britney Spears sunacak. Tören 16 Ağustos’ta, adaylar da şöyle.
* Öncelikle onay ve iptallerle başlayalım:

- Dokuzuncu sezonuna 19 Eylül’de başlayacak olan Doctor Who, şimdiden 10. sezon onayını aldı.
- AMC, Turn’e üçüncü sezon onayını veriverdi.
- Sky1 ise tıp dizisi Critical’ı ilk sezon sonunda iptal etmeye karar verdi.

* Geçtiğimiz haftanın yeni dizilerinde bir tane dizi karşımıza çıktı ve şöyle:

Sex & Drugs & Rock & Roll: FX dizisi. 1990 başlarında The Heathens isimli grup ilk albümlerini çıkarırlar ve bir rekora imza atarak çıktığı gün dağılırlar. 25 yıl sonra solist Johnny Rock parasız, işsiz ve seçeneksiz kalmıştır. Kızı Gigi’nin destek çıkmasıyla da grubu tekrar bir araya toparlamak için harekete geçer.
- Ayrıca diğer FX dizisi Married ve AMC dizisi Hell on Wheels de yeni sezonlarıyla geri döndüler.
- Sezon finali fragmanında dizi finali olarak geçtiğinden dolayı Wayward Pines’ın biteceği haberleri çıktı. (Dizi limited series olduğundan yapısı gereği ilk sezonunun mantıklı bir sona ulaşması bekleniyor zaten.)

* FOX’un iki dizisi, Bones ve Sleepy Hollow artık nasıl becereceklerse crossover yapacaklarmış. Yani örneğin CSI serisi veya Arrow-The Flash’ın yaptığı gibi birbirlerine konuk olacaklar.

Once Upon a Time’ın Robin Hood’u Sean Maguire ve eşi Tanya ilk çocuklarını kucaklarına almışlar.

* 27 Eylül’de yayınlanacak iki saatlik filmle finalini yapacak CSI’ın filmine biir süredir dizide olmayanlardan Grissom, Catherine, Jim Brass ve Lady Heather dönecekler ama ana karakterlerden Nick ve Findlay dönmüyorlar. İkincisi tam belli değil ama ilki oyuncunun kararıymış; hatta o nedenle karakter yazılmış senaryodan çıkarılmak zorunda kalmış.

[George Eads zaten sezon finalinden sonra diziden her türlü ayrılıyordu ve Nick başka bir birimin başına geçecekti. Findlay de başına gelenlerden sonra komaya girmişti. Pek bir kayıp olmayacak yani. Diğer ana karakterler dönüyor.] 
* Kadro haberleriyle devam edersek:

- FOX iptal etse de Hulu’ya transfer olup 26 bölümlük onay alan The Mindy Project, zaman zaman Mindy Kaling’in ünlü arkadaşlarının konuk olduğu bir dizi. Dördüncü sezonun ilk bölümüne de Joseph Gordon Lewitt geliyor. Alternatif evrende geçecek olan bölümde Mindy, Danny ile hiç tanışmamış ve Levitt’in oynayacağı reality şov yapımcısı ile evli olacak.
The Flash’ta çizgi romanlardaki Atom-Smasher karakterini eski Amerikan güreşçisi Edge, Captain Cold’un babasını da Michael Ironside canlandıracak.
- Eche Kellum (Ben and Kate) DC Evreni’nin karakterlerinden Mr. Terrific’i, Aleander Calvert (The Returned) ise Anarky’yi canlandırmak üzere Arrow’a katıldı.
- Bir diğer DC Comics dizisi Gotham’ın kadrosuna ise Silver St. Cloud rolünde Natalie Alyn Lind katıldı. Karakter Bruce’a da yeni sevgili adayı olacak.
Mad Men’in Joan Harris’i Christina Hendricks, Sundance’ın yeni dizisi Hap and Leonard’a katıldı. Dizi, Joe R. Lansdale’in aynı isimli roman serisinin uyarlaması olacak ve altı bölümlük sezon 2016 başlarında başlayacak.
The Vampire Diaries’in yeni sezonuna ikisi lezbiyen çift olmak üzere üç kötü kadın karakter katılacağı haberi daha önce gelmişti. Oyuncular da belli oldu: Elizabeth Blackmore, Scarlett Byrne ve Teressa Liane.
Veronica Mars’ın Logan’ı Jason Dohring, The Originals kadrosuna katılan isimlerden oldu.
Silicon Valley’in Dinesh Chugtai’si Kumail Nanjiani de dirilen X-Files’ta yer alacak oyunculardan oldu.
- Nikki Reed (Twilight), ilk Amerikan bayrağını yapan ve George Washington’ın casuslarından biri olan Betsy Ross’u canlandırmak için Sleepy Hollow’a katıldı.
- Josh Hopkins (Cougar Town) ve Anabelle Acosta (Ballers), ABC’nin 27 Eylül’de başlayacak yeni dizisi Quantico kadrosuna dahil oldu. Fragman.
- Anna Gunn’ın ayrıldığı CBS’in sezon ortası dizilerinden Criminal Minds'ın uzantı dizisi Criminal Minds: Beyond Borders’a iptal olan Forever’da Jo Martinez’i oynayan Alana de la Garza dahil oldu.
Full House’un Steve’i Scott Weinger, dizinin dirilmiş versiyonu Fuller House’ta karakterini canlandırmak üzere yer alacak.
The Night Shift, Scott Clemmens’i canlandıran Scott Wolf’u üçüncü sezonda ana karakter statüsüne çıkardı.
Bu haftalık da böyleydi işte efendim. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder