7 Eylül 2015 Pazartesi

Hiç Nefes Aldırmıyorlar

Oldukça dolu geçen bir yabancı dizi haberleri haftasının ardından merhabalar efendim. Fazla uzatmadan konuya girelim:

* İki Altın Portakal ödüllü oyuncu Nesrin Cavadzade, TNT’nin yakında ikinci sezonuyla ekrana geri dönecek Legends’ta yer alacak. Ülkemizde FOX Crime’ın yayınladığı dizi, görevleri için farklı farklı kimliklere giren bir adamın bir yandan da gerçek kimliğini araştırması üzerine. Dizinin başrolü Sean Bean’de.

* Geçtiğimiz haftanın yeni başlayan dizilerinde Amerikalılarda durum yazıyla sıfır. O nedenle İngiliz diyarına ufak bir ziyarette bulunalım diyorum; onlarda iki dizi başladı.

Partners in Crime: BBC One dizisi. Agatha Christie’nin 125. doğum günü dolayısıyla bazı eserlerinden TV uyarlamaları yapan BBC One, Tommy ve Tuppence Beresford çiftine el attı.
Altı bölüm sürecek dizinin ilk üç bölümü Agatha teyzemin kariyerinin ikinci kitabı The Secret Adversary, diğer üç bölümde de N or M? adlı kitaplarından uyarlama olacak. Fragman. İki hafta önceki yazıda da yine aynı durumdan On Küçük Zenci’nin mini dizi olarak geleceğini yazmıştım.
Life in Squares: BBC Two dizisi, bu da üç bölümlük. Dizi, yakın iki kız kardeş, ünlü yazar Virginia Woolf ve İngiliz ressam Vanessa Bell arasındaki dolu ilişki, Virginia’nın eşcinsel sanatçı Duncan Grant ile olan cinsel anlamda karışık hikâyesi ve bu üçlünün arkadaş grubu üzerine bir dizi. Aşk, seks ve artistik bir yaşam… Fragman.

* Onay ve iptallerde durum şu şekilde:

- İkinci sezonu biteli bir yıldan fazla olan Da Vinci’s Demons’ın 24 Ekim’de başlayacak olan üçüncü sezonun aynı zamanda son sezon olacağı açıklandı. Bu da son sezon fragmanı.
- TNT, hali hazırda altıncı sezonunu izlediğimiz Rizzoli & Isles’a 13 bölümlük yedinci sezon onayı verdi.
- Netflix’in bir Norveç kanalıyla ortak hazırladığı ve yayınladığı ‘ilk’ dizi olan Lilyhammer’ın dördüncü sezonu olmayacak.
- Showtime, ilk sezonu sonunda Happyish’i iptal etti.
- FX de ilk sezon sonunda The Comedians’ı iptal etti.
* Çıkışını görebilmek dileğiyle kadro haberlerine girişimizi yaparsak:

- Geçtiğimiz sezon Fargo ile oldukça beğenilen ve Altın Küre’yi evine götüren Billy Bob Thornton, Amazon’un yayınlamak için onay verdiği dizisi The Trial’a başrol oldu.
Konusu:  Zamanında kendi kurduğu hukuk firması batmanın eşiğine gelince kapıya koyulan bir avukat, önüne gelen bir cinayet vakasında karşısında firmasını buluveriyor. Rol daha önce Kevin Costner’a gitmişti ama anlaşılamamıştı.
Gotham’ın ikinci sezonuna Gordon’un idolü olan Komiser Nathaniel Barnes karakteriyle Michael Chiklis (American Horror Story) dahil oldu.
American Horror Story, otel konseptli yeni sezonuna eski oyuncularından Lily Rabe’i de dahil etti; oyuncu bir seri katili canlandıracak.
- Altı bölümlüğüne ekrana geri dönecek olan The X-Files’ın kadrosuna Robbie Amell (The FlashThe Tomorrow People) ve Lauren Ambrose (Six Feet Under), ekibe katılan yeni ajanlar olarak dizide yer alacaklar.
Dizide Melvin Frohike, Richard 'Ringo' Langly ve John Fitzgerald Byers karakterlerini canlandıran oyuncular da karakteriyle yeniden yer alacaklar.

Arrow’a DC evreni kötülerinden Jeremy Tell‘i (Double Down) canlandırmak üzere JR Bourne (Teen Wolf), yine Oliver’ın düşmanı olacak kişilerden Baron Reiter’i Jimmy Akingbola canlandıracak.
Lost’un Penny’si Sonya Walger, Shonda Rhimes’ın ABC’ye hazırladığı dördüncü dizi The Catch’in kadrosuna diziden ayrılan Betheny Joy Lenz’in yerine katıldı. Dizi, sahtekar avcısı bir kadının nişanlısı tarafından avlanması üstüne. Alice hem işini devam ettirebilmenin, hem de konuyu duyurmadan çözebilmenin peşinde.
Sonya Walger de dolandırıcı nişanlının suç ortağı karısını canlandıracak. Fragman.
The Vampire Diaries’de Jesse karakteriyle izlediğimiz Kendrick Sampson, bir diğer Shonda Rhimes yapımcılığındaki dizi How to Get Away with Murder’ın ikinci sezon kadrosuna ‘gizli’ bir rolde katıldı.
- Zach McGowan (Black SailsShameless), yerlilerden kötü karakterde birini canlandırmak üzere The 100’a katıldı.
- FOX dizisi Sleepy Hollow’un kadrosuna Abbie’nin yeni patronu olarak Lance Gross (Crisis) dahil oldu. The Wayward Pines’ın Theresa’sı Shannyn Sossamon ise Abby ve Ichabod’tan yardım isteyen gizemli bir karakteri canladırmak üzere diziye katıldı.
* Bir doz daha kadro haberi:

- Geçtiğimiz sezon The Flash’ta Eddie karakteriyle izlediğimiz Rick Cosnett, yeni ABC dizisi Quantico’ya eşcinsel bir FBI analisti olarak katıldı. Fragman.
- Geçtiğimiz sezonun en hit dizisi Empire’a konuk olacak ünlü isimlere Ludacris de ekleniyor.
The Vampire Diaries’in Jeremy’si Steven R. McQueen, Chicago Fire kadrosuna ekibe yeni katılan çaylak itfaiyeci olarak dahil oldu.
- Amy Irving (Carrie)  ikonik bir fotoğrafçıyı oynamak üzere, Michael J. Fox da karakterini tekrar etmek üzere The Good Wife’a gelecekler.
- Emily Swallow (The Mentalist), Supernatural’da baştan çıkarıcı ve tehlikeli bir karakteri canlandırmak için diziye katıldı.

Hart of Dixie’nin Shelby’si Laura Bell Bundy, ABC Family’nin yeni hazırladığı dizilerden Recovery Road’a dahil oldu. Dizi, bağımlılıkla baş etmeye çalışan ergen bir kız ve onun kendi gibi olan arkadaşları üzerine.
True Blood’ın Keith’i Riley Smith, Rayna’nın yeni Highway 65 sanatçılarından birisi olarak Nashville’e dahil oldu.
- 2016’ya ertelenen Westworld’ün kadrosuna Once Upon a Time’ın Pinokyo’su Eion Bailey’in katıldığını iki hafta önce yazmıştım ama o gidip yerine Ben Barns (Narnia) katıldı. Diziden şurada bahsetmiştim.
- Bravo’nun ilk dizisi Girlfriends’ Guide to Divorce’un ikinci sezon kadrosuna Maury Sterling (Homeland), Megan Hilthy (Smash) ve Aaron Station (Mad Men) katıldılar. Boşanan bir kadının değişen hayatı üzerine olan dizide Sterling Jo’nun eski kocasını, Hilthy onun yeni karısını ve Staton da dizideki kızlardan birisinin yeni sevgilisini oynayacak.

- İkinci sezonunda yeni bir konu ve neredeyse yeni bir kadroyla gelecek olan American Crime’ın kadrosu genişliyor. Joey Pallari, bir okul partisinin ertesi gününde herkesçe suçlanan ve hayatını mahvetmeye çalışanlarla uğraşan ana karakter Eric’i canlandıracak. Connor Jessup (Falling Skies), ekonomik açıdan farklı iki okulun öğrencileri arasında karmaşa yaratmakla suçlanan bir karakteri canlandıracak.
Yetişkin kadro ise Hope Davis’in (Wayward PinesThe Newsroom) lise basketbol koçunu oynayacak olması var.
* Sıra geldi planlanan yeni dizilere ve onlardan bozma yeni kadro haberlerine:

- Yakın arkadaşlar Ben Affleck ve Matt Damon’ın Syfy’da yayınlanması için işbirliği içine girdikleri dizi Incorporated’in başrol oyuncusu Georgina Haig (FringeOUAT) oldu.
Konusu: Sınırsız güçlere sahip şirketlerin olduğu bir gelecekte Ben Larson ismindeki bir adam, sevdiği kadını kurtarmak için kimlik değiştiriyor ve bu dünyaya sızıyor. Amacı bütün sistemi ele geçirebilmek.
- Geçtiğimiz sezon The Royals ile dizi sektörüne girişini yapan E!, hazırladığı ikinci dizi The Arrangement için başrolünü buldu: En son Dallas’ta John Ross olarak izlediğimiz Josh Anderson.
Konusu: Bir çeşit modern zamanda geçen Sindirella hikâyesi. Dönemin en seksi aktörlerinden Kyle West ile başrolde oynayacak kadın olmak için seçmeye katılan Megan, kendisini bir anda rüya gibi bir ilk randevuda bulur. Ardından da önünde Kyle ile arasında geçecek ilişkiyi detaylandıran bir anlaşmayı buluverir.

* Her yaza yeni bir dizi hazırlayan (Under the DomeExtantZoo) CBS, gelecek yaz için Braindead isimli sezonu 13 bölümlük bir dizi sipariş etti.
Konusu: Hill, Washington'da çalışmak üzere ilk işini bulmuştur ama çalışmaya başlamasıyla birlikte hükümetin esasında çalışmayı bıraktığını, çünkü etraftaki bütün politikacılarının beyinlerinin uzaylılar tarafından yendiğini keşfeder.

* Birkaç gün önce bir 90’lar zamanının sevilen dizisi Xena’nın (Zeyna) geri döneceğine ve hatta NBC’de yayınlanacağına dair bazı haberler çıktı. Ama sonrasında Lucy Lawless Twitter’ından yaptığı açıklamayla bu dedikoduların gerçeği yansıtMAdığını açıkladı.

* Jay Z ve Will Smith, HBO’da yayınlanacak bir mini dizi için iş birliği içine girdiler. Emmett Till cinayeti ve Afro-Amerikan Sivil Haklar Hareketi’nin kurulması üzerine bir dizi olacak. Till, 1955’te 14 yaşındayken ırkçı bir hareket sonucu öldürülen Afro-Amerikalı bir çocuktu.

Criminal Minds’ın Jennifer Jareau’su A.J. Cook bir oğlan bebek sahibi oldu.

Bitmek bilmez kadro haberlerinin sponsor olduğu bu haftanın yazısı da böyleydi işte. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder