1 Kasım 2015 Pazar

2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: The CW

ABC ve CBS kanallarının dizileriyle ilgili yazıların ardından sıra, özellikle genç kitle olsa da dizileri artık birçok kesimden insanın ilgisini çeken, ama bir o derece de farklı kesimdeki kişilerin eleştirilerine hedef olan The CW'ya geldi. O da diğer ulusal kanallar gibi sezon hazırlığını yaptı ve yeni dizilerini başlatmaya hazır. Gerçi ben bunu desem de kanal eski ve Sonbahar yenileri olmak üzere bütün dizilerini Ekim ayı içinde başlatacak.
The CW geçtiğimiz sezon dört yeni dizi yayınlanmıştı ve bunlardan üçü (The Flash, Jane the Virgin, iZombie) onay alırken birisi (The Messengers) iptal oldu. Ayrıca Hart of Dixie’nın de bitmesiyle iki dizisini kaybetti ve karşılığında üç yeni dizi istedi.
Başlayalım bakalım.
Not: Yazı ve gelecekteki yazılar önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere gireceğim. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.
1) Crazy Ex-Girlfriend
 
Yayın Tarihi: 19 Ekim Pazartesi, 20:00’de
Bu dizi esasında Showtime için hazırlanmıştı ama sonrasında kardeş kanalı The CW’ya daha uygun görülüp oraya taşındı. Dizi normalde orada 30 dakikalık komedi olacakken The CW komedi yayınlamadığından bir saatlik komedi-drama haline dönüştürüldü. Bir de tür bakımından içinde müzikalite var.
Konu: Rebecca Bunch, başarılı, bekâr, çekici, hafiften de deli bir kadındır. 2005’te birlikteyken ruh eşi olarak gördüğü Josh tarafından terk edilir ve aradan 10 sene zaman geçer. Günün birinde New York’ta Josh’a rastlayınca ve laf arasında onun West Covina’ya öğrenince bir anda hayatını değiştirmeye karar verir.
Prestijli hukuk firmasındaki işini ve Manhattan gibi bir yerdeki lüks dairesi de dahil olmak üzere bırakıp eski aşkının peşinden West Covina, Kaliforniya’ya taşınır.

2) Containment
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: 2014’te Belçika’da başlayan Cordon dizisinin uyarlaması, bilimkurgu. The Vampire DiariesThe Originals ve The Tomorrow People’ın yaratıcısı Julie Plec’in kanala hazırladığı yeni dizisi olma özelliğini taşıyor.
Ölümcül bir salgın Atlanta’yı ele geçirmeye başlayınca şehir hızlı bir şekilde karantinaya alınıyor ve birçok insan içeride mahsur kalıyorlar. Dizi de karantinanın içindeki ve dışındaki kişilerin bununla olan mücadelesini anlatıyor.
Bunlar arasında teşkilatta hızlı bir şekilde yükselen ama hem sevgilisini hem de en yakın arkadaşı karantinada kalan bir polis, oğlu da dahil olmak üzere bütün sınıfıyla karantinada sıkışan bir ilkokul öğretmeni, erkek arkadaşından ayrı düşen 17 yaşında hamile bir kız, tedaviyi bulmak için sınırlarını zorlayan bir doktor, hem halkı hem de karantinayı kontrol etmekle uğraşan bir başkan ve hastalığın ardındaki gizemi ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteci de vardır.
3) DC’s Legends of Tomorrow
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Arrow’un geçtiğimiz sezon The CW’nun en çok izlenen dizisi olma rekorunu ele geçiren uzantı dizisi The Flash’ın ardından kanala ikinci uzantı dizi geliyor. Bu dizinin arkasında da yine Greg Berlanti ve Marc Guggenheim bulunuyor.
Gelecekte dünyayı vuracak büyük bir tehlikeyi önceden gören zaman yolcusu Rip Hunter (Arthur Darvill), olacakları engellemek için günümüze gelip kahramanlardan ve suçlulardan oluşan bir ekip oluşturma çabasına girer. Bu birbirinden oldukça farklı insan grubu da hem zaman çizgisini hem de bütün dünyayı tehlikeye atan, durdurulamaz Vandal Savage’ı engellemek için bir araya gelip harekete geçiyorlar. Arrow ve The Flash’ta izlediğimiz karakterler şu şekilde:
Ray Palmer--The Atom, Sara Lance--White Canary, Profesör Martin Stein--Firestorm, Mick Rory--Heat Wave, Leonard Snart--Captain Cold ve Kendra Saunders—Hawkgirl. Dizinin hikayesine ve karakterlerinin bir araya gelişlerine Arrow ve The Flash’ın yeni sezonlarındaki bölümlerinde de giriş yapılacak.
- See more at: http://ekranella.com/haber/2015-2016-sezonunda-kanal-kanal-yeni-amerikan-dizileri-the-cw/1/all#headtitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder