1 Kasım 2015 Pazar

2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: ABC

Geçtiğimiz dizi sezonunu iyi kötü kapatıp yaz dizilerinin çoğunu da yiyip bitirdiğimize göre artık Amerikan ulusal kanallarının yeni dizileri için moda girebiliriz. O nedenle alfabetik sıra sever biri olarak beş kanalı ABC ile açayım diyorum. Sonrasında CBS, The CW, FOX ve NBC’nin yeni dizileriyle ilgili yazılar da gelecek.
Geçtiğimiz sezon 13 diziye onay verip dördünü iptal eden, yedisine onay veren (Agent CarterAmerican CrimeBlack-ishFresh off the BoatGalavantHow to Get Away with Murder, Secrets&Lies) ve iki tanesini ise yaza bırakan (The WhispersThe Astronaut Wives) ABC, bu sefer 10 diziye onay verdi. Bunların altı tanesi drama, dört tanesi ise komedi.
Başlayalım bakalım.
Not: Yazı ve gelecek yazılar önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere girmeyi planladım. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.
1) Blood and Oil
Yayın Tarihi: 27 Eylül Pazar, Once Upon a Time’ın arkasından
Konu: Amerikan tarihindeki en büyük petrol damarının bulunmasının ardından işçi sınıfı köklerine sahip Lefever çifti de yeni bir hayata başlama hayaliyle Kuzey Dakota’daki The Bakken’a taşınırlar. Bu hayal de onları kısa sürede bölgenin önemli isimlerinden zengin işadamı Hap Briggs ve ailesiyle karşı karşıya getirir. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen çift de artık evlilikleri de dahil olmak üzere her şeylerini ortaya koymak zorundadır.
Dizide başrollerden Billy Lefever’ı Chace Crawford (Gossip Girl, Nate), eşi Cody’yi ise Rebecca Rittenhoouse (Red Band Society) canlandıracak. Kasabanın en güçlü ismi Hap Briggs ise Don Johnson’a (Miami Vice) emanet. Dizinin görünüş itibarıyla geçtiğimiz sezon sonunda finalini yapan Revenge’in yerini doldurması planlanıyor. Zaten türü de pembe dizi olarak geçiyor.
Not: Dizi ilk ortaya çıktığında ismi Boom’du, ardından Oil oldu; daha sonra ise Blood and Oil olarak değiştirildi.
2) Quantico
Yayın Tarihi: 27 Eylül Pazar, Blood and Oil’in arkasından
Konu: Her birinin katılmak için kendince nedenlerinin olduğu bir grup FBI ajanı adayı, 21 hafta boyunca eğitim almak amaçlı eğitim merkezi Quantico’da bir araya gelirler. Hepsini zorlu bir eğitim süreci beklemektedir. Hikayede geleceğe gittiğimizde ise görürüz ki Amerika 11 Eylül’ün ardından tarihindeki en büyük terör saldırısına maruz kalmıştır ve buradaki öğrencilerden birisi bu olayın içindedir… Ama hangisi?
Dizinin arkasında Gossip Girl ve Smash’te senaristlik ve yapımcılık yapmış olan Josh Safran var.

3) Wicked City
 
Yayın Tarihi: 27 Ekim Salı, Agents of S.H.I.E.L.D.’in arkasından
Gerçek suçlara dayanan antoloji türünde bir dizi olacak; yani ikinci sezonu olursa karşımıza başka bir konu ve hatta kadroyla çıkacaklar. İlk sezon da 10 bölüm sürecek.
Konu: Seks, uyuşturucu, rock ‘n’ roll ve cinayet. 1982 yılında Los Angeles’tayız. Hatta olaylar ünlü Sunset Strip bölgesinde geçiyor. Başrolde iki LAPD polisi ve onların peşinde olduğu bir seri katil var. Bahsi geçen seri katili de Ed Westwick (Gossip Girl, Chuck) canlandırıyor.
4) Dr. Ken
 
Yayın Tarihi: 2 Ekim Cuma, Last Man Standing’in arkasından
Konu: Eşi terapist, kendisi alanında başarılı olan bir doktorun günlük hayatını ve aile ile iş hayatında başından geçenleri anlatacak olan bir komedi. Kahkaha efektli olacak.
Dizinin yaratıcısı, yazarı, yapımcılarından biri ve başrolü Ken Jeong (Hangover serisi, Community). Hikaye doktorluktan komedyenliğe geçiş yapan Jeong’un kendi hikayesinden esinlenilerek oluşturulmuş.
 
5) The Muppets 
Yayın Tarihi: 22 Eylül Salı, 20:00'de
Konu: Çocukluğunu 90’lı yıllarda yaşayan kitle için önemli bir yere sahip olan kuklalar, yıllar sonra yeniden karşımıza gelecekler. Yeni versiyonun çocuklardan ziyade her yaştan kişiye hitap edeceği ve karakterlerin evdeki, işteki veya özel hayatlarındaki ilişkilerine yönelik olacağı açıklandı. Zaten geçtiğimiz günlerde Kermit ve Miss Piggy'nin karşımıza ayrılmış iki karakter olarak çıkacağı da duyuruldu.
6) The Catch
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Alice Martin güçlü bir kadın, işinde başarılı bir sahtekâr avcısıdır. Ama o da nişanlısının kurbanı olunca elindeki davaların arasında kariyeri mahvolmadan önce bir yandan da onu araştırmaya başlar. Dizide Alice’i en son The Killing dizisinin başrolünde ve World War Z’de izlediğimiz Mireille Enos canlandırıyor.
Dizi, ABC'ye Grey’s AnatomyScandal ve How to Get Away with Murder’ı da hazırlayan Shonda Rhimes’ın şirketi Shondaland’ten çıkma.
Not: Fragmanda ve posterde görünseler de Alice’in sahtekar nişanlısını oynayacak Damon Dayoub ve nişanlısının eşini oynayacak olan Bethany Joy Lenz ‘in sonradan diziden ayrıldığı açıklandı. Yerlerine Peter Krause (Six Fett UnderParenthood) ve Sonya Welger (Lost) geldi.
7) The Family
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası, Quantico sezonunu tamamladıktan sonra başlayacak
Konu: Kurmaca bir şehir olan Red Pines’ın başkanlığını yapan Claire Warren’ın 12 yıl önce oğlu ortadan kaybolmuş ve bulunamamıştır. O dönem öldüğü varsayılan oğlan birden çıkagelince başkanın, ailesinin, ölümden dolayı suçlanıp hapse atılan adamın ve kariyerini bu dava üzerine kuran dava vekilinin hayatı değişir.

8) Of Kings and Prophets
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Dizi, Samuel Kitapları’na dayanan İncil temelli bir dizi olacak ve pembe dizi/fantezi türünde ilerleyecek.
Dizinin merkezinde İsrail Kralı Saul, ailesi ve politik alandaki rakipleri var. Gerisi inanç, hırs, ihanet, güç savaşı ve daha fazlası…
Not: Dizi esasında Sonbahar dizisi olarak karşımıza gelecekken kreatif değişiklikler nedeniyle sezon ortasına atıldı ve yerine Salı günü programından transferle Quantico getirildi. Ondan boşalan yere de sezon ortasından Wicked City transfer edildi.
 
9) The Real O'Neals
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen Katolik bir ailenin en küçük oğlu, çevresindekilere eşcinsel olduğunu açıklayınca, ailedeki herkes takındığı mükemmel insan profilini bırakıp gerçek kişiliğiyle davranmaya başlıyor ve ortalık da haliyle karışmaya başlıyor.
Beş kişilik ailede anneyi Martha Plimpton (Raising Hope), babayı Jay R. Ferguson (Mad Men) ve dizinin merkezindeki eşcinselliğini açıklayan Kenny’yi genç oyuncu Noah Galvin canlandırıyor.
Dizi seks yazarı ve eşcinsel hakları aktivisti Dan Savage‘ın yarı otobiyografik hikâyesinden esinlenilmiş. Kahkaha efektsiz bir komedi olacak.
 
10) Uncle Buck
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: 1989 yapımı aynı isimli filmin televizyona uyarlaması. Dizi, eğlenceyi seven ama sorumsuz, bir işe ve kalacak bir yere ihtiyacı olan Amca Buck’un (Mike Epps) hikayesi üzerine kurulu bir komedi. Kahkaha efektsiz olacak.
Buck’ın şansına kardeşinin evindeki dadı işi bırakınca o da yardıma ihtiyacı olan aileye yardım eli uzatır ve kendine has yöntemlerle yeğenlerinin bakımını üstlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder