1 Kasım 2015 Pazar

2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: NBC

ABCCBSThe CW ve FOX'un dizileriyle devam ettiğimiz yeni sezon dizileri serüveninde sıra geldi alfabetik sırada son kanal olan NBC’nin bu sezonki dizilerine, yani aynı zamanda yazı dizisini kapatıyoruz da.
Geçtiğimiz sezon mini dizi, event series* ve klasik diziler dahil 17 diziye onay veren NBC, iki dizisini (AquariusMr. Robinson) sezon içinde yer bulamadığından yaza bırakmıştı. Yine yenilerden Heroes: Reborn’u ise önce yaza ardından yeni sezona kaydırdı. The Slap mini diziydi. Unbreakable Kimmy Schmidt başlamadan Netflix’e transfer oldu. İki diziyi (Emerald City ve Mission Control) de başlamadan iptal etti ama sezonun ortasında Emerald City’ye gelecek sezon yayınlamak için yine onay verdi.
Geriye kalan 10 yeni diziden ise sadece bir tanesine (The Mysteries of Laura) onay verdi ve geri kalan dokuz taneyi iptal ediverdi. (Zaten bu dizinin reytingi de öyle onayı hak eder cinsten değildi ama kötünün iyisiydi. Tahminen kanal yenilerde ‘sıfır’ çekmek istemediğinden aradan sıyrıldı.)
Bu sezon içinse dirilttiği Emerald City de dahil olmak üzere 14 dizi getirecek. Bu dizilerin beş tanesi komedi, dokuz tanesi ise drama. Başlayalım bakalım.
* Event series denilen kavram, konusu ilk sezon içinde iyi-kötü sonlandırılacak ama eğer iyi reyting ve yorum alırsa, getirisi güzel olursa devamı istenecek diziler için kullanılıyor. Örneğin event series olan NBC dizis Aquarius onay alırken FOX dizisi Wayward Pines'ın devam etmeyeceği açıklandı.
Not: Yazı önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere gireceğim. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.
1) Blindspot
 
Yayın Tarihi: 21 Eylül Pazartesi, The Voice’un arkasından
Not: Dizinin ilk bölümü şimdiden nete düşmüş durumda.
Konu: Times Meydanı’nda bir çantanın içinde çıplak, hafızası tamamen silinmiş ve bütün vücudu dövmelerle kaplı bir kadın (Jaimie Alexander) bulunur. Kadının üstündeki dövmelerinden oldukça belirgin olan birisi FBI ajanı Kurt Weller’ın ismi çıkınca o da bu işin içinde kendisini buluverir. Dizi, kadındaki gizemi araştıran ekibin her bölüm kadının üstündeki dövmelerden birisinin gizemini çizmesi üzerinden ilerleyecek.
 
2) Chicago Med
 
Yayın Tarihi: 17 Kasım Salı, The Voice’un arkasından
Konu: Chicago Fire ile başlayan ve Chicago P.D. ile devam eden Chicago dizileri serisine bir dizi daha katılıyor. Bu seferki dizide Chicago Hastanesi’nde çalışan bir grup doktor ve hastalarını kurtarmak için yaptıkları işlenecek.
Not: Chicago Med aslında sezon ortasında başlayacaktı ama Heartbreaker başrolü Melissa Goerge hamile kalınca diziyle yer değiştirdiler.
Ayrıca posterde görünse de Laurie Holden (The Walking Dead) ailevi sebeplerden dolayı diziden ayrıldığını açıkladı, yerine Torrey DeVitto (Pretty Little Liars) geldi.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
 
3) Heroes: Reborn
 
Yayın Tarihi: 24 Eylül Perşembe, 20:00’de
Konu: 2006-2010 arasında dört sezon yayınlanan ve kanalın iptal ettiği Heroes, yeniden ekranlara dönüyor. Diziyi son sezonda olanların ardından bırakışımızın ardından beş yıl geçmiştir. İnsanlar artık süper güçlere sahip kişilerin aralarında olduğunun farkındadır, hatta onlara EVO denmektedir ve dünyayı, insanlığı kurtarma görevi tekrardan onlara düşüyor.
Dizi, 13 bölümlük bir mini dizi olarak planlandı. Aslında geçtiğimiz dizi sezonunda yayınlanması düşünülmüştü ama önce yaza, ardından bu sezon ertelendi.
Orijinal dizide yer alıp da geri dönen karakterler şu şekilde: Noah Benneth, Hiro Nakamura, Matt Parkman, Mohinder Suresh, The Haitian, Angela Petrelli, Micah Sanders ve Heidi Petrelli.
4) The Player
 
Yayın Tarihi: 24 Eylül Perşembe, The Blacklist’in arkasından
Konu: Alex Kane (Philip Winchester), güvenlik sağlamak için zenginlere çalışan birisiyken günün birinde karısı öldürülür ve hayatı alt üst olur. Çalıştığı kişiler ona özgürlüğüne karşılık kumar oynanan mekanlara oyuna gelen suçluları yakalamalarına yardım etmesi teklifiyle gelirler. Alex de teklifi kabul ederek hem suçluların peşine düşmüş olur hem de karısını öldüreni bulmak için araştırmaya başlar.
Dizide Alex’in gizemli patronu Mr. Robinson’ı Wesley Snipes canlandıracak.
 
5) Truth Be Told
 
Yayın Tarihi: 16 Ekim Cuma, Undateable’ın arkasından
Konu: Kahkaha efektli komedi dizisi. Dizi birbirlerine hiç benzemeyen ama komşu ve arkadaş olan iki çift üzerine. Dört karakter birbirlerinin hayatında ve çevrede olan bitenleri gözlemleyip yorum yapacaklar. Örneğin ilk bölümde çiftlerden birisinin tuttuğu dadı porno yıldızı çıkıyor…
Not: Meaghan Rath posterde ve fragmanda olsa da pilot sezonunda bu dizinin yanında FOX’un The Guide to Surviving Life dizisinin kadrosuna da girmişti. İki dizi birden onay alınca tercih yapıp diğerini seçti ve bu dizide yerine Vanessa Lachey geldi.
6) Emerald City
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Annesinin ölümünü araştıran Dorothy, pis işlerin döndüğü bir yer altı tesisine girer ama aklındaki görevi başaramadan zor bela çıkıverir. Üstelik yanında da bir K9 köpeğiyle. Dışarıda hava berbattır ve kasırga vardır. Dorothy kasırga yüzünden kendisini bir anda başka bir dünyanın içinde bulur ve sonuç: Oz Büyücüsü’nün dünyasına hoş geldiniz.
Dizinin başrolünün Adria Arjona (True Detective) olduğu açıklandı.
Not: NBC, geçen sezon başında Emerald City adlı bir dizi yayınlayacağını duyurmuş ama daha sezon açılmadan önce diziyi iptal ettiğini açıklamıştı. İşte iptalini geri alıp diziye tekrardan onay verdi.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
 
7) Game of Silence
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Şimdiye kadar dizi uyarlayan taraf biz olsak da ilk kez Amerikalılar bizden bir diziyi uyarlıyorlar: Suskunlar. Dizi 2012’de Show TV’de 28 bölüm yayınlanmıştı ve başrolünde Murat Yıldırım, Aslı Enver ile Sarp Akkaya yer almıştı.
Dizi, çocukluklarında kalmış büyük bir sır yıllar sonra ortaya çıkmaya yüz tutunca tekrardan bir araya gelmek zorunda kalan bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor.
Uyarlamada Murat Yıldırım’ın rolünü en son Revolution’da Monroe karakteriyle izlediğimiz David Lyons canlandıracak. Sarp Akkaya’nın Sarı Bilal karakterini Michael Raymond-James, Aslı Enver’inkini ise Bre Blair.
Fragman: Henüz yayınlanmadı

8) Heartbreaker
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Dizi, Dr. Kathy Magliato’nun hayatını anlatan Heart Matters isimli kitabın dizi uyarlaması.
Kalp nakli ve cerrahisinde uzman birkaç kadın cerrahtan birisi olan Alex Panttiere, güçlü, inatçı, hastalarını kurtarmak için sınırları zorlayan ve yeni şeyleri denemekten çekinmeyen birisidir. Dizide de onun profesyonel ve özel hayatında yaşananları, çalıştığı hastanede olup bitenleri izleyeceğiz.
Not: Dizi esasında Sonbahar’da karşımıza çıkacaktı ama Melissa George’un hamileliği nedeniyle sezon ortasına atıldı; yerine sezon ortasında bir başka tıp draması Chicago Med geçirildi.
9) Shades of Blue
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Zaman zaman oyuncu olarak karşımıza çıkan, hatta 1998’de Selena ile Altın Küre’ye aday gösterilen Jennifer Lopez, 2010’daki HIMYM konukluğunu saymazsak 1994’ten beri TV’den oyuncu olarak uzak duran birisi ama sinemadan sonra dizi oyunculuğuna da el atmış durumda.
Konu: Polisiye bir dizi olacak ve Harlee Santos (Lopez) adında bekâr bir anne, bir dedektif üzerine kurulu olacak. FBI’a bağlı Yolsuzluk Karşıtı Görev Kuvvetleri’nde çalışan Santos, muhbirlik yapmaktadır. Hem de kirli işler yapan çalışma arkadaşlarına karşı. Dizide Harlee’nin hem iş hem de özel hayatını izleyeceğiz.
Not: Shades of Blue geçtiğimiz sezonun başından bu sezonda yayınlanmak üzere onay alan bir dizi olmuştu. Hatta geçtiğimiz sezonun NBC yazısının en altında diziden bahsetmiştim.
10) You, Me and the End of the World
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Komedi drama türünde ve sezonu 10 bölüm sürecek.
Dünyaya yaklaşan kuyruklu bir yıldız var ve kıyamet kaosu hakim durumda. Dizide bu kaosun içindeki insanları bir araya getirmek adına birlikte çalışmak zorunda kalacak bir grup insanın hikayesi anlatılacak.
Bu kişilerin içinde bir rahip, banka müdürü, siber terörist, general, ölüm cezası almış bir suçlu gibi kişiler de var. Rahip rolündeki Rob Lowe’u FOX dizisi The Grinder’ın ardından bu sezon ikinci bir ulusal kanal dizisinde izleyeceğiz.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
11) Coach
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
ABC’de 1989-1997 arası (197 bölüm) dokuz sezon yayınlanan komedi dizisi Coach, yıllar sonra NBC ekranlarında ekranlara dönecek ve sezonu 13 bölüm sürecek. Dizinin ana karakteri Koç Hayden Fox’u canlandıran Craig T. Nelson ve Koç’un yardımcısı Bill Fagerbakke’i canlandıran Michael ‘Dauber’ Dybinski de diziye dönecekler.
Konu: Orijinal dizi, bir okulda basketbol koçluğu yapan Hayden Fox’un ve çeviresindekilerinin başından geçenleri anlatan bir dizi; aradan geçen yolların ardından bu sefer de bir okulda koçluk işi bulan Hayden’ın oğlunun maceralarını izleyeceğiz. Koç Fox ve Dauber de hikâyenin içinde olacaklar elbette.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
12) Crowded
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Not: Dizinin ilk bölümü şimdiden internete düşmüş durumda.
Hot in Cleveland’ı hazırlayan ekibin elinden çıkan bir dizi ve onun gibi stüdyo seyircisi önünde çekilecek kahkaha efektli bir komedi.
Konu: Çocukları belirli bir yaşa gelmiş ve evi terk etmiş bir karı-kocanın rahat ve kendilerine ayırdıkları hayatı vardır. Ama yetişkin iki kızlarının ve ailelerinin beklenmedik bir şekilde eve yerleşmesi üzerine bir anda birbirlerine zaman ayırmakta zorlandıkları bir ‘kalabalıklığın’ içine düşerler.
13) Hot & Bothered
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Kahkaha efektsiz komedi. Dizi, Eva Longoria’nın Desperate Houseviews’ın finalinin ardından başrol olarak TV’ye dönüşü olacak.          
Konu: İspanyolca bilmemesine rağmen bir Latin Amerika dizisinde başrol olan Ana Sofia Calderon’un günlük ve özel hayatı üzerine olacak. Çalışma arkadaşları ve set arkasında olanlar, zirvede kalmak için verdiği mücadele, çıkarcı bir aile ve kendisine gösterilen büyük ilgi…
14) Superstore
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Dizi oldukça büyük olan Cloud 9 isimli mağazaya dayalı bir dizi. Çalışanlar, stajyerler, yöneticiler kendilerini müşterilerle tuhaf ve komik birçok durumun içine giriyorlar. Tabii bir de kendi aralarında olup biten her çeşitten olay var.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
- See more at: http://ekranella.com/haber/2015-2016-sezonunda-kanal-kanal-yeni-amerikan-dizileri-nbc/1/all#headtitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder