31 Aralık 2014 Çarşamba

How to Get Away With Murder 1x07: Ölmeyi hak etmişti

image
Güzel bir görüntü değil mi şimdi bu?
Geçtiğimiz bölümde Asher’a gelecek vakitte ne olduğunu irdelemiş, bir idam mahkûmunun davasını incelemiştik. Rebecca davasının yankısı da devam etmişti. Bu bölümde de oradan alıp yürüdük. Öncesi açıklamalara bir bakarsak:

1) Geçtiğimiz hafta içinde People Choice Ödülleri açıklandı ve HTGAWM ‘Favori Yeni Drama’ ile Viola Davis de Favori Aktris (Yeni Dizi) dalında iki adaylık kazandı.


2) Amerikan ulusal kanal dizilerinin sezon arası verme vakitleri gelmek üzere. ABC kanalı da birkaç gün önce bir takvim açıklaması yaptı ve buna göre sevgili How to Get Away with Murder 20 Kasım bölümüyle araya girip 29 Ocak bölümüyle geri dönecek. Yaklaşık iki aylık ara şimdiden hayırlı (?) uğurlu olsun.

Geçmiş ve gelecek arasında da iki hafta kaldığını gördük. Dolayısıyla tahminim dokuzuncu bölümle birlikte zamanlamanın birleşeceği bir bölüm izleyeceğimiz ve sonrasında araya gireceğimiz. Neyse ona bakarız, ben bölüme geleyim:
image
Hala tam olarak güvenemesem de bu bölüm Rebecca’yı sevdim ben.
Bölümün öncesi de sonrası da Rebecca üzerineydi ve aradaki hafta sayısının azalmasıyla gittikçe daha fazla detay ortaya çıkarır oldular. Ve nihayet öncesinde düşünsem de kondurmadığım kilit bir noktada itiraf aldık: Sam’i olayın içindeki beş kişiden ödül ile öldüren Rebecca olmuş. “Ölmeyi hak etmişti,” aynı zamanda bölüme ve başlığa adını veren ifadesi bu şekilde oldu. Hak etti mi her türlü tartışılır elbet. Gelecek zamanda yine parça parça bir gösterim olduğundan bundan daha fazlasını öğrenmiş sayılmayız.

Wes ve Rebecca’nın yan yanayken yaptıklarını, otel macerasını öğrendik sadece. Bu bölümde de asıl önemli olan günümüz kısımda olanlar ve sonundaki o harika detaydı. Bundan sonrasını karakterler üzerinden yürüteyim:
image
Sevgilisi olduğu halde humpR’da takılan ama ismimi hatırlamıyor musun diye Connor’a trip atan arkadaşla olan tuvaletteki ikinci sevişme güzeldi.
Connor: Bölümün iki seks unsurunun birinin içindeydi; ki iyi de oldu. İyi olan sadece bu değil, hikâyesiydi de üstelik. Oliver’ı unutmayı becerememiş olan Connor, sosyal medyada stalklama sürecine devam ederken bir yandan da daha önce bir davada işlerine yarayan gay app üzerinden bulduğu adamlarla da yatmış. Bölüm içinde bir kere daha yattı. Tercihini de beğendim doğrusu. Ama tabii ki bu işler o kadar kolay değil.

Bölümün ortasında bilgi amaçlı yaklaştığı kızın yanında sarhoş olup kız arkadaşı diye Oliver ile sorunlarını anlattı. Ondan aldığı tavsiyeyle gitti adamın kapısına ama klasik bir hamle gereği kapıyı başkası açtı. Açıkçası ben ‘duşta’ olayına pek inanmadım. Muhtemelen Oliver’ın onu düşünen (?) bir arkadaşı. Detayını anlarız muhtemelen; zaten Connor daha olay günü Oliver’ın kapısına da uğrayacak.
image
Bu fotoğrafta gözüme takılan tek bir şey var.
Wes: Gelecekte Rebecca’nın yanında suç ortağı olarak gezdi durdu ve o vakitte biz zaten sevgili olduklarını biliyorduk. Geçmiş kısımda ise nihayet yolu yapılmış oldu. İtiraf edeyim HTGAWM çiftleri içinde sıralama yapsam bu ikisi kesin son ikide bir yerde olurdu. Ama bölümdeki sevgili olmaya doğru giden olaylar silsilesinden hoşlandım. Bir ara “O nasıl sevişme kuzum?” demişliğim de oldu gerçi ama olsun. Olayın sonucu da az yukarıda duruyor zaten.

Bölümde Wes’in işe yaradığı bir başka nokta da Rebecca’nın davasına olan yardımlarıydı ama bu çocuk zaten dizi başladığından beri başka bir işe yaramıyor. Geçelim.

Rebecca: Bu kız daha önce bu kadar cingözdü de ben mi kaçırdım? Laurel’ın yeni iş olayının ve Michaela’nın evlilik öncesi sözleşmesinin farkına varıp Wes konusunu eğlenceye güzel vurdu. Annalise ve Wes’in dediklerine mümkün olduğunca uyup Griffin’e karşı kaybetmemek için –gazeteye konuşmayı kastediyorum- iyi hamleler yaptı. Tabii bir de bölümün sonunda Annalise’in eski metresi Nate’in karşısındaykenki surat ifadesi var.
image
Bu ne şimdi?
Nate, Annalise dolayısıyla, Rebecca da Bay Darcy gerçeği nedeniyle olayın arkadaşındaki kişinin Sam olduğunu düşündüğünden birlikte bir çalışma içine girecekler. Bu nedenle de iki hafta sonraki ölüme giden yolda bu anlaşmanın önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Sahi daha önce hiç önemsemedim ama acaba Nate o gece nerelerdeydi?

Asher: Bölümdeki işlevi her zamanki boş boğazlığının devam etmesi oldu. Bir de dava araştırmaları sırasında üç erkeğin çıktığı gecede laf almayı becerenin o olması var. Bu çocuk işe yaradıkça seviniyorum. Ama “Herkesi seks yaparken hayal ederim,” lafıyla ne yapacağımı bilememiş durumdayım.

Michaela: Geçen bölüm yazısının son resminde yazmıştım, Michaela sevgilisinin ailesinin hamlesiyle evlilik öncesi anlaşmasını karşısında buldu ama durumdaki komiklik bunu iş görüşmesine gittiğini düşünürken öğrenmesiydi. Gerçi hiç de komik bir olay değil, kendi başıma gelsin istemezdim. İş önemli bir şey. Gördüğümüz kadarıyla henüz imzalamış değil ve iki hafta sonraki olayda yüzük hala parmağındaydı.
image
Evlilik anlaşması >  Nişanlısının Connor ile yatması
Laurel: Laurel’ın bölüm davasındaki katkısı, Lila’nın ailesini mezardan çıkarmadan vazgeçtirmeye çalışmak oldu. Konu içine Sam de dahil oldu tabii ve sonuçta başarılı oldular. Tabii bir süre sonrasında her şey sarpa sarınca çıkarma işleri başa sarıverdi.

Özel hayat ise neyse ki (?) daha iyi durumda. Sevgilisinden yasal yardım ofisinde çalışmak için teklif aldı ve bir kararsızlığa düştü. Diğer taraf da Annalise sonuçta. Michaela’nın da demesiyle kadından bir tane var sadece ve öğrenileceklerin hesabı yok. Henüz kabul etmedi ama iki hafta daha kabul etmeyeceği belli. Hatta bir teklifi iki hafta düşünmeyeceğini düşünürsek muhtemelen reddedecek.

Üstelik Frank ile de bölüm başı öpüşmeye bağladılar. Gerçi ikisine çekilmeye de başladım hani. Daha bunların da iki hafta içinde sevişecekleri gerçeği var. Muhtemelen gelecek bölüme de o olur. (Gelecekte az buçuk ne olacağını bilmekten bu dizide gayet zevk alıyorum.)
image
Pembe geceliğine bakmaktan olaya konsantre olamadım ayol.
Annalise’e geçmeden azıcık da davaya bakalım. Yine epey bir satranç oyunu döndü. Griffin’in tarafı, savcılık tarafı, yapılan gizli anlaşmalar ve bunların ortaya çıkarılıp bozulması, taraf değiştirmeler oldu ama sonuca bakarsak elimizde ne kalmış oldu? Hiç. İki hafta daha da bir şey kalacağını inanmıyorum. Zira Rebecca hapse girmiş falan değil. Gerçi geçenlerde gelecekte bir ara her şeyin tepe tepetaklak olduğundan da bahsetmişti sanki…

Annalise: Bölümlerde herkesin başına bir şeyler geliyor da bu kadınınkiler bir başka oluyor ya. Dava sırasınca Rebecca için gereken ne varsa yapmaya çalıştı. Verdiği akıllar, yaptığı hamleler güzeldi. Savcı kadının kendi yanındaymış gibi davranıp da sonradan başka bir planı olduğu ortaya çıktığında bile yılmayıp her şeyi kendi lehine çevirmenin bir yolunu buldu. Ama sonra ne oldu?

Lila’nın cesedi ikinci kez incelenince Rebecca için iyi bir haber geldi ama Lila ‘hamile’ çıktı. Aşkları da güzel ama hikaye açısından Sam’in katilinin Annalise çıkabileceği bir durum olsa vallahi kimse şaşırmaz sanırım. Kadın haklı sayın seyirciler.
image
Bu kadın da benim gibi, çok güzel kötü haber veriyor.
Daha bir de Annalise’in olay gecesi Bonnie’yi arayıp “Sam yanında mı?” demesi var. Yani daha bir de O var! Gerçi gelecek bölüm özetine ‘ortaya çıkan gerçeğin Bonnie’nin Annalise’e olan sadakatinde değişikliğe yol açacağı’ ibaresini koymuşlar. Dahası bölümde nihayet Lila ve Sam’in ilişkisine eğileceğimiz flashbacklere bakacakmışız ve bölüm sonundaki gerçeğin üstünden yürüyecekmişiz. Bölümün davası da özette yazıyordu ama o kadarı da sürpriz olsun artık.

Sanıyorum bu sefer de bitti. Artık bir dahakine görüşürüz o zaman. Öptüm, bye.

Not: Otopsi sahnesi de pek güzeldi hani. Makyajcı iyi çalışmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder