7 Eylül 2015 Pazartesi

İstilaya geldiler!

Haftalık yabancı dizi haberleri toparlamasında geldik yeni yazıya. Geçtiğimiz 9-12 Temmuz arası oldukça yoğun geçen bir dönem oldu, çünkü Amerika’nın San Dieogo şehrinde devam eden ve adı herkesçe bilinen şekliyle Comic Con olan bir fuar vardı. Bu fuar, daha çok bilimkurgu, fantastik ve korku türündeki film, dizi, amine ve çizgi romanların ürünleriyle, oyuncularıyla, oyunlarıyla ve panelleriyle yer aldığı bir bütün.
Bir sürü dizi ve oyuncusu da haliyle oradaydı. Bu nedenle ‘aşırı derece’ yeni dizilerden, eldeki dizilerin yeni sezonlarından haber, fragman veya poster vs. geldi. Ben de sitenin bir çeşit muhabirliğine soyunarak bunları toparlamaya giriştim. Giriş+12 haber yazısıyla da Comic Con’u kapattık. Birazdan aşağıda yazıları ve dizileri sıralayacağım, hangi dizinin paneline kimler katılmış ve diziden ne haberler gelmiş merakınız varsa ona göre ilgili yazıya bakabilirsiniz:

* İlk yazıda CBS dizileri LimitlessZooUnder the Dome ve Extant var. Ayrıca sitede yayınlanan Halle Berry röportajı ve Extant'ın CBS stüdyolarındaki setiyle ilgili yazı da dipnot olsun.
* İkinci yazıda SherlockDoctor Who ve Scorpion,
* Üçüncü yazıda Teen WolfDamien ve Dark Matter,
* Dördüncü yazıda The Walking DeadFear the Walking Dead ve The Big Bang Theory,
* Beşinci yazıda Game of Thrones,
* Altıncı yazıda Starz yenisi Ash vs. Dead, MTV’nin yeni dizileri Scream ve The Shannara Chronicles, FOX’un yenileri Minority Report ve Lucifer ile USA Network yenisi Colony,
* Yedinci yazıda The 100Agent CarterAgents of S.H.I.E.L.DVikingsThe OriginalsOrphan Black ve iZombie,
* Sekizinci yazıda Once Upon a Time12 MonkeysLast Man on Earth, NBC'nin yeni dizisi Blindspot ve AMC’nin yeni dizisi Into the Badlans,
* Dokuzuncu yazıda DC Comics’in dizileri olan ArrowThe FlashSupergirlGotham ve yeni The CW dizisi Legends of Tomorrow,
* 10. yazıda HannibalGrimmOutlander, yeni The CW dizisi Containment ve Person of Interest,
* 11. yazıda The Vampire DiariesSupernaturalAmerican Horror Story ve yeni FOX dizisi Scream Queens,
* 12. ve son yazıda ise Heroes: RebornThe Strain ve yeni FX dizisi The Bastard Executioner ile ilgili çeşitli haberler bulunuyor.

Ek: Comic Con panelleri nedeniyle haklarında en çok tweet atılan iki dizi Arrow ve Once Upon a Time olmuş.
 
* Ama hayat ve dizi portföyü sadece Comic Con’daki dizilerden oluşmuyor. ‘Diğer’ dizilere ve Comic Con haricinde olanlara da bakalım. Öncelikle geçtiğimiz haftanın yeni dizileri:

The Spoils Before Dying: The Spoils of Babylon‘un devamı niteliğindeki üç bölümlük mini dizi. Dönem 1950’ler. Bir caz piyanisti özel dedektifliğe başlıyor ve bir cinayet soruşturmasının içine dahil oluyor. IFC isimli kanalın dizisi. Fragman.
Bugün de iki yeni komedi başlıyor:
The Jim Gaffigan Show: TVLand dizisi. Jim Gaffigan, New York’ta küçük bir evde eşi ve beş çocuğuyla yaşayan bir komedyendir. Dizi, komedyenin kendisinin kurgu versiyonunu canlandırdığı kahkaha efektsiz bir dizi. Fragman.
Impastor: TVLand dizisi. Kumar borcu olan Buddy Dobbs (Michael Rosenbaum) tefeciye olan borçlarından kurtulmak için birinin kimliğini çalar ve onun yerine geçer. Ama geçtiği kişi küçük bir kasabada rahiplik yapmaya başlayacak olan bir eşcinsel çıkar. Fragman.
The Outcast: BBC One’ın iki bölümlük mini dizisi. 2. Dünya Savaşı sonrası İngiltere’de geçiyor. 10 yaşındaki Lewis Aldridge annesini yeni kaybetmiş, yakın olmadığı babası da kısa sürede yeniden evlenmiş. O da ölümü atlatmaya ve yeni hayatına adapte olmaya çalışıyor. Dahası bölgedeki savaş sonrası hayatın üstüne de eğiliyor. Fragman

* Ayrıca DominionRectifyRay DonovanMasters of Sex ve The Strain de yeni sezonlarıyla geri döndüler.

* Onay ve kadro haberleri serisine girmeden ekstraları aradan çıkaralım:

- Bir süre önce hakkında bir sürü kadının peşi sıra tecavüz ve taciz iddiasında bulunduğu -ki bunu ilk çıktığında yazmıştım- Bill Cosby ‘nihayet’ bazılarına seks için uyuşturucu verdiğini kabul etti. Karısı Camille de dalga geçermiş gibi ‘kadınların rızası olmadan böyle bir şey olduğunu düşünmediğini’ dile getirdi. İKisi de ayrı katlanılmazlar.
Game of Thrones’un Cersei’si Lena Headey ikinci çocuğunu dünyaya getirdi.
Supergirl’ün başrolü Melissa Benist (26, Glee) ve bir diğer Glee oyuncusu Blake Jenner (22) evlendiler.
- Bir süre önce alkollü araç kullanmaktan gözaltına alınan John Stamos, rehabilitasyon merkezine yattı.
* Gelelim onay ve iptallere:

- Lifetime, ilk sezonu hali hazırda devam eden UnReal’a 10 bölümlük ikinci sezon onayı verdi. Dizi, popüler bir flört yarışmasının perde arkasında dönen olayları anlatıyor.
- HBO da Ballers’a ikinci sezon onayı verdi. Diziden şurada bahsetmiştim.
- Comic Con yazılarında var ama araya girsin: MTV, Teen Wolf’a 20 bölümlük altıncı sezon onayını verdi.
- ABC Family, Stitchers’a ikinci sezon onayı verdi. Dizi, yeni ölmüş kişilerin hafızasına girip anılarını kullanarak çeşitli cinayetleri veya vakaları çözmeye çalışan kadın bir ajan üzerine.
- WGA, Salem’e üçüncü sezon onayı verdi.
- Sundance, Rectify’a dördüncü sezon onayı verdi.
- Netflix, Between’e ikinci sezon onayı verdi.
- Comedy Central, South Park’a 21, 22, 23. sezonlar için onay verdi.
- Aynı Comedy Central Workaholics’e de iki sezonluk onay verdi.
- ‘Altı Sezon Bir Film’ sloganıyla ortalıkta dolanıp duran, NBC iptal edince altıncı sezonu Yahoo!’ya transfer olarak tamamlayan Community’nin Yahoo’da yayınlanacak bir yedinci sezonunun olMAyacağı açıklandı. Ama film hala planlanıyormuş.

* NBC kısa süre önce yaptığı açıklamayla sezon başında iptal etse de sezonunu tamamlayacak olan Hannibal’ın ve ikinci sezon onayı verdiği Aquarius’un kalan bölümlerini 'Cumartesi' günü yayınlayacağını duyurdu.
(Cumartesi, Amerikalıların diziyi geçtim, doğru düzgün TV bile izlemediği bir gün…)

* Showtime’da ekrana gelecek Twin Peaks’in televizyonlara geri dönüşü 2017’ye ertelenirken, başrollerinde Anthony Hopkins’in de olduğu Westworld, Sonbahar'dan 2016’ya kaydı.

Prison Break’in ekranlara geri dönüşü için ise ciddi adımlar atılmaya başlanmış. Dizide Dr. Sara Tancredi’yi canlandıran Sarah Wayne Callies, diziye dönmesi için teklif aldığını açıkladı.

* Altıncı sezonu son olacak Downton Abbey’in Mary’si Michelle Dockery, şimdiden kendine rol bakmaya başladı bile. Aynı şekilde Wayward Pines’ın arkasındaki isimlerden Chad Hodge da başında olacağı yeni dizisini buldu görünüyor. Üstelik Wayward Pines’ın uyarlandığı seriyi yazan Blake Crouch'ın yarattığı Letty Dobesh karakterinin merkezde olduğu kitap serisinden uyarlanacak bir dizi için.

Dizinin TNT’de yayınlanması düşünülüyor ve adı Good Behavior olacak. Ana karakter Letty, bir hırsız, hapisten yeni çıkmış bir üçkağıtçı. Ama bir adamın karısını öldürmek için kiralık katil tuttuğuna kulak misafiri olunca işi durdurmak için katil ile tehlikeli bir ilişkinin içine giriyor.
* Çok sevgili Agatha Christie’nin yazdığı onlarca kitap var ama kuşkusuz bunların en ünlüsü bizdeki baskı ismiyle 10 Küçük Zenci. Orijinal ismi And Then There Were None olan ve 100 milyondan fazla satan bir kitap olmasının yanında tiyatroya, TV’ye ve sinemaya da zamanında uyarlanmışlığı var. İşte, modern dünyada bir kez daha bu güzelim eserin uyarlaması yapılıyor. Lifetime ve BBC One’ın ortaklığında mini dizi olarak ekranlara gelecek, Londra ve Cornwall’da çekimlere başlamışlar ve kadrosunu da kurmuşlar.

Douglas Booth, Charles Dance, Maeve Dermody, Burn Gorman, Anna Maxwell Martin, Sam Neill, Miranda Richardson, Toby Stephens, Noah Taylor ve Aidan Turner.

* Gelelim artık dizilerdeki önemli kadro haberlerine:

- Geçtiğimiz sezon Game of Thrones’ta yer almayacağı açıklanan Bran Stark’ın yeni sezonda diziye döneceği açıklandı. Haliyle Hodor da onunla dönecektir.
- Shonda Rhimes’ın ABC’ye hazırladığı dördüncü dizi olan The Catch’in erkek başrolünün dizinin yayınlanacağı kesinleştikten sonra değiştirilmesine karar verilmişti. Yenisi bulundu: Peter Krause (Six Feet UnderParenthood).
Dizi, nişanlısı tarafından dolandırılan bir sahtekâr avıcısının durumu temizlemekle uğraşması ve işine devam etmesi üzerine. Krause nişanlıyı, Mireille Enos (The Killing, Sarah Linden) da ana karakteri oynayacak. Fragman.

Person of Interest’in Root’u Amy Acker, Louis’in kız kardeşini canlandırmak üzere Suits’e geliyor.
- Christina Hendricks (Mad Men), Showtime’a hazırlanan dizilerden Roadies’in kadrosundan ayrıldı. Yapılan açıklama karakter üzerinde değişikliğe gidildiği yönünde. Dizinin konusu sürekli yollarda olan bir müzik grubunun çıktığı turnede yaşananlar üzerine.
The Simpsons’ta Mr. Burns’ü ve Ned Flanders’i seslendiren Harry Shearer daha önce diziden ayrılacağını açıklamıştı. Bir şekilde ikna olmuş olacak ki geri dönüyor…
- 1997-2001 arasında Amerika’nın ilk kadın Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Madeleine Albright, kendisini canlandırmak üzere Madam Secretary’ye konuk olacak.
- Adan Canto (The Following) yeni ABC dizisi Blood and Oil’e ana karakter oyuncusu olarak katıldı. Fragman.
 

- Netflix’in Fransızca yayınlayacağı ilk dizi olan Marseille’in kadrosuna ünlü aktör Gerard Depardieu başrol olarak katıldı. Diziden şurada bahsetmiştim.
- 2016’ya ertelendiğinden az önce bahsettiğim Westworld’ün kadrosuna Once Upon a Time’ın Pinokyo’su Eion Bailey, Jimmi Simpson (House of Cards), Clifton Collins Jr. (Red Widow) ve Sidse Babett Knudsen (Borgen) katıldılar.
Daredevil’in ikinci sezonuna gelmesi beklenen Elektra için oyuncu açıklaması bir süre önce yapıldı: Elodie Yung.
- Nathan Lane, ilk sezonu O.J. Simpson’ın eski eşini ve sevgilisini öldürmekten yargılandığı davayı anlatacak olan American Crime Story’ye O.J.’in avukatlarından F. Lee Bailey’i canlandırmak üzere diziye katıldı.
- Margo Martindale, yedinci sezon için The Good Wife’a katıldı.
- Geçtiğimiz sezon Scandal’da iki bölüm Marcus Walker karakteirni oynayan Cornelius Smith Jr. yeni sezonda ana kadroda yer alacak.
- Adam Rothenberg’ün ayrıldığı Wicked City’ye Jeremy Sisto katıldı. Los Angeles’ta geçen bir seri katil hikâyesine dayalı dizi 27 Ekim’de başlayacak. Fragman.
- Ralph Brown (Agent Carter) ve Klara Issova (Crossing Lines) başrolünde Sean Bean’in olduğu Legends’ın ikinci sezon kadrosuna katıldılar.

- 1978 yapımı müzikal komedi filmi Grease, FOX’a canlı yayınlanacak bir müzikal olarak hazırlanıyor. Filmde John Travolta’nın oynadığı Danny Zucko’yu da Graceland’in Mike’ı Aaron Tveit’in canlandıracağı açıklandı.
Daha önce de Sandy’yi Julianna Hough’ın, Rizzo’yu Vanessa Hudgens’ın canlandıracağı açıklanmıştı.
- Tek gecelik bir müzikal şov olarak yayınlanacak bir diğer dizi olan The O.C.’nin müzikal kadrosunun birazından geçen haftaki yazıda bahsetmiştim. Ryan’ı Tilky Jones'un (Nashville, Sean Butler) , Marissa’yı Molly McCook'un, Seth’i Brendan Robinson'ın (Pretty Little Liars, Lucas) ve Summer’ı da Greer Grammer'ın (Awkward, Lissa) oynayacağı da açıklandı.
Müzikal 30 Ağustos'ta Los Angeles’ta sergilenecek.

Bu haftalık da böyle oldu işte efendim. Haftaya yeni haberlerle tekrardan görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder