1 Kasım 2015 Pazar

2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: FOX

ABCCBS ve The CW'nun ardından sezonun yeni sezon dizileri serüveninde sıra geldi FOX’un bu sezonki dizilerine. Beş kanal içerisinden son olarak NBC’nin yeni sezon yazısıyla finali yapacağız.
Geçtiğimiz sezon 11 diziye onay veren FOX, bunlardan Hieroglyph’i daha başlamadan iptal etti ve Bordertown’ı sezon içerisinde başlatmadı ve önümüzdeki sezona kaldı. Geriye kalan dokuz diziden altısının devam etmeyeceğini açıklayan ve haliyle üçüne onay veren (EmpireGothamLast Man on Earth) kanal, bu sezon 10 diziye onay verdi. Bir de haliyle ekstradan Bordertown geliyor. Dizilerin yedisi drama, dördü ise komedi.
Başlayalım bakalım.
Not: Yazı önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere gireceğim. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.
1) Minority Report
 
Yayın Tarihi: 21 Eylül Pazartesi, Gotham’ın arkasından
Not: Dizinin ilk bölümü şimdiden nete düşmüş durumda.
Konu: 2002 yapımı başrolünde Tom Cruise’un olduğu film televizyon dizisi olarak karşımıza geliyor. Dizi, filmdeki olayların 15 sene sonrasında geçecek.
İnsanlar suç işlemeden önce bunu saptayan program sona erdirileli yıllar geçmiştir ve artık adaleti sağlamak için farklı yöntemler kullanılmaya başlamıştır. Kapatılmadan önce programın parçası olan ve suçları önceden görme yeteneği olan precog Dash, ikizi Arthur ve üvey kardeşleri Agatha dizinin merkezindeki karakterler olacaklar.
Dash, şimdilerde hem yeteneğini suçları önlemek için Dedektif Lara Vega’ya yardım etmekte kullanmakta, hem kayıp ikizini aramakta, hem de yeteneğinden dolayı peşinde olan kişilerle uğraşmaktadır. Filmdekinin aksine prodüksiyonun hızlanması amacıyla ikizleri aynı kişi değil, farklı iki aktör (Dash’i Stark Sands, Arthur’u Nick Zano) canlandıracak.
 Dash ve ArthurDash ve Arthur
2) Rosewood
 
Yayın Tarihi: 23 Eylül Çarşamba 20:00’de
Konu: Dizi Miami’de çalışan patolojist Dr. Beaumont Rosewood Jr. (Morris Chestnut) üzerine olacak. Kendine ait özel laboratuvarda çalışan ve Miami PD’nin göremediği ipuçlarını keşfederek onlara yardım eden Rosewood, uğraştığı davalarda Dedektif Villa’ya (Jaina Lee Ortiz) yardım etmeye başlıyor. Villa da her ne kadar işteki yeteneklerini takdir etse de kişisel özelliklerine sinir olduğu biriyle ortak olmuş oluyor.

3) Scream Queens
 
Yayın Tarihi: 22 Eylül Salı, The Grinder’ın arkasından
Konu: Sezonu 15 bölüm sürecek ve bittiğinde Zooey Deschanel’in hamileliği nedeniyle bu sefer sezon ortasında başlayacak olan New Girl başlayacak. Dizi, geçtiğimiz sezon FOX’taki dizisi Glee final yapan Ryan Murphy’den geliyor.
Wallace Üniversitesi’nde ve bir kızlar birliği olan Kappa Evi’ndeyiz. Chanel Oberlin’in (Emma Roberts) hüküm sürdüğü kızar grubundan hoşlanmayan evin yöneticisi Dean Munsch (Jamie Lee Curtis), burayı sadece elit isimlerin değil de herkesin kabul edilebileceği bir yer haline dönüştürme kararı alıyor. Bu da her şeyi başlatan kıvılcım oluyor, çünkü şeytani bir katil seri bir şekilde kızları öldürmeye başlıyor.
Her bölüm bir kurbanın olacağı dizi, komedi-drama yapısında. Ayrıca Murphy’nin bir diğer dizisi American Horror Story misali her sezon farklı bir konuyu işleyecek. Roberts ve Curtis dışında kadroda Lea Michele, Oliver Hudson, Skyler Samuels, Diego Boneta, Nick Jonas ve Ariana Grande gibi isimler de bulunuyor.
 
4) Grandfathered
 
Yayın Tarihi: 29 Eylül Salı 20:00’de
Konu: Kahkaha efektsiz komedi dizisi. Jimmy Martino (John Stamos) başarılı bir restoranı olan, karizmatik, kendinden genç kadınlarla çıkan ve bekârlığından zevk alan bir adamdır. Ama bir gün karşısına çıkan Gerald (Josh Beck) ve onun küçük kızı Edie sayesinde sadece baba değil, aynı zamanda dede de olduğunu öğrenir.
Bundan sonra yaşadığı bencil ve iş harici pek sorumluluk bulundurmayan hayatını düzene sokup baba ve dahası dede olmayı öğrenmesi gerekecektir. Bu sırada Gerald eski kız arkadaşı Vanessa ile yeniden bir bağ kurmanın yollarını ararken, Jimmy’nin yolu da Gerald’ın annesi Sara ile tekrar kesişir.
 
5) The Grinder
 
Yayın Tarihi: 29 Eylül Salı, Grandfathered’ın arkasından
Konu: Kahkaha efektsiz komedi. Sekiz sezon başrol oynadığı dizi sona eren dizinin The Grinder (Öğütücü) lakaplı oyuncusu Dean Sanderson (Rob Lowe), finalin ardından ailesinin yaşadığı Boise, Idaho’ya geri döner. Avukatlık dizisinde başarılı bir avukatı oynasa da bir eğitimi ve diploması olmayan Dean, buna rağmen ailenin avukatlık şirketinde çalışmaya ve davalara yardım etmeye karar veriyor.
Gerçek bir avukat olan ve şirkette çalışan kardeşi Stewart ise günün birinde babasından şirketi devralma düşüncesinde, düzenli hayatı olan bir adam. Birbirleriyle pek iyi anlaşamayan bu zıt iki kardeş Dean’in aldığı karar nedeniyle birlikte çalışmaya başlıyorlar. Bu arada Stewart’ın eşi Debbie’nin Dean’in lisede hoşlandığı kız olduğunu belirtmekte fayda var.
6) Houdini and Doyle
 Houdini and DoyleHoudini and Doyle
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: 10 bölüm sürecek bir mini dizi. Ünlü sihirbaz Harry Houdini ve ünlü yazar Arhur Conan Doyle’un arkadaş olduğu ve ikili olduğu, doğaüstü bağlantısı var görünen suçlarda İngiliz polisine yardım ettikleri bir dönemdeyiz. İngiliz, Amerika ve Kanada ortaklığında bir dizi olacak, diziyi İngiltere’de yayınlayan kanal ise ITV. Dizide Houdini’yi Michael Weston, Sherlock Holmes’un yaratıcısı Doyle’u ise Stephen Mangan canlandıracak.
Fragman: Henüz yayınlanmadı
7) Lucifer
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Not: Dizinin ilk bölümü şimdiden nete düşmüş durumda.
Konu: DC Comics’in çizgi roman kahramanlarından Lucifer’ın merkezinde olduğu bir dizi olacak.
Lucifer, herkesin bildiği düşmüş melek Şeytan. Cehennem’deki efendiliğinden bıkan Lucifer (Tom Ellis), krallığını terk etmiş ve Los Angeles’a gelerek burada Lux isimli bir bar açmıştır. Günün birinde bir cinayete tanık olur ve içinde insanlığa karşı çok uzun süredir hissetmediği türden bir şey hisseder. Olayın üstüne katili bulmak için Dedektif Chloe Dancer’a (Lauren German) yardıma başlayan Lucifer, gerçekleri ortaya çıkarmaktaki başarısı ve yeteneği sayesinde Dancer’a ve LAPD’ye suçları çözmede yardım etmeye girişir.
 
8) The Frankenstein Code
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Jimmy Pritchard (Robert Kazinsky), 75 yaşında Los Angeles eski bölge şerifidir ama zamanında ahlaken yozlaşmışlığından dolayı emekli olmaya zorlanmıştır. Günün birinde oğlunun evindeyken bir soygun sırasında öldürülür ve bir milyarder ile biyomühendis tarafından hayata döndürülür.
Artık genç bir adamın vücuduna sahip olan Jimmy’nin yeni bir hayatı ve suçlarla mücadele etmek için ikinci bir şansı vardır. Ama diğer yandan bir zamanlar onun yozlaşmasına neden olan nedenler onu avlamak için hazırda beklemektedir. Tabii bir de eski hayatı ve ailesi vardır…
 
9) The X-Files
 
Yayın Tarihi: 24 Ocak Pazartesi 20:00’de
Konu: 1993-2002 arasında dokuz sezon devam eden ve iki filmi de çıkan The X-Files ekranlara geri dönüyor. David Duchovny ve Gillian Anderson’ın Fox Mulder ve Dana Scully karakterleriyle geri döneceği dizi, doğaüstü, paranormal ve tuhaf olayları araştıran iki FBI ajanı üzerine kurulu.
Altı bölüm sürecek olan mini diziye diziye Walter Skinner, The Smoking Man, The Lone Gunmen üçlüsünü oluşturan Richard ‘Ringo’ Langly, Melvin Frohike ve John Fitzgerald Byers ile Scully’nin annesi Margaret karakterleri de dönüyorlar.
 
10) Bordertown
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Family Guy ve Ted’in arkasındaki isim Seth MacFarlane‘den gelecek animasyon dizi ve sezonu 13 bölüm sürecek. Dizi aslında geçtiğimiz sezondan onay almıştı ama FOX diziyi geçen sezon yayınlamadı ve bu sezona kaldı.
Amerika-Meksika sınırında, Texas’ta bulunan bir çöl kasabasında yaşayan iki ailenin yaşadıkları üzerine ve merkezde iki ana karakter Bud Buckwald ve Ernesto Gonzalez var. Bud, karısı Janice ve üç çocuğuyla yaşayan bir sınır görevlisi, Ernesto ise hırslı bir göçmen ve aile adamı. Taşınalı 10 yıl olmuş ve ailesiyle Amerika’da olmaktan mutlu birisi, dahası Ernesto ile de komşular.
11) The Guide to Surviving Life
 
Yayın Tarihi: Sezon Ortası
Konu: Kahkaha efektsiz komedi dizisi ve sezonu altı bölüm sürecek.
Cooper Barrett (Jack Cutmore-Scott), halen istediği işe sahip olmayan ve komşusu Kelly’ye (Meaghan Rath) aşık olmuş bir adamdır. Ev arkadaşlarından Neal (Charlia Saxton) vücut geliştiricisi kız arkadaşını terk etmeye çalışmaktadır. Diğer oda arkadaşı Barry (James Earl) ise başını sürekli belaya sokan bir budaladır. Bir de tabii ki 40 yaşında, evli ve iki çocuk babası, zaman zaman onlarla takılan abisi Josh (Justin Bartha) vardır.
Cooper’ın hayatı hapishanede bir gece, göndermemesi gereken oldukça uygunsuz bir mesaj, akılsız bir evcil hayvan gibi hayatın ona sunduğu absürt sınavlarla mücadele etmekle ve insanlara bir çeşit kendi hayatlarında yapmamaları gereken hataları sergileyerek geçmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder