1 Temmuz 2015 Çarşamba

Cennetin Olduğu Yer, Evindir

Mayıs ayına giriyor olmak sadece Sonbahar-Kış dizi sezonunun kapanıyor olması demek değil, aynı zamanda yaz sezonunun da açılmaya başlıyor olması demek. Daha çok kablolu Amerikan kanallarına, ama birkaç tane de ulusal Amerikan kanallarına (ABC, FOX, CBS, NBC, The CW) ait yeni dizi bu süreçte arz-ı endam ediyor. Misal bunlardan birisi de FOX’un yaza bıraktığı dizilerden birisi olan Wayward Pines.

Dizi normal takvimde 14 Mayıs’ta yayına girecek ama belki de dikkatinizi çekmiştir, zaman zaman bazı dizilerde olageldiği üzere kanal erkenden nete diziyi verdi. Hatta dizinin Facebook sayfasında da yayınlandı ve yolu biliyorsanız çeşitli yerlerden siz de ilk bölüme ulaşabilirsiniz. İki ay önce bu zamanlar diziyle ilgili tanıtıcı olması amacıyla şöyle bir yazı yazmıştım. O nedenle tanıtıcı bir şeyler yazmayayım ama izlediğim ilk bölümün ardından nasılına dair bir şeyler karalayayım dedim. Reytingine TV yayınından sonra bakarız elbet.

Not: Diziyi ülkemizde yayın zamanı geldiğinde FX Türkiye yayınlayacak.

İtiraf edeyim, beklediğimden iyiydi. M. Night Shyamalan’ın çoğunluğun eleştirirken yorulduğu malum sinema işlerinden sonra bir tereddütle başlamıştım. Zaman zaman klişelere de başvurulmuş ama hem konuyu olabildiğince iyi işlemişler; hem de Matt Dillon başta olmak üzere kadroda iyi seçim yapılmış, oyunculuklarda insanlar elinden geleni yapmış. Velhasıl, beklentinizi tavan yapmayın ama bir tarafından ilginizi falan çekiyorsa bence bir deneyin.
.
Dizi onay-iptallerinde durum şu şekilde:

- USA Network, ikinci sezon sonunda Sirens’i iptal etti.
- MTV, Faking It için üçüncü sezon onayı verdi.
- TVLand, üstte resmi de olan Younger için ikinci sezon onayı verdi. Bu dizinin denemesi tavsiyedir efendim.
Konusu: 40’ındaki Liza, kendisini aldatan eşinden ayrılmasının ardından yıllar sonra çalışma hayatına dönmeye karar verir. Ama yaşından ve verdiği aradan dolayı kapılar yüzüne kapanınca kendisini 26 sanan birisi sayesinde durumdan örnek olarak yaşını 26 gösterir ve bir yayınevinde işe girer.
Dizi, Sex and the City’nin yaratıcısı Darren Starr’ın elinden çıkma.

- 2005 yılında ilk sezonu yayınlandıktan sonra devamı gelmeyen ama 2014’te aynı kadroyla ikinci sezon için dirilen, başrolünde Lisa Kudrow’un olduğu The Comeback için HBO üçüncü sezon onayı verdi.
- Comedy Central, Inside Amy Schumer’a dördüncü sezon onayı verdi.
- ABC resmen açıklamasa da The Goldbergs’in yaratıcısı beyefendi, üçüncü sezon onayı aldıklarını doğruladı.
- Bir süre önce onayı açıklanan, farkında olsam da yazmayı unuttuğumu fark ettiğim bir diziyi de eklemiş olayım: Poldark, BBC One’dan ikinci sezon onayı aldı.

Konusu: Üç yıl boyunca orduya hizmet eden Ross Poldark, döndüğünde babasını ölmüş ve sevgilisini başkasıyla nişanlı olarak buluyor. O da kendince yeni bir hayata başlayıveriyor. Winston Graham’ın yazdığı roman serisinden uyarlama.

Bu dizi de denenmesi için tavsiye olabilir aslına bakarsınız. Zira Poldark’ı oynayan Aiden Turner (The HobbitBeing Human (UK)), dizideki çıplak sahneleriyle dikkat çeken ve hatta laf aramızda, erkeklerinde beğendiği bir erkek ('man crush') olmasıyla medyada öne çıkan birisi oldu. Sekiz bölümlük sezonunun sezon finali de Pazar yayınlandı.

.
Daha önce ‘Legends’ olarak açıklanan Arrow/The Flash uzantısı dizinin adı ‘Legends of Tomorrow’ olarak güncellendi.
.
Kadro haberlerinde durum şöyle:

American Horror Story’nin demirbaşı Evan Peters’ın AHS: Hotelde de yer alacağı açıklandı.
- Son Oscar ödüllerinde Yardımcı Erkek dalında ödül alan J.K. Simmons, Starz’ın Counterpart isimli dizisinde başrol oldu. Konusu: Birleşmiş Milletler’e bağlı bir birimde önemsiz bir konumda çalışan ve hayatının kötü bir döneminde olan Howard Silk (Simmons), çalıştığı birimin bir sırrı koruduğunu fark eder: Paralel evrene geçişi.
- Maggie Grace (Lost), Dr. Christine Wesh karakteriyle Masters of Sex’in üçüncü sezonunda yer alacak.
Empire’ın ilk sezonunda Lucious’un asistanı Becky’yi oynayan Gabourey Sidibe ve Cookie’nin asistanı Porsha’yı oynayan Ta’Rhonda Jones, ana kadro oyunculuğuna yükseldiler.
Agents of SHIELD üzerinden hazırlanan ama henüz ne ile ilgili olduğu açıklanmayan uzantıya, diziye ikinci sezonda katılan Adrianne Palicki (Mockingbird) ve Nick Blood’ın (Lance Hunter) geçeceğine dair haberler çıktı.
The Leftovers kadrosuna yeni bir isim kattı: Regina King (Soutland).

.
Geçtiğimiz hafta yeni bir adet dizi başladı:

Happyish: Yaşadığı dünyayla pek barışık olmayan ve anlaşamayan Thom Payne’in (Steve Coogan) hayatı üzerine. Tom yarı yaşındaki kişilerin emrinde çalışıyor, kullandığı ilaçlar birbirinin etkisini bozuyor ve bir çeşit depresyonda bir hali var. Yani hayatına yön vermesi ve toparlanması gereken bir noktada…
Not: Philip Seymour Hoffman aşırı dozdan ölünce onun dizideki rolüne Steve Coogan geldi.

(Dizinin ilk bölümü başlamadan önce nete de verilmişti.)
.
1987–1995 arasında ABC’de yayınlanan, bizde de Kanal D’nin Bizim Ev adıyla yayınladığı Full House’un Fuller House ismiyle dirileceği kesinleşti. Netflix’te 13 bölümlük sezonla geri dönecek.

D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron-Bure) , Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) ve Kimmy Gibbler (Andrea Barber) karakterleri de büyümüş halleriyle yer alacaklar. Jesse Dayı’yı oynayan John Stamos da dizide yapımcılık yapacak ve konuk oyuncu olacak. Diğer eski oyuncularla olan görüşmeler devam ediyormuş.
Dönüş konusu da şu şekilde: D.J. San Fransisco’da yaşayan 12 ve 7 yaşındaki iki oğlan çocuğuna sahip, üçüncüye hamile ve yakın zamanda dul kalmış bir kadındır. Müzisyenlik yapan kız kardeşi Stephanie ve ergenliğini yaşayan bir kıza sahip bekâr bir anne olan en iyi arkadaşı Kimmy de ailesini büyütmede ona yardım etmeye başlıyorlar.

.
Bir süre önce finalini yapan Parks & Recreation sonrası boşa çıkan Aziz Ansari’nin yeni projesi belli oldu. P&R’ın yapımcılarının de içinde olduğu ve şimdilik ismi belli olmayan bir dizi için Netflix’ten 10 bölümlük onay geldi. Komedi dizisi.

Konusu için resmi bir detaylandırma henüz yapılmamış ama ilişkiler ve flört etme üzerine bir dizi olması ve yarı otobiyografik bir yapım özelliği taşıması düşünülüyormuş.

.
1996-2005 arası devam eden Everybody Loves Raymond’taki ikizlerden Geoffrey Barone karakterini canlandıran ve şimdilerde 19 yaşında olan Sawyer Sweeten, kendisini vurmak suretiyle intihar etmiş.
.
Castle’ın iki başrolünden Kate Beckett’i canlandıran Stana Katic (37), uzun süreli sevgilisi Kris Brkljac ile evlendi.

.
The Vampire Diaries’in Damon’ı Ian Somerhalder’ın (36), dün bir süredir nişanlı olduğu Nikki Reed (26) ile Pazar evlendiği ortaya çıktı. Tanrı affetsin, benim aklım da ikinci Engin Altan vakasına gidivermiş bulundu.

Bu haftalık da böyle oldu yani efendim. Haftaya tekrardan görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder