9 Nisan 2015 Perşembe

Karar çıksa da önümüze baksak

Bir yabancı dizilerde neler oluyor yazısından daha merhabalar efendim. Bu sefer de durum şöyle:
.
 İki yazı önce House M.D. ve Frasier’ın ülkemize uyarlanma planlarından bahsetmiştim; kısa süre önce ülkemiz medyasında ilk kadro haberi kendisine yer buldu: Frasier’da ilk olarak Yetkin Dikinciler ve Salih Kalyon’la anlaşılmış. Dışarıdan fena durmuyor ama bir de içine bakmak lazım…
.
 Gelelim bizim uyarlanan dizilerimize:
Suskunlar’dan NBC için uyarlama hazırlığı yapılan ve kadrosunu kur kur bitiremeyen Game of Silence’ta, Pelin Doğru’nun oynadığı Ecevit’in (Murat Yıldırım) sevgilisi Birsen karakteri için Claire van der Boom’u (Hawaii Five-0) seçmişler. Ecevit, David Lyons (Revolution) olmuştu. Sahi bunlar Gurur’u (Berk Hakman) unuttular mı acaba?
Son’dan ABC’ye uyarlanması planlanan Runner içinse Halil (Engin Altan Düzyatan) ve Alev (Berrak Tüzünataç) karakterlerinin karşılığı bulunmuş: Chris Johnson (The Vampire Diaries) ve Megan Dodds (CSI:NY). Böyle tanıdık figürleri bulmalarına bayılıyorum. Geriye ana karakterlerden Yiğit Özşener’inki kaldı.
[Mayıs ayı gelse de şu ikisi onay mı alacak, iptal mi olacak belli olsa…]
.
 Geçtiğimiz hafta içinde bir tane yeni dizi başladı: The Royals. Konu: Günümüz İngiliz monarşisinde herkesin gözü önündeki Kraliyet ailesi ve yaşadıkları o hayat. Elbette kurgusal ve skandallarla dolu bir ailemiz var. Kraliçe’yi Elizabeth Hurley canlandırıyor ve E! kanalının yayın tarihindeki ilk dizisi.
Reyting: Başlamadan ikinci sezon onayını aldı.
.
 Aslında bugün de iki yeni dizi (iZombie ve One Big Happy) başlıyor ama reytingleri ortada olmadığından bir sonraki yazıya bırakayım dedim.
.
Ayrıca Undateable ve Community yeni sezonlarıyla döndü

.
Gelelim onay ve iptallere:
- CBS, üç komedisine onay veriverdi: Mom, 2 Broke Girls ve Mike and Molly.
- Syfy, 12 Monkeys’e ikinci sezon onayı verdi ama mini dizi başlasa da finali yüzünden devam beklentisi oluşturan Ascension’ın devamının olmayacağını duyurdu.
- BBC Two, The Fall’a üçüncü sezon onayı verdi. Jamie Dornan bir sezon daha cepteymiş sayın seyirciler.
- ITV, Mr. Selfridge için dördüncü sezon onayı verdi.
.
Channel 4, ilk sezon sonunda Cucumberı iptal etti.

.
 Gelelim kadro haberlerine, yine maşallahları vardı:
White Collar bitince boşa çıkan Matt Bomer, Lady Gaga’dan sonra American Horror Story’nin diğer başrolü oldu. Ayrıca Cheyenne Jackson (30 Rock) da dizide yer alacak ve daha önce beşinci sezonda yer almayacağını açıklayan Jessica Lange, kararının arkasında olduğunu doğruladı.
- Ryan Murphy’nin önümüzdeki sezon FOX’ta yayınlanacağı kesin dizisi Scream Queens’te yer alacağı açıklanan Joe Manganiello (True Blood/Alcide) diziden ayrılmış, yerine Oliver Hudson (Nashville) oynayacak. Joe yeni filmi Magic Mike XXL ile ilgilenmesi gerektiğinden bu kararı almış.
Lucy Lawless (ZeynaSpartacus), Starz’ın onay verip 10 bölümlük ilk sezon yayınlayacağını duyurduğu Ash vs. Evil Dead dizisinin kadrosuna girdi. Konu: 1981 yapımı Evil Dead filminin TV uzantısı. Ash’in 30 yıl sonraki halini izliyoruz. Yıllar önceki dehşet geride kalmış ve Ash kendince bir hayatın içinde yaşayıp gitmekte ama ölümcül bir salgın insanlığı tehdit etmeye başlıyor. Ash de yine iblislerle savaşmak zorunda kalıyor…
Kendisi ayrıca daha önce konuk olduğu Agents of S.H.I.E.L.D’e yeniden konuk olacak.
How I Met Your Mother’ın annesi olarak tanınan ve bu sezon A to Z’de şansı yaver gitmeyen Cristin Millioti, Fargo’nun ikinci sezonunda yer alacakmış.
Da Vincis Demons’ın Alfonso’su Kieran Bew, ITV’nin Beowulf hikâyesinden uyarlanacak drama dizisinin başrolüne getirilmiş.
.
Selfie iptaliyle boşa çıkan Karen Gillan, HBO için hazırlanan The Devil You Know’un kadrosuna girdi. Konu: Amerikan tarihinin en ilgi çekici dönemlerinden birinde, komşunun komşuya tahammülsüzlüğü ve baskı uygulaması sonunda bir kasabada gerçekleşen toplu histeri.
.
 Kadro haberlerinin sonu zor gelir:
- Teen Wolf’un Derek’i Tyler Hoeclin, beşinci sezondan itibaren dizide düzenli kadroda yer almayacakmış. Bu sezonda az göreceğiz ya da hiç görmeyeceğiz ama bu, dizide son görüşümüz olmayacakmış. Sinema kariyerine ağırlık vermek istiyormuş.
Dexter’ın Debra’sı Jennifer Carpenter ve Manhattan Love Story iptal olunca boşa çıkan Jake McDorman, CBS’ten onay alırsa izleyeceğimiz Limitless’ın kadrosuna girdiler. Konu:  Aynı isimli Bradley Cooper filminin TV uyarlaması. NZT isimli ilacın gizemli gücünü fark eden bir adam, bu ilacın yardımı ile yeteneklerini arttırarak iyilik yolunda kullanma niyetinde.
Gossip Girl’den sonra Chuck (Ed Westwick) ve Nate (Chace Crawford) için TV’ye dönüş denemesi için zaman geldi.  Ed, ABC’nin The L.A. Crime dizisinin kadrosuna girmiş. Konu: 80’ler ve Los Angeles; seks, politika ve pop kültür. Başroldeki iki polis Bonnie ve Clyde’vari bir seri katil ikilisinin peşindeler.
Chace ise Boom adlı yine bir ABC dizisinin kadrosuna girmiş. Bir petrol damarı bulunmasıyla birlikte hızla kalkınan bir kente taşınan ve Amerikan rüyasına kavuşmaya çalışan genç bir çiftin, buradaki kabadayılar, üçkâğıtçılar, petrol zenginleri, sabıkalılar ve kendileri gibi maden arayışında olanlarla başa çıkma macerası. Bakalım kanaldan onay alabilecekler mi?
Being Human’ın Nora’sı Kristen Hager da kendisine yeni bir rol bulmuş: ABC’den onay alırsa izleyeceğimiz The Adversaries. New York’ta bir avukatlık hanedanının başındaki adamın kendisi davalık oluyor. Federal savcı olan kızı da bir taraf seçmek zorunda.
- CBS’in hazırladığı yeni medikal dizi Code Blackte yer alan Marcia Gay Harden’in karakteri değiştirilip başrol yapılmış. Maggie Grace (Lost) ise kadrodan ayrılmış. Konu: Los Angeles’ın en yoğun acil servislerinden birinde çalışmaya başlayan doktorun bozuk sistemle başa çıkarak, ideallerini ve hastalarını ayakta tutma çabası.
.
14 Mayıs’ta başlayacak Wayward Pines’ta izleyeceğimiz Melissa Leo, CBS’in hazırladığı ve onay alırsa izleyeceğimiz diğer medikal dizi LFE’nin kadrosunda girmiş. Konu: İkinci yıllarındaki New York’un en parlak doktorları ve şehrin en prestijli hastanesi. Gerisini tahmin edersiniz.
.
Bu sene FOX’ta yayınlanacak Emmy ödüllerini sunmaya Andy Samberg’ün (Brooklyn Nine-Nine) seçildiği açıklandı. Kanala bakarsak makul bir karar olmuş, güzel de olmuş.
.
Luther dizisinin FOX için uyarlanması planlanıyordu ama cast çalışmaları istendiği gibi ilerlemeyince şimdilik tarihi ileriye atmışlar. İyi de olmuş.
.
 Geçen yaz The Leftovers’ta izlediğimiz Chris Zylka, nişanlısı Hanna Beth ile ayrılmış. Twitter’a yazdıklarına bakılırsa beyimiz aldatılmış… [Onunkine göre benimki pek kibar kaldı yalnız.]
.
 Windell Middlebrooks (36, Body of Proof) akciğerde damar tıkanıklığı nedeniyle hayatını kaybetmiş.

.
Karnı her geçen gün büyüyen Prenses Kate Middleton, Downton Abbey setini ziyarete gitmiş. Neredeyse bütün kadro da oradaymış.
Bu haftalık da böyle oldu işte… Haftaya görüşmek üzere efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder