17 Eylül 2015 Perşembe

Yürüyen Ölülerden Korkun!

The Walking Dead kabul edelim, her ne kadar zaman zaman saçmalasa veya kızdırsa bile zombili yapım ihtiyacını iyi karşılayan bir dizi. Reytingleri ve popülaritesi de oldukça iyi. Bu nedenle AMC dizinin etinden ve sütünden biraz daha yararlanmak için bir süre önce uzantı bir dizi yayınlanmaya karar vermişti.
Sonuç: Fear the Walking Dead.

23 Ağustos’ta yayınlanan ilk bölümüyle ekran karşısına çıktı. Sezonu altı bölüm sürecek. İkinci sezon onayını çoktan aldı, o da 15 bölüm hatta. Ben de ana diziyi halen izleyen birisi olarak oturup 63 dakikalık FTWD bölümünü de izledim.
> Kablolu kanallardaki uzun açılış bölümü trendini anlamadığım doğrudur. Bu dizinin ilk bölümünde olanlar 50 dakikada da anlatılırdı efendim.
> The Walking Dead’in en güzel taraflarından birisi kuşkusuz jeneriği. Normal bir dizi için tamam da Fear The Walking Dead’inki orijinalden sonra biraz komik durmamış mı?
> Dizi 10.1 milyon izleyiciyle kablolu kanallar içinde tarihin en iyi açılışını yapmışThe Walking Dead 5.35 milyonla açmıştı. (Şimdilerde üç katını yapıyor, o başka tabii.)
> Ben diziye zombi salgınının başladığı dönemi anlatacağını ve ‘aile dizisi’ yapısında olacağını bilerek girmiştim zaten. Rick’in hala komada olduğu, insanlığın zombiler konusunda neler olup bittiğini çok da bilmediği bir dönemle açıyoruz. Hala okula giden çocuklar falan var yani…
Biraz yavaş ilerlemesini saymazsak pek bir hayal kırıklığı olmuş sayılmaz ama zombiler etrafı sarana kadar bu aile dizisi halleriyle insanları nasıl ellerinde tutarlar merak etmiyor değilim. Ama geriye kalan beş bölüme de bakmayı planlıyorum.
* Geçtiğimiz haftanın diğer dizileri ve bugün başlayacaklar ise şu şekilde:
-- Blunt Talk: Starz dizisi. Seth McFarlane’in (Family GuyTed) elinden çıkma. İngiliz bir haber spikeri (Stewart), yanında alkolik yardımcısı ve bavulunda birkaç başarısız evlilikle insanlara tepeden baktığı bir talk şovu sunmak için Los Angeles’a taşınıyor.
-- Public Morals: TNT dizisi. Bugün başlayacak. 1960’larda ve New York’tayız. Dizi polislerin şehirdeki bozulmayla mücadelesini ve bu sırada yaşadıklarını anlatacak. Çoğunlukla doğru ve yanlışın birbirine karıştığı durumların içine girecekler. Aynı şekilde çoğunlukla kişisel çıkarlar da verilen kararlarda önemli rol oynayacak.
* Ayrıca Survivor’s Remorse ve From Dursk Till Dawn ikinci sezonlarıyla geri dönerken, Switched at Birth ise dördüncü sezonunun kalan bölümleriyle devam edecek.
 
* Gelelim onay ve iptal haberlerine:
- Syfy, yayınlanacak 13 bölümü kalan Haven’ın sezon sonunda final yapacağını açıkladı. Düzgün bir final olacakmış.
- TNT’nin altın madeni dizisi (Aman nazar değmesin, bayılıyorum) Major Crimes’ın dördüncü sezonu gelen beş bölümlük uzatmayla 23’e çıktı.
- ABC Family, Young and Hungry’ye üçüncü sezon onayı verdi.
- Genç kitleye hitap kurtadam dizisi Wolf Blood dördüncü sezon onayını aldı.
- Comedy Central dizisi Another Period ise ikinci sezon onayı aldı.


* Özel hayata ucundan burun sokma zamanı geldi:
- Brian Austin Green ve Megan Fox boşanmak için mahkemeye müracaat ettiler. (Haberi tersten verdim gibi oldu ama konu diziler işte, ne yaparsınız)
Pretty Little Liars’ta Emily’nin annesini oynayan Nia Peeples boşanıyor.
- Terrence Howard (Empire), üçüncü eşinden de boşandı.
Glee’nin Brittany’si Heather Morris ikinci bebeğine, en son Unreal’ın başrolü olarak izlediğimiz Shiri Appleyby ise ilkine hamile.
Supernatural’ın Crowley’i Mark Sheppard, kız arkadaşıyla nişanlandı.
* Showtime nereden estilerse Mat Johnson’ın romanı Loving Day’i uyarlama düşüncelerine girmiş.
* ABC Family, Amanda Knox’un hikayesinden esinlenen Guilt dizisinin oyuncu kadrosunu açıkladı. Detaylar
* ABC, geçtiğimiz sezon Agents of SHIELD’ten Mockingbird ve Lance Hunter’a dayanan bir uzantı çıkarmayı planladığını açıklamıştı ama sonra proje hayata geçemeden ölmüştü. Düşünceyi tekrardan diriltmişler efendim, bir ilk bölüm çekip duruma bakacaklar.
* Kadro haberleriyle devam edelim:
- Ünlü oyuncu Morgan FreemanMadam Secretary dizisinin ikinci sezonuna konuk olarak katılacak. Detaylar
- Chris Brochu (The Vampire Diaries), Shameless’ın yeni sezon kadrosuna dahil oldu. Detaylar
- Felicty’nin annesi olarak izlediğimiz Charlotte Ross, Arrow’a yeniden konuk olacak.
- Bir diğer The CW dizisi The 100’ın kadrosuna Buz Kraliçesi (The Ice Queen) olarak Brenda Strong katıldı.
The Vampire Diaries’in Lexi’si Arielle Kebbel’i bu sezon HBO dizisi Ballers’ta ara ara izliyorduk. Dizinin ikinci sezonunda kadrolu oyuncu olduğu açıklandı.
- WGA dizisi Manhattan kadrosuna Neve Campbell’ı (Scream) kattı.
- Ünlü komedyen Jay Leno, ABC komedisi Last Man Standing’te konuk olarak yer alacak.
- Levi Miller, Supergirl’de Cat Grant’ın oğlunu canlandırmak üzere diziye dahil oldu.
American Horror Story’nin dördüncü sezonunda iki bölüm yer almışlığı bulunan Mare Winningham, otel konseptli yeni sezonda yer alacak.
Revenge’in Nolan Ross’u Gabriel Mann, The Mysteries of Laura’nın ikinci sezonuna konuk oluyor.

Secret and Lies’ın son transferi, en son Witches of East End’te izlediğimiz Eric Winter oldu. Pek de güzel oldu. Dizi, ikinci sezonunda babasının emeklilik partisinde eşi öldürülen bir adamın (Michael Ealy) hikayesini anlatacak.
Scream’in dizi versiyonunda Brooke’u oynayan Carlson Young, Grimm’in yeni sezonuna Queen Bee olarak dahil oldu.
- Ünlü sunucu ve model Tyra Banks ve genç şarkıcı Zendaya ABC komedisi Blackish’te yer alacak.
- William Hurt (Humans), Oscar ödüllü ünlü oyuncu Billy Bob Thornton’un (Fargo) başrolde olacağı Trial dizisine katıldı. Dizi, kendi kurduğu avukatlık şirketinden kovulan bir adamın bir davada şirketiyle karşı karşıya gelmesi üzerine.
- Empire’ın ünlü oyuncu konuklarına Oscar ödüllü oyuncu Marisa Tomei de katıldı.
- Netflix draması Bloodline’ın ikinci sezonuna ana karakter oyuncusu olarak John Leguizamo katıldı.
Revenge’in Jack’i Nick Wechsler ve Daisy Betts (Chicago Fire), The Player dizisinin kadrosuna katıldı. Diziden şurada bahsetmiştim.
- Ashley Tisdale (Clipped), NBC yenisi Truth Be Told dizisinin kadrosuna katıldı. Diziden şurada bahsettim.
- Rachel DiPillo (Jane the Virgin), birden fazla bölümde yer almak üzere yeni dizilerden Chicago Med’in kadrosuna katıldı. Diziden şurada bahsettim.
Bu haftalık da böyle oldu efendim. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder