9 Nisan 2015 Perşembe

Kurt’u Kaptılar Matmazel!

Türk dizilerinin gündemine oranla yabancı dizi gündemine bazen gerçekten bayılıyorum efendim. Çünkü her şeyi kapsama kapasiteleri var, limit yok orada.
.
Türk dizilerinin başta Ortadoğu ve Arap ülkeleri olmak üzere çok ilgi gördüğü ve iyi pazarlandığı bir gerçek. Ama iş Amerika’ya geldiğinde o kadar basit olmuyor elbette. Her şeyden önce kendi endüstrileri var zaten. Son ve Suskunlar’ın uyarlanma planlarıyla kapıyı daha yeni araladık sayılır. Yaklaşık dört ay önce şurada da kısaca bahsetmişim; Amerika’da İspanyolca yayın yapan MundoFox, Muhteşem Yüzyıl’ın yayın hakkını alarak Suleiman El Gran Sultan adıyla yayınlamıştı. Memnun kalmış olacak ki bu sefer Kurt Seyit ve Şura’nın haklarını almış; ‘Sura y Seyit, Amor de Guerra’ adıyla bu ay içinde yayınlamaya başlayacakmış. (Şura ve Seyit, Savaştaki Aşk)
Bir başka İspanyolca yayın yapan Amerikan kanal AztecaAmerica ise Şubat başında finalini yapan Kaçak’ın haklarını satın almış; bahar içinde yayınlamaya başlayacakmış. Darısı dili İngilizce olan Amerikan kanallarına…
.
2011-2012 arasındaGlee’de oynayacak kişileri seçmek üzere Oxygen kanalında iki kereTheGlee Project adlı bir yarışma düzenlenmişti. İkincisine katılan ve ikinci olan Türk yarışmacı Aylin Bayramoğlu, Glee’de yer alamasa da yarışmadan sonra ilk kez bir projeye katılmış: CheerleaderDeath Squad.
Konu: Washington’da kolej öğretmenliği yapan gözden düşmüş eski bir CIA ajanı, yetenekli birkaç öğrencisinigözü kulağı olmaları amacıyla uluslararası casusluk için eğitmeye başlar. Amacı eski görevine geri dönmektir. Kanal The CW. Proje kanaldan onay alırsa izleyeceğiz.
.
Geçtiğimiz haftanın yeni dizilerine bakarsak: 
CSI: Cyber: İçinde bazen cinayet de barındıran her türlü siber suçla savaşan Washington merkezli,  FBI ajanlarından oluşan bir ekibin elindeki davalar; bir başka CSI daha yani…Başrolde Boyhood ile Oscar kazanan Patricia Arquette var.
Reyting: Güzel.
Dig: Jerusalem’da bir arkeoloğun öldürülmesini araştıran FBI ajanı Peter’ın (Jason Isaacs) hikâyesi ve başından geçenler. İzlediğimiz şey dizi olduğundan ortada basit bir soruşturma ve olay yok yani. 10 bölümlük mini dizi.
Reyting: Eh işte.
American Crime: Kaliforniya’da yaşayan Matt Skokie öldürülmüş, karısı Lilyde tecavüze uğramanın yanında hayata zor tutunur bir durumda; sorumlu dört kişiyse tutuklanmak üzere. Aileler perişan; olay medyada patlamış durumda. Yaşanan vahşet, ırkçılık konusu, toplumdaki gerilim, dava aşaması ve değişen hayatlar… Matt’in boşanmış anne ve babasını TimothyHutton ve Felicty Hoffman canlandırıyorlar.
Reyting: İyi değil.
Unbreakable Kimmy Schmidt: 15 yıl bir tarikatın içinde yaşayan Kimmy (Ellie Kemper), üç kadınla birlikte kurtarıldıktan sonra evine giderken fikir değiştirir ve kendisini bir anda New York’ta bulur. Hayatını devam ettirmek için zengin bir ailenin yanında dadı olarak işe girer ve sıfırdan bir hayata başlar.
Reyting:İkinci sezon onayını Netflix’ten başlamadan aldı. 13 bölüm de ortamlarda.
- Ayrıca dün A&E’de The Returned başladı. Fransız dizisi Les Revenants‘tan uyarlama ve uzun süre önce ölen insanların kasabada belirmeye başlamasıyla bu kişiler ve kasabalıların yaşadıklarına eğilecek.
Motive ve Bates Motel’in üçüncü sezonları da başlayıverdiler; haberiniz olsun.
- İngiliz molası: Banished: 18. yüzyıl zamanı Avustralya’da halen hüküm süren İngilizler’in, mahkûmları göndermek için sürgün yeri kurmasından esinlenerek hazırlanan bir dizi. Başrolde şimdilerde Looking’te izlediğimiz Russel Tovey de var. Mini ve yedi bölüm sürecek.
Fragman:
.
Onay-iptallere bakarsak: 
- FX’in yan kanalı FXX, Man Seeking Woman’a ikinci sezon onayı vermiş.
- CBS, programlama hamlesi olarak The Odd Couple’ın bölüm sayısını 13’ten 12’ye düşürdü.
- NBC, reytingleri berbat olan Allegiance’ı iptal etti.
- IFC, Garfunkel&Oates adlı komediyi iptal etti.
.
The Walking Dead'ten uzantı olacak diziye iki sezonluk onay verilmiş; altı bölümlük ilk sezon yaz sonunda geliyor…
.
 SylvesterStallone-sanırım başka işi kalmamış- The Expendables’ı FOX’a uyarlama planlarına girişmiş… Umarım onay alamaz.
.
Empire’da eşcinsel bir karakter (Jamal) canlandıran JussieSmollett, gerçekte de eşcinsel olduğunu Ellen’da açıkladı.
.
Glee ile tanınan ve bu sezon Devious Maids’te yer olacak Naya Rivera hamileymiş. 
 
.
 Bazı kadro haberlerine bakarsak: 
- Anna Paquin, True Blood sonrası ilk projesini buldu: Madame X. mini bir dönem dizisi. Kate Manning’in My Notorious Life kitabından uyarlama ve New York’ta kocasına kadın doğum işlerini büyütmesinde yardımcı olan bir kadın üzerine.
The Killing’in Sarah Linden’ı Mireille Enos da yeni projesini buldu: ABC’den onay alırsa izleyeceğimiz, Shonda Rhimes’ın şirketinin hazırladığı The Catch. Dolandırıcıları ortaya çıkararak para kazanan adli muhasebeci bir kadın,hayatı gayet yolundayken her şeyi karıştıracak bir davayı önünde buluyor.
Gotham’dan gelen haberlere göre Fish Mooney’i canlandıran Jada Pinkett Smith, sezon sonunda diziden ayrılıyormuş. Ayrıca filmlerde Martin Freeman’ın oynadığı Lucious Fox’u Chris Chalk canlandıracakmış.
30 Rock’tan sonra filmlere ağırlık veren Alec Baldwin de yeni dizisini bulmuş; HBO için hazırlanan ismi daha belli olmayan dizide milyarder, boşanmış, çapkın ve yardımsever New York belediye başkanı rolünde olacakmış.
Glee’nin Sue’su Jane Lynch, CBS’ten onay alırsa izleyeceğimiz Angel From Hell’in kadrosuna girmiş. Konu: Allison’ın hayatına giren Amy, onun koruyucu meleği olduğunu iddia eder vearalarında bir dostluk oluşur. Ama Allison, Amy’nin deli mi yoksa melek mi olduğundan emin değildir.
The Originals’taki rolü bitti ‘gibi’ duran Daniel Sharman, CBS’ten onay alırsa izleyeceğimiz LFE’nin kadrosuna girdi. ‘Gibisi fazla’ dedikleri bu olsa gerek. Konu: İkinci yıllarındaki New York’un en parlak doktorları ve şehrin en prestijli hastanesi. Gerisini tahmin edersiniz.
- Bir süre Hannibal’da yer alacak olan True Blood’ın Tara’sı Rutina Wesley de yeni projesini buldu: ABC’den onay alırsa izleyeceğimiz Broad Squad. Konu: Boston’ın ilk kadın devriye polisleri 1978’de akademiden mezun oluyorlar ve göreve hazırlar. Rutina’nın karakteri lezbiyenmiş. Hannibal demişken, Zachary Quinto (Heroes) da diziye konuk olacak.
Arrow’un Malcolm Meryln’i John Barrowman, Heavy Metal adlı çizgi roman dergisinde yer alan The 49th Keyadlı hikâyeninmini dizi uyarlamasında başrol olacak. Konu: İki dünya arası bir kapı oluşturan bir çocuk ve ona evine olan yolculuğunda yardım eden bir arkeolog.
Dexter’ın Harry’si James Remar, aynı isimli fantastik kitap serisinden uyarlama Shannara (MTV) dizisinde yer alacak.
True Blood’ın tarihinde -senaristler sağ olmasın- hikayesi en absürt saçmalayan Warlow’u Robert Kazinsky, FOX’tan onay alırsa izleyeceğimiz Frankestain’ın başrolü oldu. Konu: Ahlaken çökmüş bir FBI ajanına ölümden döndürülerek ikinci bir şans veriliyor.
Bu haftalık da böyle oldu efendim… Bir sonrakinde görüşmek üzere o zaman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder