7 Eylül 2015 Pazartesi

Altın semer sonucu değiştirmiyor

Amerikalı milyarder işadamı Donald Trump şahsımın yıllardır bir türlü ısınamadığı kişilerden birisi. Gerçi tanısa o da bana bayılmaz ama konumuz bu değil. Beyefendi bir süre önce 2016’da yapılacak genel seçimde başkanlığa Cumhuriyetçi Parti’den aday olmak için bir konuşma gerçekleştirdi ve adaylık konuşmasındaki bazı sözler medyada epey yankı bulmuş durumda; hala da devam etmekte.

Konu tutmuyor ama yankı olarak bizdeki Özgecan Arslan-Nihat Doğan olayını düşünebilirsiniz. Trump beyin hedefi Meksika’dan Amerika’ya göç eden kişilerdi ve uyuşturucu, tecavüz ve ülkenin çeşitli sorunlarının kaynağı göstererek onlara ‘çürük insan’ muamelesi yaptı. Bundan sonrası da domino taşları işte.

Amerika’daki yayın hakkı Trump beye ait olan Miss USA ve Miss Universe’ü yayınlayan NBC ve Univision adamla ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Zaten ondan önce Devious Maids’te Carmen karakteriyle izlediğimiz Roselyn Sánchez de dahil olmak üzere yarışmada görev alan birkaç kişi görevlerini bırakmıştı. Ayrıca adam NBC’de yayınlanan The Apprentice yarışmasındaki jüriliğinden de kovuldu.

Trump bey tüm bunlara 500 milyon dolarlık bir tazminat davası açarak karşılık verdi ama diğer yandan şimdiye kadar Grupo Televisa, Ora TV, Macy's ve Serta’nın dahil olduğu bazı iş ortaklarını kaybetmiş durumda. Aldığı tepkileri söylemiyorum bile. Güzellik yarışmalarının yayın hakkını ise kısa süre önce yapılan açıklamaya göre Reelz Channel’a verdi.

* Daha önce uyarlanacağını yazdığım Jane the Virgin’in ülkemiz uyarlamasında anneanne karakterini Fatma Girik’in oynayacağına dair haberler gazetede ve internet sitelerinde kendisine yer bulmuş durumda. Hatta Ağustos sonunda yayına gireceği de yazılanlar arasında. Hoşuma gittiğini söyleyebilirim.

* Onay ve iptallerde son durum şöyle:

- USA Network’ün sevilen dizisi Suits, beşinci sezonun ilk bölümü yayınlandıktan sonra altıncı sezon onayı aldı.
- NBC sezon finallerini yapan American Odyssey ve A.D.’yi ilk sezon sonunda iptal ettiğini duyurdu. Reytingleri berbattı zaten.
* Epeydir olmayan güzel bir şey gerçekleşerek geçtiğimiz hafta hiç yeni dizi başlamadı.
Ama Extant ve Chasing Life ikinci sezonlarıyla ekrana geri döndüler. Extant’in berbat bir reytingle geri döndüğünden de haberiniz olsun. Geçtiğimiz Salı başlayan Zoo pek iyi olmayan, Scream ise ilk bölüm için yeterli bir reytingle başladı.
* Bizdeki muadili Medcezir olan The O.C.’nin müzikalini yapıyorlar.
Müzikalde Seth’in annesi Kirsten’ı Christine Lakin, babası Sandy’yi The Flash’ın Eddie’si Rick Cosnett, dizinin yaratıcısı Josh Schwartz’ı Buzzfeed editörlerinden Jarett Wieselman, Marissa’nın erkek arkadaşı Luke Ward’u Drew Seeley ve annesi Julie Cooper’ı orijinal dizide April’ı oynayan Autumn Reeser canlandıracak.

* Yine mutlu-mutsuz çiftsiz kalmadık.

- Ashton Kutcher, üç yıldan fazladır sevgili, sonrasında nişanlı ve arada kız çocuğu sahip olduğu Mila Kunis ile evlenmiş.
Zoo’nun reytingi yüzünden yüzü pek gülmeyen James Wolk’un yüzü kız arkadaşı Jae Bryd ile evlenince gülmüş.
- Eşcinsel evliliğin Amerika’nın her yerinde yasal olmasının ardından Matt Dallas (Kyle XY) ve sevgilisi Blue Hamilton da evlenenler kervanına katıldılar.
- Sezon finali geçtiğimiz Pazar yayınlanan Penny Dreadful’ın Mr. Chandler’ı Josh Harnett ve eşi ilk çocuklarını beklemeye girişmişler.
- Şimdilerde True Detective’in ikinci sezonunda izlediğimiz Rachel McAdams ve Taylor Kitsch’in sevgili olduğu haberleri basında kendine yer bulmuş durumda. Şahsen sevindim.
- En son Gotham’da Dr. Leslie Thompkins karakteriyle izlediğimiz Morena Baccarin ve eşi boşanmak için mahkemeye başvurmuşlar.
* Son dönem kadro haberlerinde şöyle şeyler var:

Hannibal’ın iptaliyle programı rahatlayan Laurence Fisbourne yeni rolünü buldu. History, Lifetime ve A&E üçlüsünün birlikte yayınlayacağı Roots’un başrolünde yer alacak. Dizi, 1976’da yayınlanan aynı isimli kitaptan 1977’de mini dizisi çekilen Roots’un televizyonda yeniden dirilecek versiyonu.
- Netflix’in ilk sezonuyla oldukça ilgi gören dizisi Daredevil’in ikinci sezonuna karakteri kesin olmasa da Bullseye olacağı düşünülen Vincent Piazza (Boardwalk Empire, Lucky) dahil oldu.
The Walking Dead’in Beth’i Emily Kinney, Showtime dizisi Masters of Sex’in üçüncü sezon kadrosuna dahil oldu.
- Şu sıralar Extant’in ikinci sezonunda izlediğimiz Jeffrey Dean Morgan kadrolu olarak The Good Wife’a dahil oldu. Grace Florrick karakterini oynayan Makenzie Vega’nın ise ana kadro oyuncusu olarak yer almayacağı açıklandı.
Once Upon a Time’ın gelecek sezonunda Kral Arthur olarak Liam Garrigan’ı izleyecekmişiz.
Gotham’ın yeni sezonuna yamyamlığından Arkham’da bulunan Robert Greenwood karakterini oynamak için Dustin Ybarra katıldı.
- Geçtiğimiz sezonun en hit dizisi Empire’ın kadrosuna Oscar ödüllü oyuncu Marisa Tomei ve ünlü şarkıcı Kelly Rowland katıldı. Tomei yolu Lyon ailesiyle kesişen milyarder bir lezbiyeni, Rowland ise geçmişe dönüşte Lucious’un annesini canlandıracak.
- Aaron Paul’un başrolünde yer alacağı açıklananThe Way’in kadrosuna en son The Mentalist’te Dennis Abbott karakteriyle yer alan Rockmond Dunbar da dahil oldu. Diziyle ilgili detaylar linkteki haberde.
Agent Carter’ın ilk sezonunda Edwin, Danielve Howard Stark karakterleriyle yer alan James D'Arcy, Enver Gjokaj ve Dominic Cooper’ın dizinin yeni sezonunda da yer alacağı kesinleşti.
- Kevin Alejandro (True Blood, Jesus),  çizgi roman uyarlaması Lucifer’ın kadrosuna katıldı. Oyuncu Lucifer’dan pek hoşlanmayan bir LAPD Cinayet Masası dedektifi olarak Nicholas Gonzalez’in yerine geçti.

* FOX, Michael Douglas ve Glenn Close’un başrollerinde yer aldığı Fatal Attraction (1987) filmini TV’ye uyarlama niyetindeymiş. Kendileri bu sezon da karşımıza başrolünde Tom Cruise’un oynadığı Minority Report’un (2002) dizi uyarlamasını getiriyor zaten. Minority Report demişken, dizinin başrolü Stark Sands’ın ikiz kardeşler Dash ve Arthur’dan sadece Dash’i oynayacağı, Arthur’u ise en son One Big Happy’de izlediğimiz Nick Zano’nun canlandıracağı açıklandı.

Bu haftalık da böyle oldu işte efendim. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder