9 Nisan 2015 Perşembe

Uyarlanıp gidiyoruz işte

Bir yabancı diziler dünyasında neler oluyor yazısından daha merhaba. Çok şey oluyor efendim, konuya gireyim.
.
 Haftasonu Hürriyet şu başlıkla bir haber yayınladı: Yerli House ve Frasier geliyor. Uğur ve Selman Kızılaslan tarafından kurulan Aslan Film’in ilk projeleri olarak bu iki dizi uyarlanacakmış. House MD dizisinin yönetmenliğini Erdem Tepegöz, Frasier dizisinin yönetmenliğini de Deniz Akel yapacakmış. Dizi seçiminde fena gitmemişler açıkçası…
.
 Gelelim bizim dizilerimize:
İki Salı’dır köşelerde Suskunlar’dan NBC’ye uyarlanması planlanan Game of Silence’a dair kadro haberlerinden bahsediyorum. Türk versiyona göre Ecevit, Bilal ve İbrahim karşılığını buldu. Bu haftaya da Ahu, Sait Müdür ve Özcan kısmet oldu. Aslı Enver’in oynadığı Ahu’yu Bre Blair (Last Vegas), Reha Özcan’ın oynadığı Sait’i Conor O'Farrell (CSI) ve Fatih Paşalı’nın oynadığı Özcan’ı ise Demetrius Grosse (Banshee) canlandıracak.
Yalnız bu noktada ‘uyarlama’ dediğimiz kavram da devreye girmiş. Değişiklik olmayacaksa ve haberler doğruysa şöyle:
Suskunlar’da Sait geçmişte de şimdiki zamanda da hapishane müdürüydü. Uyarlama, diziye dönüşürse şimdiki zamanda ‘vali yardımcısı’ olacakmış. Ayrıca Demetrius, ana karakterlerin hapishaneden tanıştığı ve şimdilerde vali yardımcısının pis işlerini yapan birisi olacakmış. Karakterleri karıştırmıyorsam –ki sanmıyorum- Suskunlar’da bu tarzdaki bir karakter, yani Özcan, Sait’in değil de Takoz İrfan’ın yardımcısıydı.
[O’Farrel’ın karakterinin 65 yaşında ve eskiden müdür olduğu yazıldığından İrfan diyemedim. Ayrıca Game of Silenceta karakterler, yaşadıkları ‘o’ olay zamanı ‘19’ yaşında olacaklarmış. Suskunlar’da ‘çok’ daha küçük yaştaki çocukları izlemiştik hatırlarsanız.]
.
 Uyarlanacağı Suskunlar gibi kesin olmasa da hazırlıklarına başlanan Son’la ilgili haberler de gelmeye başladı. Başrol Nehir Erdoğan’ın karakterini Paula Patton (Mission: Impossible), Erkan Can’ın karakterini ise Brent Sexton (The Killing) canlandıracak. Ayrıca Adam Rodriguez (CSI: Miami) de Troy karakteriyle katıldı. Yıllar önce ana karakter Lauren’ın yeğeninin ölümüne sebep olduğu için Lauren’ın ailesinin nefret ettiği ama ona kayıp kocasını bulabilmesi için yardım edebilecek belki de tek kişi olan bir kartel üyesi olarak.
Suskunlar’ın aksine Son’u izlemediğim için karakter eşleştirmesini tam yapamamıştım ama sitenin sevgili admini, Sezai Altekin’in (69) oynadığı Yorgo karakteriyle uyuştuğunu söyledi. Ama Yorgo, Lauren’ın şimdilerde kayıp olan kocasının ailesinin (anne, baba, kardeş) yıllar önce geçirdiği ölümle sonuçlanan kazadan sorumlu kişiymiş. Yaş bakımından da tuhaf kaçtığı için ‘uyarlama’ kavramının devreye girdiğini düşünüyorum.
Değişiklik olmayacaksa ve haber doğruysa Erkan Can’ın karakteri, Yiğit Özşener’in oynadığı kayıp koca karakterinin kardeşi olacakmış; normalde Engin Altan’ın karakterinin abisini oynuyordu.
.
 Gelelim onay iptallere:
- Sitede Özetli Yorumlarını benim yazdığım ve sezon finalini Perşembe yayınlayan How to Get Away With Murder ikinci sezon onayını aldı.
-  Murat Boz’un başrolünde yer alacağı bir TV dizisi olarak TV8’e uyarlanacak Babdy Dady, beşinci sezon onayı aldı.
- NBC, yazın yayınladığı Taxi Brooklyn’i ilk sezon sonunda iptal etti.
- BBC America ilk sezon sonunda Intruders’u iptal etti. (Beğenmeyip bıraktığım dizilerin iptaline sevindiğimi söylemiş miydim?)
- Geçen yazıda biraz bahsettiğim İngiliz dizisi Indian Summers ikinci sezon onayı aldı. Mini diye başlayan bir dizi daha mini kalamadı yani…
.
 Başlayan yeni dizilere bakarsak:
Secrets and Lies: Çıktığı sabah koşusu sırasında genç bir çocuk cesedi bulan Ben Garner’ın (Ryan Phillippe), yardımsever birinden bir numaralı şüpheliye dönüşmesi üzerine karışan hayatı. Aynı isimli Avustralya dizisinden uyarlama.
Reyting: Fena değil.
The Last Man on Earth: 2022’deyiz... İnsanlığın başına bir çeşit kıyamet gelmiş ve Phil (Will Forte) bildiği kadarıyla Dünya’daki son insan. O da başkası var mı diye arayış içinde.
Reyting: İyi.
Battle Creek: Biri oldukça yakışıklı ve gamsız (Josh Duhamel), diğeri çok çalışsa da istediklerini yeterince elde edemeyen (Dean Winters) iki polis çift yapılıyor ve cinayetleri çözmeye başlıyorlar.
Reyting: Kötü.
- Bugün başlayacak olan Billy & Billie: Uzun süredir birbirini görmeyen iki genç yeniden yan yana geldiklerinde birbirlerinden hoşlanıp sevgili olurlar. Ne var bunda derseniz, size ikisinin üvey kardeş olduğunu söylerim.
- Ayrıca House of Cards ve The Following’in üçüncü sezonları başladı. İlkini ‘lütfen’ izleyin.
.
 Star Trek’in Mr. Spock’ı Leonard Nimoy ne yazık ki 83 yaşında hayata veda etti. Severdim ya rahmetliyi.
.
 E.R.’ın telifi alınarak yapılan uyarlama Acil Servis’in reytingleri parlak gelmeyince ne oldu dersiniz? Türü ‘romantik komedi’ yapıp adını Acil Aşk Aranıyor diye değiştirmişler. Ne desem bilemedim; o yüzden fragmanı bırakıyorum.
- Az üstte gördüğümüz Lady Gaga, American Horror Story’nin başrolü oldu! Ayrıca yeni sezon ‘otel’ konseptinde olacakmış.
- Açıkçası pilot sezonundan dolayı bir sürü oyuncu bir sürü diziye kapak atmış durumda, devam da ediyor. Şimdiye kadarkileri topluca yazsam size, editöre ve daha önemlisi bana yazık. Bu nedenle gelecek sezona ‘hangi kanal hangi dizileri istemiş’, ‘şimdiye kadar hangileri onay almış’ ve ‘kimler katılmış’ toparlaması için şuraya bakabilirsiniz.
Çeviri kısmında ucundan ben de tuttuğum için yazı, yabancı sayılmaz. Yazan zaten değil. Bunlardan geçtiğimiz hafta içinde gelen bazı önemlilerine bakarsak:
(Konulara linkten bakabilirsiniz.)
Losttan sonra oynadığı iki dizi ilk sezon sonunda iptal olan Terry O’Quinn, The Adversaries’in başrolü oldu. ABC’den onay alırsa izleyeceğiz.
Spartacus’ün Spartacus’ü Liam McIntryre Unveiled’e katıldı. NBC’den onay alırsa izleyeceğiz.
- George Clooney’in yapımcılığına yaptığı Ms. dizisi başrolünü buldu: Marisa Tomei. HBO’dan onay alırsa izleyeceğiz.
True Blood’ın Bill’i Stephen Moyer, FX onay verirse izleyeceğimiz Bastard Executioner’ın kadrosuna katıldı. Yanında Kurt Sutter ve Katey Sagal (Sons of Anarchy) ile birlikte.
- En son The Newsroom’da Maggie olarak izlediğimiz Alison Pill yeni projesini buldu: Flesh & Blood. ABC’den onay alırsa izleyeceğiz.  (Umarım alır.)
-  Şimdilerde The Vampire Diaries’te Kai Parker olarak izlediğimiz Chris Wood, TVD ve The Originals’ın yapımcısı Julie Plec teyzenin The CW’ya hazırladığı Cordon’a katıldı. Yani kadro haberinden spoiler yemek de böyle oluyor işte efendim. Her sene bu dönemde şaşmadan yaşarım ben.
- Yakın zamanda şov programından emekliliğini açıklayan Craig Ferguson, ABC’nin The King of 7Bnin kadrosuna katılmış. Onay alırsa izleyeceğiz.
- Geçen yazıda nişanlandığını yazdığım Maggie Grace (Lost) CBS’ten onay alırsa izleyeceğimiz Code Black’in kadrosuna girmiş.
- David Harewood (Homeland), Chyler Leigh (Greys Anatomy) ve Calista Flockhart (Brothers & Sisters) CBS’in Supergirl’üne katılmışlar. Flockhart Supergirl’ün sert patronu olacak. İlk Supergirl Helen Slater ve 90’ların Superman’i Dean Cain de konuk olacaklar.
Böyle oldu yani efendim bu haftalık da. Haftaya görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder