15 Eylül 2015 Salı

Yaz Kampında Curcuna Var

Bir yabancı dizilerden haberler yazısıyla daha merhabalar efendim. Geçtiğimiz hafta da şöyle şeyler oldu:
* Öncelikle yeni dizilerle girelim:
Wet Hot American Summer: Sevgili Netflix’in en yeni dizisi. 31 Temmuz’da sezondaki sekiz bölümün hepsi birden nete verildi. Dizinin ismi tanıdık geliyor olabilir, çünkü kendisi 2001 yapımı aynı isimli filmin dizi olarak TV’ye uyarlanmış hali. Bizdeki ismi Yaz Kampında Curcuna'ymış. Baştan söyleyeyim, diziyi izlemek için filmi izlemiş olmanıza gerek yok.
Orijinal film bir yaz kampının son gününü anlatıyorken karşımıza gelen dizi ise ‘ilk’ gününü anlatmakta. Zaten filme gerek duyulmamasının en büyük nedeni de bu aslına bakarsınız. Ama dilerseniz izleyin tabii… Diziyle ilgili bir başka ve benim baya hoşuma giden özellikse orijinal filmin kadrosunun pek çoğunu koruyarak ve içine dahasını katarak bu diziyi çekmiş olmaları. Mesela Bradley Cooper, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Chris Pine, Jon Hamm, John Slattery, Josh Charles, Christopher Meloni, Paul Rudd ve Jason Schwartzman dizide oynayan isimler arasında yer alıyorlar.
Çıktığı günden bu zamana kadar ilk iki bölüme bakabildim. Onun için de şunu söyleyebilirim: Öncelikle, dizinin türü komedi olabilir ama başına kahkaha atacağım diye oturmayın. Güldürmese bile eğlendiriyor denilebilir aslına bakarsınız. Gerçi ben açılan her kapıdan bir tanıdığın çıkması durumunun zevkini çıkarmak için bile her türlü sezonun sonunu göreceğim, o başka bir durum. Dizi, mini bir yapım olarak geldi ama Netflix’in başkanı ikinci sezonu yapmaya açık olabileceklerini de belirtti.
Significant Mother: Pzt. başladı. Yazın 2/3’ünü bitirdik ama The CW’nun yaz dizisi olarak karşımıza gelmiş durumda. Tam emin değilim ama sezonunun dokuz bölüm sürmesi bekleniyor. Böylece Eylül sonunda dizi bitecek, Ekim’le birlikte de The CW dizileri ekrana dönüyorlar.
Konu: Nate (Josh Zuckerman), bir iş gezisinden döndükten sonra kısa süre önce boşanmış annesiyle (Krista Allen) çocukluk/ev arkadaşı Jimmy’yi (Nathaniel Buzolic) birlikte yakalar. İlişkinin ciddi olması bir yana, babası da annesini geri kazanmaya karar vermiştir ve kendisinden yardım beklemektedir.
* Onay ve iptal haberleriyle devam edelim:
Banshee’nin yayınlanacak dördüncü sezonunun son sezon olacağı Cinemax tarafından açıklandı.
- Starz, üçüncü sezonuna Ocak’ta başlayacak Black Sails’e şimdiden dördüncü sezon onayı verdi.
- AMC/Channel 4 ortaklığında hazırlanan Äkta Människor’dan uyarlama Humans ikinci sezon onayını aldı. Dizi, bilinç kazanmış bir grup robotun varlığını devam ettirme mücadelesi üzerine. Orijinalini izlemediyseniz ve robotlara itirazınız yoksa denemesi tavsiyedir.
The Walking Dead’in 23 Ağustos’ta başlayacak uzantı dizisi Fear the Walking Dead’in ikinci sezon onayı daha önce gelmişti; sezonun ilki gibi altı değil, 15 bölüm süreceği açıklandı.
- Netflix animasyon dizisi BoJack Horseman’a üçüncü sezon onayı verdi.
- ITV, polisiye dizisi Scott and Bailey’e üç bölümlük beşinci sezon onayı verdi.
- NBC, reytingleri berbat olan Welcome the Sweden’ı iptal etti.
- TVLand, The Soul Man’e beşinci ve son sezon onayı aldı.
- BBC 2, The Game’i ilk sezon sonunda iptal ediverdi.
- Hallmark, When Calls the Heart’a üçüncü sezon onayı verdi.
* Starz, 24 Ekim’de başlayacak olan Da Vinci’s Demons ve 8 Kasım’da başlayacak olan yeni (mini) dizisi Flesh and Bone’un ‘bütün’ bölümlerini premiere zamanlarında netten yayınlayacağını duyurdu. Flesh and Bone bale dünyasının perde arkasını izleyiciye göstermeyi amaçlayan Black Swan/Whiplash tarzı bir dizi.

* Ekstra haberlerde durum şu şekilde:
Breaking Bad, İstanbul'da kafe oldu! Üstelik bu haberi duyan birçok yabancı kaynak da sonrasında sitelerinde kafeden bahsettiler.
Law and Order ve Rescue Me başta olmak üzere birçok dizide yönetmenlik yapmış olan Jace Alexander, çocuk pornosu suçlamasıyla gözaltına alındı.
- Eğer çıkan dedikodular doğruysa Sense8’in Nomi’si trans aktrist Jamie Clayton ve ünlü aktör Keanu Reeves birlikteler.
Empire’da Andre ve Anika’yı canlandıran Trai Beyers ve Grace Gealey nişanlandılar.
Law and Order: SVU’da Amanda Rollins karakterini oynayan Kelli Giddish, hem sevgilisi Lawrence Faulborn ile evlendi, hem de hamile olduğunu açıkladı.
* Hadi bitmek bilmez yeni kadro haberlerine girelim. Aslında sırf bu yüzden Çarşamba günü çıkacak ikinci bir yazıyla bu yazıyı ikiye bölecektim ama resmen üşenmiş bulunuyorum.
- Ünlü aktör Antonio Banderas’ın canı dizi oyunculuğu çekmiş sanırım. Starz’da yayınlanması planlanan Havana Quartet isimli bir dizide yer alacak. Dizi esasında Leonardo Padura’nın yazdığı dört kitap üstüne. Konusu da yazar olmak isterken dedektif olan Mario Conde’nin 90’lı yıllarda Küba’da yaşadığı hayat üzerine.
Daredevil’in ilk sezonunda hemşirelik yapan Claire karakteriyle yer alan ve izleyenlerce oldukça sevilen Rosario Dawson’ın aynı karakterle Sonbahar’da karşımıza gelecek bir diğer Marvel/Netflix dizisi Jessica Jones’ta da yer alacağı açıklandı.
- Patrick J. Adams’ın gerçek hayattaki nişanlısı Troian Bellisario (Pretty Little Liars), daha önce Mike’ın eski sevgilisi Claire olarak diziye konuk olmuştu. Beşinci sezon sekizinci bölüme (5x08) tekrardan konuk olacak, üstelik bu sefer günümüzde yer almak üzere.
Gotham’da Butch’u oynayan Drew Powell, yeni sezonda düzenli kadroda karşımıza çıkacak.
- Esasında Legends of Tomorrow’da görünecek olan ama Arrow ve The Flash bünyesine de dahil olan Hawkman karakteri Falk Hentschel’in oldu.
- İki saatlik filmle ekranlara 27 Eylül’de veda edecek olan CSI’ın filminde Catherine Willows’un kızı olarak Katie Stevens’ı (Faking It) izleyeceğiz.
The Originals’ın köken vampir ailesinin üyelerinden Kol’u oynayan Nathaniel Buzolic, flashback (geriye dönüş) ağırlıklı olmak üzere üçüncü sezonda yine karşımıza çıkacak. Ayrıca Andrew Lees (The Pacific) de Klaus’un gizemli akrabası Lucien olarak dahil olacak.
Bloodline’da Danny Rayburn’ü oynayan Ben Mendelsohn’un diziye ana karakter olarak döneceği açıklandı.
- Chris Browning (Sons of Anarchy), DC Comics kötülerinden Reactron’u canlandırmak üzere Supergirl’e gelecek.
- Hulu’ya transfer olan The Mindy Project’te Mindy doğum iznindeyken klinikteki boşluğunu doldurmak üzere ekibe katılacak doktora Garret Dillahunt (Raising Hope) hayat verecek. The Big Bang Theory’nin Raj’ı Kunal Nayyar ise Mindy’nin ailesinin ona uygun gördüğü damat adayı olarak diziye konuk olacak. Anne ve babası ise Ajay Mahe (Royal Pains) ve Aakina Jaffrey (House of Cards) ikilisine emanet.
* Buyurun ikinci baskıya:
- İkinci sezonunda yeni bir kadro ve konuyla ekrana gelecek olan Secret and Lies’ın kadrosuna Terry O’Quinn (Lost), Jordana Brewster (DallasHızlı ve Öfkeli) ve Charlie Barnett (Chicago Fire) dahil oldular.
Dizi yeni sezonunda babasının (O'Quinn) emeklilik kutlamasına katılan Eric’in (Michael Ealy) karısı partide öldürülünce ortalığın karışması üzerine olacak. Brewster, Eric’in babasının şirketinde çalışan birisini, Barnett ise Eric’in kardeşini oynayacak.
- Famke Janssen (X MenHemlock Grove) zeki bir savunma avukatını oynamak üzere How to Get Away with Murder’ın kadrosuna birkaç bölümlüğüne dahil oldu.
- Matt Damon ve Ben Affleck’in yapımcılığını yaptığı ve Syfy’a hazırladığı Incorporated’tan geçen yazıda biraz bahsetmiştim. Dizinin kadrosuna Julia Ormond da dahil oldu.
- İki Altın Küre ödüllü oyuncu Diane Keaton, başrolünde Jude Law’un oynayacağı The Young Pope dizisinin kadrosuna Amerikalı bir rahibe olarak dahil oldu. Diziden daha önce şu Salı yazısında bahsetmiştim.
- Josh Duhamel (Battle Creek), Stephen King’in aynı isimli kitabından dizi olarak Hulu’ya uyarlanan ve başrolünde James Franco’nun olduğu 11/22/63’ün kadrosuna dahil oldu. Frank Dunning karakterini oynayacak.
- Ünlü şarkıcı Ed Sheeran, belli olmayan bir rolde FX’in yeni dizilerinden The Bastard Executioner’ın kadrosuna girdi. Dizi,  savaşın yıkıcılığından bıkmış ve yılmış Kral III. Edward’ın komutasındaki bir şövalyenin her ne kadar kılıç kullanmayı bırakmış olsa da yeniden kılıcını eline almak zorunda kalması üzerine.
Full House (Bizim Ev) dizisinin dirilmiş hali Fuller House’ta eski kadrodan yer alacak iki isim daha belli oldu: İkizler Nicky ve Alex’i oynayan Dylan ve Blake Tuomy-Wilhoit kardeşler. Eva LaRue da Danny’nin yeni eşi Teri olarak dahil oldu.
Chicago Fire’a Jessica ‘Chili’ Chilton karakteriyle üç bölüm konuk olan Madison Burg ana karakter oyunculuğuna yükseldi. Brian White (ScandalMistresses) ise birden fazla bölümde ekibin yeni liderini canlandırmak üzere Chicago Fire’a dahil oldu.
Stitchers’ın Dedektif Quincy Fisher’ı Damon Dayoub da düzenli kadroya geçen bir başka isim.
 * Yeni dizi detaylarıyla da kapanışı yapalım artık:
- En son Crisis’te izlediğimiz One Tree Hill’in Nate’i James LaffertyUnderground’ın kadrosuna dahil oldu. Dizi, Salem ve Manhattan’ı da yayınlayan WGA America’nın gelecek bahar için hazırladığı yeni bir dizi. Kadrosunda Christopher Meloni, Jessica De Gouw ve Aldis Hodge gibi isimler de var. Hatta dizinin müziklerini Kanye West yapacaktı ama birkaç gün önce yerini John Legend’a bıraktı.
Konu: Bir grup kölenin kölelik karşıtı olan soylu bir çiftin yardımını alarak Georgia’daki büyük bir çiftlikten kaçmaya çalışmaları üzerine.
- Şimdilerde The Astronaut Wives Club’ta izlediğimiz Yvonne Strahovski (Chuck), Ryan Kwantan (True Blood, Jason) ve Max Martini (Crisis), Amazon’un hazırladığı dizi projelerinden Edge’in kadrosuna dahil oldular.
Konu: Dizi, George Gilman’ın yazdığı kitaplardan uyarlanan bir dizi. Edge ismiyle bilinen Josiah Hedges (Martini), kardeşinin ordudan eski arkadaşlarının oluşturduğu bir grup tarafından öldürülmesinin intikamını almak için harekete geçiyor. Yvonne, kasabaya yeni gelen Beth isimli dedektifi, Kwanten ise Josiah’ın intikam almak istediği grubun liderini oynayacak.
- Syfy, Blood Drive isminde bir dizi yayınlamak üzere 13 bölümlük onay verdi. Konusu: Kıyamete yakın bir gelecekte L.A.’ta geçen dizide şehrin kalan son iyi polisi arabalarla yapılan ölümcül bir yarışa katılmaya zorlanıyor. Ama bu arabalar kanla çalışıyor ve polisimize insanları sadece yakıt olarak gören bir kadını ortak veriyorlar.
- Ünlü eski model Cindy Crawford da NBC’ye Icon isimli bir dizinin yapımını üstlenmek suretiyle piyasaya dalış yapıyor. Dizi 80’ler zamanında yaşanan Ford Modeling Agency ve Elite Model’in arasındaki rekabeti konu olacak.
- Kanada kanalı Super Channel da ilk dizisini hazırlayarak piyasaya girmeye karar verdi. Sezonu sekiz bölüm sürecek olan dizi gerilim ağırlıklı olacak; ismi ise Slasher. Kadrosunda da Katie McGrath (Merlin), Brandon Jay McLaren (GracelandThe Killing), Wendy Crewson, Steve Byers ve Dean McDermott gibi isimler var.
Konu: Sarah Bennett (McGrath) yıllar sonra doğduğu yere döner ve kendisini ailesinin öldürüldüğü gibi olan kopya seri cinayetlerin arasında buluverir. Cinayetler yüzünden herkes birer şüpheli olur ve tabii ki uzun süredir gömülü bir sürü sır açığa çıkar.
- The CW, ünlü eser Küçük Kadınlar’ı (Little Women) TV dizisi olarak uyarlamak için harekete geçti. Tabii biraz daha ütopik ve onlara daha yakın bir dizi olacak.

Bu haftalık da bitmek bilmez bir yazının daha sonunu geldik. Bu arada madem uzadı bu da araya girsin,  bu yazı aralıksız 48. haftanın sonunda yazdığım 50. yabancı dizi haberlerini toparlama yazısı oldu. Dört Salı sonra yıldönümü var… Neyse, kalın sağlıcakla…
- See more at: http://ekranella.com/kose/yaz-kampinda-curcuna-var/all#headtitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder