1 Kasım 2015 Pazar

2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: CBS

Dün ABC’nin yeni dizileriyle başlayan yeni sezon dizileri serüveninde sıra geldi alfabetik sırada ikinci olan CBS’in bu sezonki dizilerine. Sonrasında da The CW, FOX ve NBC’nin yeni dizileriyle yazı dizisi devam edecek.
Geçtiğimiz sezon sekiz diziye onay verip üçünü iptal eden ve haliyle beşine onay veren (CSI: CyberMadam SecretaryNCIS: New OrleansScorpionThe Odd Couple) CBS, bu sefer yedi diziye onay verdi. Bunların dört tanesi drama, üç tanesi ise komedi.
Başlayalım bakalım.
Not: Yazı ve gelecekteki yazılar önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere gireceğim. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.
1) Code Black
Yayın Tarihi: 30 Eylül Çarşamba, Criminal Minds’ın arkasından
Konu: Ryan McGarry’nin aynı isimli ödüllü belgeseline dayanan bir tıp draması.
Los Angeles’ın en yoğun acil servisinde olup bitenleri anlatan bir dizi olacak. Burada işinde çok iyi olan doktorlar ve hemşireler kısıtlı kaynaklarla ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Yüksek riskli tedavi yöntemleri, kritik zamanlarda verilmesi gereken kararlar, hastane içinde olup bitenler… Dizi, acilde çalışmaya başlayan dört yeni öğrenciyle açılacak. Acilin başındaki isim Dr. Leanne Rorish’i Oscar ödüllü oyuncu Marcia Gay Harden canlandırıyor.
2) Limitless
Yayın Tarihi: 22 Eylül Salı, NCIS: New Orleans’ın arkasından
Başrolünde Bradley Cooper’ın oynadığı 2011 yapımı aynı isimli filmin televizyona uyarlaması. Diziden daha önce şu yazıda da bahsetmiştim.
Bradley Cooper dizinin yapımcılarından birisi olmanın yanı sıra ilk bölümde yer alacak ve programı el verdikçe görünmeye devam edecek.
Konu: Dizi, NZT isimli ilacın insana verdiği gizemli gücün farkına varan ve ilacı kullanmaya başlayan Brian’ın başından geçenler üzerine olacak. Brian (Jake McDorman, Shameless), ilaç sayesinde edindiği olağanüstü zihinsel güçlerini karmaşık FBI davalarını çözmede yardım etmek için kullanıyor.
Bu yolda Brian’a karanlık bir geçmişi bulunan zorlu dedektif Özel Ajan Rebecca Harris (Jennifer Carpenter, Dexter) eşlik edecek. Bradley Cooper ise kendisi de NTZ kullanıcısı olan ve Brian’a yardım eden, başkanlık hayalleri içindeki Senatör Edward Mora’yı canlandıracak. Yani oyuncu filmdeki karakterini canlandırmaya devam edecek.
3) Supergirl
Yayın Tarihi: 26 Ekim Pazartesi, 20:00’de
Dizinin ilk bölümü çok önceden internete verilmiş durumda.
Konu: DC Comics’in ünlü kahramanı Superman herkesçe malum. Supergirl ise onun kuzeni, aynı gezegendenler ve asıl adı Kara Zor-El.
12 yaşındaki Kara, kuzeninin hemen arkasından onu koruması için Dünya’ya gönderilir ama bir karışıklıktan dolayı onunla birlikte aynı yere ulaşamaz. Yıllar sonra Dünya’ya iniş yaptığında hala 12 yaşındadır ve kuzeni bildiğimiz Superman olmuştur, onun yardımına da ihtiyacı yoktur. Onun sayesinde koruyucu ailesi Danver'ların yanına yerleşir ve güçlerini kullanmadığı bir hayata başlar.
Aradan 12 yıl geçer, Kara, National City’de yaşamaktadır ve artık 24 yaşındadır. Üstelik medyanın önemli ismi Cat Grant’ın yanında asistan olarak işe girmiştir. Kız kardeşinin bindiği uçağın düşmek üzere olduğunu görünce yıllar sonra güçlerini kullanmaya başlayan Kara, şehirde büyük yankı uyandırmasıyla birlikte bu güçleri kötülerle savaşmak için kullanmaya devam etmeye karar verir.
Kara’yı Glee (Marley Rose) veya Whiplash izleyenlerin tanıyacağı Melissa Benoist canlandırıyor. Dizinin arkasındaki isimler arasında Arrow ve The Flash’ı hazırlayan Greg Berlanti ve Andrew Kreisberg de var.
4) Angel from Hell
Yayın Tarihi: 5 Kasım Perşembe, Mom’ın arkasından
Konu: Kahkaha efektsiz komedi dizisi. Renkli ve biraz arsız birisi olan Amy (Jane Lynch), Allison’ın (Maggie Lawson) organize ve dışarıdan mükemmel görünen hayatına bir anda dahil olur ve onun ‘koruyucu meleği’ olduğunu iddia eder. Dahası kendisinden kimseye bahsetmemesi konusunda da uyarır.
Allison başta onu ciddiye almasa da gittiği çoğu yerde Amy’ye rastlamaya başlayınca ve onun kendisiyle ilgili söylediği şeylerin gerçek veya gerçekleşmek üzere olduğunu fark edince kafası karışır. Ancak yine de ikili arasında alışılmadık bir dostluk oluşur.
5) Life in Pieces
Yayın Tarihi: 21 Eylül Pazartesi, The Big Bang Theory’nin arkasından
Not: The Big Bang Theory ve Life in Pieces, 5 Kasım’dan itibaren Perşembe gününe taşınacaklar.
Konu: Kahkaha efektsiz komedi dizisi. Bazen tuhaf, genellikle neşeli ve nihayetinde güzel olaylar yaşanan dizide, olaylar büyük bir ailedeki aile fertlerinin kendi gözünden anlatılıyor. Üç kardeşten ortanca çocuk Matt gerçek aşkı iş arkadaşı Colleen’de bulmuş olabilir. En küçük kardeş Greg ve karısı Jen, ilk çocuklarının doğumuyla dolup taşmış durumdalar. En büyük kardeş Heather ve kocası Tim ise yeniden çocuk sahibi olmayı konuşan bir çift.
Dizide kardeşlerin çocuklarına bağlı aileleri de dahil olmak üzere her hafta dört kısa hikaye işlenecek.

6) Criminal Minds: Beyond Borders
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Criminal Minds‘ın 10. sezon 19. bölümünde girişi yapılan uzantı dizisi. Dizide sınırların ötesine geçerek bütün dünyayı gezen ve Amerikalıların karıştığı davalarda profil çıkartan bir ekibin çalışmalarını izleyeceğiz.
Dizideki ekibin başındaki isim Jack Garrett ise dokuz sezonluk CSI: New York serüveninin ardından televizyona geri dönecek olan Gary Sinise. Jack’in hayatı pahasına güvendiği ekibinde profil çıkarma becerilerini bir zamanlar savaş alanında kullanan eski askeri kahraman Matthew (Daniel Henney) ve birimin başı belada olan kişilerin aileleriyle ilgilenen teknik analisti Monty (Tyler James Williams) de var. Alana de la Garza (Forever) kültürel antrolopolojist Clara, Annie Funke (The Affair) ise adli tabip Mae karakteriyle eşlik edecek.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
7) Rush Hour
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Jackie Chan ve Chris Tucker’ın başrollerinde yer aldığı Rush Hour (Bitirim İkili) film serisinin dizi uyarlaması olacak.
Hong Kong’lu işini kitabına göre yapmaya çalışan Dedektif Lee’nin (Jon Foo) yolu kız kardeşinin ölümünü ve Çinli organize suç çetesiyle olan bağlantısını çözmek amacıyla Los Angeles’a düşer. Dedektif Carter (Justin Hires) ise diğer yandan kendi kurallarına göre çalışan ve hiç ortak istemeyen bir polistir. İşte bu ikili Carter’ın patronunun da etkisiyle ortak yapılırlar ve macera da başlamış olur.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
- See more at: http://ekranella.com/haber/2015-2016-sezonunda-kanal-kanal-yeni-amerikan-dizileri-cbs/1/all#headtitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder