7 Eylül 2015 Pazartesi

Cnbc-e, Discovery Communications'a satılıyor!

Yayın hayatına başlayalı neredeyse 15 yıl olan Cnbc-e, el değiştiriyor. Doğuş Yayın Grubu'na ait olan kanalın Discovery Communications'a satılması için taraflar anlaşmaya vardı ve satışın bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Yapılan açıklamaya göre Discovery kanalı satın almış olacak. Doğuş Yayın Grubu ise bunun yanında Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak ve Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science'ın yerel versiyonları da dahil olmak üzere Discovery'nin tüm ticari portföyünün satışından ve Türk reklamverenleri için sponsorluk olanakları sağlamaktan sorumlu olacak.

O dönem herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da Cnbc-e'nin Discovery'ye satılacağı haberleri Ocak 2015 sonunda da medyada kendisine yer bulmuştu. Cnbc-e daha öncesinde de Ankara ofisini kapatmış ve yabancı dizilerle alakalı birkaç yıldır basılı yayın olarak aylık çıkardığı dergisini önce e-dergiye çevirmiş; daha sonradan onu da çıkarmayı bırakmıştı.

Dünya genelinde 220'yi aşkın ülkede yayın yapan Discovery Communications'ın 2.9 milyar izleyicisi bulunuyor. Discovery Communications'ın bünyesinde yayın yapan 73 tane televizyon kanalı bulunmakta ve bunların arasında Discovery Chanel ve Eurosport gibi kanallar da var.
Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder