3 Aralık 2014 Çarşamba

Televizyona nur, uyarlama ve IŞİD yağdı




Gayet dolu bir yabancı dizi gündeminden daha merhabalar. Uzatmadan konuya girivereyim, muhabbeti içeride yaparım:

 Birkaç gün önce Twitter’da dolanıyordum; Armağan Çağlayan’ın bir kullanıcı ile Shameless’ın uyarlanması üstüne yaptığı konuşmaya denk geldim. Kendisi dizinin Üvey Baba gibi olmayacağını ve iyi bir iş ortaya çıkardıklarını söylüyordu. Ben halen önce bir göreyim modundayım ama konuşmanın satır arasında kendisinin Modern Family dizisinin de uyarlanacağını ama yapanın Med Yapım olmadığını söylediğini fark ettim.

Dizi, bence güzel bir yapım. Bol ödüllü, Türk milletine uyar türden bir aile komedisi. Ama akraba olan toplamda üç aile üzerine kurulu komedide bunların birisi eşcinsel bir çift. Hattta Vietnam’lı bir kızı evlat edinerek diziye başlanıyor falan. Merak etmedim değil, acaba Mitchell ve Cameron’ın başına ‘yerelleştirme’ sırasında neler gelecek?

Ayrıca malum konuşmanın satır arasında Glee ve How I Met Your Mother’ın da uyarlanacağı yazıldı. Glee’nin telifi alınarak uyarlanacağı haberi daha önce gelmişti; HIMYM de şehir efsanesi gibi bir olay olsa da artık gerçekleşiyor sanırım. Tabii bu noktada HIMYM veya Modern Family’nin değil de telifi alınıp uyarlanıyorsa Glee’nin nasıl uyarlanacağı daha bir merak konusu…



 Gelelim haftanın onay-iptal-uzatma üçlüsüne:



- NBC, reytingleri pek parlak olmayan Bad Judge ve A to Z’yi iptal etti. İki dizi de 13. bölümlerini tamamladıktan sonra ortadan kaybolacaklar.

- NBC, Mysteries of Laura’ya tam sezon onayı vererek dizinin onayını 22 bölüme uzattı.

- CBS, bu sezonki yenileri Madam SecretaryScorpionNCIS: New Orleans ve Stalker için tam sezon onayı vererek hepsini 22’ye kadar uzattı.

- WE TV, ilk dizisi The Divide’ı iptal edivermiş.

- Geçen hafta içinde TV8’de Türk versiyonu başlayan Utopia’yı yayınlayan FOX, yarışmayı çatır çatır iptal etti.

- Starz’ın Claire adlı balerinin New York’ta çalışmaya başlamasıyla birlikte girdiği zor ve profesyonel dünya üzerine kurulu sezonu sekiz bölüm sürecek dizisi Flesh and Bone, normal diziden mini dizi formatına çevrildi. Bu durum senaryonun gidişatını etkilemeyecekmiş.

 Geçtiğimiz hafta içinde numunelik bir tane yeni ulusal kanal dizisi başladı: The McCarthys. Onun da reytingi hiç iyi gelmedi. 2 Broke Girls sezona güzel başladı, Constantine Cadılar Bayramı’nın da etkisiyle yeni bölümünde kötü düştü. The Millers ve Elementary iyi başlamadılar ama Elementary şu an avantajlı bir konumda. Two And Half Men zaten son sezonunda…



 Televizyona nur yağdı diye boşuna demiyorum ben:

- Geçen yazıda Penn Badgley’in NBC’nin The Slap adlı mini dizisine Mary Louis Parker’ın sevgilisi karakterinde katılacağını yazmıştım. Bu haftaya gelene kadar MLP projeden ayrıldı ve yerine Uma Thurman geldi!

- Bildiğimiz Sharon Stone, kocasının ölümünün ardından politik kariyerinde hızla yükselip Amerika’nın ilk kadın başkan yardımcısı olan birini canlandıracağı Agent X adlı dizide oynayacak. TNT onayı verdi.

- 2012’de biten The Closer ile Emmy ve Altın Küre kazanan Kyra Segwick HBO için hazırlanan komedi tarzı dizide eski bir rahibeyi canlandıracak. Daha doğrusu kanal diziye onay verirse ekranlara dönmüş olacak.

- Daha önce  Hugh Laurie ve Tom Hiddleston’un The Night Manager adlı mini dizide yer almak için kadroya girdiğini yazmıştım. Yapımı değerlendirmeyi düşünen kanal belli oldu: AMC.

- Starz’ın iki sezon sonunda iptal ettiği Magic City’nin başrollerinde Bill Murray ve Bruce Willis’in yer aldığı bir filmle geri dönmesine karar verildi.

- HBO da ilk sezon sonunda iptal ettiği Hello Ladies için tamamlayıcı türden bir film yayınlayacağını duyurmuştu. Tarih belli oldu: 22 Kasım 2014.



- Daha önce True Detective’in ikinci sezon kadrosuna Colin Farrell ve Vince Vaughn’un katıldığı kesinleşmişti. Geçen hafta içinde Taylor Kitcsh’in de katıldığı kesinleşti. Üstüne de resimdeki sırayla Kelly Reilly, Abigail Spencer, Michael Irby ve Leven Rambin’nin yan rollerde katıldığı belli oldu.

- Bu, haftalık Salı yazılarını yazmaya başladığımdan beridir Neil Patrick Harris ve Ryan Murphy’siz geçiremiyorum. Bu sefer birleştiler: Harris ve kocası David Burtka, AHS: Freak Show’a konuk olacaklar. İkinci sezonda bir rahibeyi oynayan Lily Rabe de ‘karakteri ile’ diziye konuk olacak. Ayrıca NPH, NBC için 10 bölümlük bir komedi şovu için anlaştı.

- Benim One Tree Hill, bazılarının White Collar ile tanıdığı Hillarie Burton Forever’a konuk olacak. Ayrıca bu Forever 24 Kasım’da Cnbc-e’de de başlayacak.

- Lifetime kanalı Marilyn Monroe üzerine bir mini dizi yayınlayacağını açıklamıştı; nihayet başrolünü buldu: Kelli Garner.

- Tersine dönelim: Sayın Benedict Cumberbatch’in 6 Kasım 2016’da vizyona girecek Marvel karakteri Doctor Strange’in başrolünde yer alacağı dedikodusu ayyuka çıktı sayın seyirciler.



 Uyarlaması düşünülen veya uyarlanacak olan projeler birikti, döküyorum hepsini:

- Ünlü film serisi Scream’in (Çığlık) dizi olması için MTV yeşil ışığı yaktı. Tarih: Ekim 2015.

- Bu sezon karşımıza Batman’in öncesi Gotham karşımıza gelmişti. David S. Goyer bey de Superman’in doğduğu gezegenin anlatılacağı Krypton adlı dizi için kolları sıvamış.

- FOX, League of Pan adında en son The Secret Circle’ı yazan Andrew Miller’dan çıkma günümüz versiyon Peter Pan dizisi yapmayı düşünüyor. Neverland’ten ayrılan çocukların 15 yıl sonraki hayatları üzerine kurulu olacak.

- FOX, Will Smith, Kevin James ve Eva Mendes’li komedi filmi Hitch’i (2005) televizyona uyarlamaya da çalışıyor.

- Yine FOX’a Arrow ve The Flash ile süper kahramanlara sanırım doymayan Greg Berlanti Archie’yi uyarlamayı düşünüyor.

- Warner Bros, bildiğimiz Mortal Kombat X’i televizyona uyarlamak için çalışıyor.



- Bildiğimiz CBS, Bradley Cooper’ın başrolünde olduğu Limitless’ı dizi yapmayı planlıyor.

- ABC, İngiliz draması hukuk üstüne kurulu Silk’in Amerikan uyarlamasını yapmaya niyetli.

- ABC, Tom Hanks’li Bachelor Party’yi (1984) televizyona uyarlamayı da düşünüyor.

- Yine ABC, bu sefer Fransa’ya musallat olup Risk adlı dedektiflik dizisini uyarlamayı da düşünüyor.Warehouse 13′ten Jack Kenny ve Ian Sander projeyi yapan kişiler.

- Dizi dünyasının CSI serisi ile tanıdığı Jerry Bruckheimer ve Paramount, yapımcısı oldukları Richard Gere’li American Gigolo’yu (1980) televizyona uyarlama düşüncesindeler.



 Haberler bu kadar değil, dahası var:

- Az üstte gördüğümüz dörtlü yeni Terminatör filmi Terminatör Genisys’ten. Sarah Connor olan Emilia Clarke ve Matt Smith tabii ki dikkat çekiyor.

- Emilia Clarke demişken… Game of Thrones kadrosundan Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke ve Nikolaj Coster-Waldau bölüm başı 300.000$'dan anlaşmaları imzalamışlar. Ayrıca anlaşmalarını yedinci sezona kadar uzatmışlar, ki onun da resmi olmasa da son sezon olması düşünülüyormuş.

- Kısa süre önce The Big Bang Theory’den Kaley Couco, Hollywood’un Şöhretler Kaldırımı’nda bir yıldıza sahip oldu. TBBT’den Jim Parson da 2015 içinde yıldızını alacak oyunculardan. Dahası sevgili Harry Poter Daniel Radcliffe’e de vereceklermiş.

Downton Abbey izler misiniz bilmiyorum ama dizide Labrador cinsi adı Isis olan bir köpek var. Dizinin başından beri içinde ve dizideki hikaye beş sezonda 12 yıl ilerledi. Haliyle ben köpek için yaştan ölecek diye endişelenirken İngiliz basınında tuhaf bir haber çıktı:

Isis’in ismi, bildiğimiz IŞİD’in İngilizcesi olduğundan köpeğin bu nedenle artık ölmesi sonucu hikâyeden çıkarılabileceği yazıldı. Dahası yayınlanan dizide de köpek pek keyifsiz durumda. Adamlar dizilerde bile terör estirir oldular yahu…

House of Cards’ta Frank’in sekreteri Nancy’yi canlandıran Elizabeth Norment vefat etti.

- Yazının magazin haberi: CBS yenilerinden Stalker’ın başrolleri Maggie Q ve Dylan McDermott sevgili olmuşlar. Daha önce benzer haber Manhattan Love Story’nin ve Scorpion’un başrolleri için de gelmiş ve yazmıştım.

Bu sezon her bakımından bereketli geçiyor. Gideyim o zaman ben; haftaya habersiz kalmazsam gelirim yine.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder