1 Temmuz 2015 Çarşamba

Yabancı diziler dünyasında hareketli bir hafta

Dün yayınlanan haftanın yabancı dizi haberleri yazısının ikincisiyle tekrardan merhabalar efendim. Devamında olup bitenlerse şöyle:

* Öncelikle geçtiğimiz haftanın yeni dizilerine bakarsak:

Sense8: Netflix’in ilk bölüm kurgusu, sezonu 12 bölüm ve bölümlerin hepsi nette şu an. Konusundan şurada bahsetmiştim, tekrar yazmayayım. İlk üç bölümü izleme fırsatım olmuşken nasılına bakalım:

Öncelikli olarak söylenecek şey dizinin ilk bölüme göre ‘kesinlikle’ değerlendirilmemesi gerektiği. Sekiz ana karakterin hepsinin tanıtıldığı bir ilk bölüm var ve haberiniz olsun, 66 dakika sürüyor. Ama ben izlemede sıkıntı çekmedim. Dizideki taşlar ise ikinci bölümle birlikte oturmaya başlıyor.

Matrix serisi veya V for Vendetta gibisinden Wachowski Kardeşler işlerine hayransanız ve bilimkurgu seviyorsanız bir deneyin. Yalnız konunun çok hızlı akmasını da beklemeyin, o derece bir dizi de değil. Sekiz karakteri birbirine bağlayış şekillerinden ve şu an için gidişattan hoşlandım açıkçası.

Odd Mom Out: Pazartesi çift bölümle Bravo’da başladı. Konu: New York, Upper East Side’ın zengin kadınları arasında ikon haline gelmeye başlayan Jill’in kadınlara yol gösterici biri haline geldikten sonra başına gelenler. Fragman.

- Ayrıca: HannibalPowerBeauty and the BeastMurder in the FirstMajor Crimes ve The Fosters yeni sezonlarıyla, Melissa and Joey ve Baby Daddy dördüncü sezonlarının devam bölümleriyle geri döndü.
(Hannibal ikinci sezonuna oranla daha düşük bir reytingle geri döndü ama kışın değil de yazın döndüğü gerçeğinin etkisi olacaktır elbette. Beauty and the Beast’in hazırda dördüncü sezon onayı var.)
- Bir tane de geçen haftanın yazısında dikkatimden kaçan yeni dizi eklemesi yapayım: UnReal.
Konu: Bir flört yarışmasının yapım ekibinde çalışan bir kadının patronunu memnun etmek ve şova malzeme çıkarmak için yaptıkları üzerine. Fragman.

Yorumlar gayet iyi ama reyting o kadar iyi değil. Ayrıca kanal, dizinin bölümlerini dördüncü dahil nete verdi. Dizinin kamera arkasında neler döndüğünü anlattığı aynı türden yarışma The Bachelor’ın uzantısı The Bachelorette ile aynı saatte yayınlanması da güzel (?) ironi tabii.

* Yeni sezon dizileriyle ilgili bazı değişiklikler var:

- ABC niyeyse Pazar 22:00’de yayınlayacağını duyurduğu Of Kings and Prophets isimli yeni dizisini programdan çıkararak yerine Salı 22:00’de yayınlayacağını duyurduğu Quantico’yu aldı. Salı 22:00 şimdilik boş.
Quantico: Bir grup FBI ajanı 21 hafta boyunca özel ajan olmak için eğitim almaya bir araya geliyorlar. Ama bu adaylardan biri aslında gizli bir terörist ve yakında 11 Eylül’den de büyük bir terörist saldırısı planlıyor. Fragman.

- NBC, Sonbahar’da ekranlara gelecek Heartbreaker isimli tıp dizisini başrol Melissa George’un hamileliği nedeniyle sezon ortasına attı. Onun gibi tıp dizisi olan Chicago Med’i ise sezon ortasından Sonbahar’a çekti.
Chicago MedChicago Fire ve Chicago PD’nin ardından şehrin doktorlarının hikâyesini anlatacak bir dizi. Sezonda Salı, bizdeki O Ses Türkiye’nin karşılığı olan The Voice’un arkasından yayınlanacak.

* ITV, iki bölümlük Dark Angel isimli bir mini diziye ‘onay’ verdiğini açıkladı. Başrol de Downton Abbey’in Anna Bates’i Joanne Froggatt’ta. Dizi, İngiltere’nin ilk kadın seri katili Mary Ann Cotton’un hikâyesi üzerine.
* Kadro haberlerine gelirsek:

Fringe bittikten sonra birinci sezonunun başlarından itibaren Sleepy Hollow’da yer almaya başlayan John Noble, Elementary’nin dördüncü sezonuna katıldı. Oyuncu Sherlock’un arasındaki ilişki karmaşık olan babasını oynayacak ve düzenli olarak yer alacak.
- Geçtiğimiz sezonun en hit dizisi Empire, kadrosuna Cookie karakterine potansiyel sevgili adayı olarak Adam Rodriguez’i (CSI: Miami) de kattı.
Agents of SHIELD’in ikinci sezonuna Lincoln Campbell karakteriyle katılan Luke Mitchell (The Tomorrow People, John) ve Mack karakteriyle katılan Henry Simmons (NYPD Blue) yeni sezonda düzenli kadroda yer alacaklar.
Heroes’un Micah’ı Noah Gray-Cabey de Heroes Reborn’a dönen eskilerin arasına katıldı.
- Altıncı sezonun ortasından beri zaman zaman Greys Anatomy’de Dr. Ben Warren karakteriyle yer alan Jason George, önümüzdeki sezon düzenli olarak yer alacak.
The Fosters’ın Jesus’u Jake T. Austin’in diziden ayrıldığı ve yerine başka bir oyuncunun bulunacağı kesinleşti.

- NBC’nin yeni komedilerinden People Are Talking’ten ayrılan Meaghan Rath’in (Being Human, Sally) yeri ise dolduruldu: Vanessa Lachey (Dads, Camilla).
Konu: Bir grup arkadaş ve hakkında pek konuşulmayan seks, ırk gibi çeşitli konular üzerine. Fragman.

- Altı bölümlük sezonla geri dönecek The X-Files kadroyu genişletmeye başladı: Joel McHale (Community), Mulder ile işbirliği yapmak zorunda kalan bir haber bülteni sunucusu olarak sezonda yer alacak.
- Sandrine Holt (House of Cards, Gillian Cole), The Walking Dead’in uzantısı Fear the Walking Dead’e yetenekli bir doktoru oynamak üzere katıldı.

- Hulu’da yayınlanacak ve sezonu 10 bölüm sürecek olan The Way dizisinin başrolü belli oldu: Michelle Monaghan (True Detective).
Konu: Karmaşık bir inanç hareketinin ortasında kalan bir ailedeki ilişkiler, evlilik ve güç konusu üzerine. Monaghan da bahsi geçen hareketin üst düzey bir ismini oynayacak.

- Adet olduğu üzere: The Mortal Instruments (Ölümcül Oyuncaklar) kitap serisinden ABC Family’ye uyarlanan Shadowhunters’a kitaptaki Raphael Santiago karakteri için genç oyuncu David Castro seçildi.

* Dünkü yazıda 14 sezonluk Kanada dizisi Degrassi’nin sezon sonunda final yapacağını yazmıştım. Dizilerin ulu kurtarıcısı Netflix yetişti ve 2016’da yeni bölümleriyle yayına girmek üzere diziyi bünyesine kattı.
* FOX’un sezon ortasında (Ocak-Şubat gibi) yayınlayacağı yenisi Lucifer şöyle bir durumla karşı karşıya:
Her sezon bir sivil toplum örgütü veya belirli bir grup yeni dizilerden bir tanesinde takacak bir şey buluyor. Bu sezon da piyango Lucifer’a vurdu. Cehennemden kaçıp Los Angeles’a yerleşen şeytan Lucifer’ın hikâyesinin anlatıldığı dizi için Amerikan Aile Birliği ve One Million Moms (1 Milyon Anne)  imza kampanyası başlattılar.
Neden: Şeytanı İncil’den farklı ve çekici göstermek. Amaç: FOX’u diziden vazgeçirmek. Şimdiye kadar da 145 bin civarı imza toplanmış. Sanmıyorum ciddiye alınacağını ama durum böyle. Fragman.

Buffy: The Vampire Slayer’da Xander’i oynayan ve sorunlu bir dönem geçiren Nicholas Brendon, depresyon dolayısıyla bir rehabilitasyon merkezine giriş yapmış. Daha önce de kaldığı otel odasına zarar vermekten polisle sorun yaşamıştı.

Agent Carter’da Jack Thompson, mini dizi Texas Rising’te Mirabeau karakteriyle izlediğimiz Chad Michael Murray (One Tree Hill, Lucas) ve eşi Sarah Roemer bir oğlan çocuğu sahibi olmuşlar.
- Theo Rossi (Sons of Anarchy, Juice) ve eşi de bir erkek bebek sahibi oldular.

* Kapatmadan önce de ufak bir dizi tavsiyesi: Hala denemediyseniz USA Network’ün aslında 24 Haziran’da başlayacak ama ilk bölümü şimdiden online yayınlanan dizisi Mr. Robot’a bir bakın. Geçen haftanın yazısında kısaca detaylarından bahsetmiştim. Şu an IMDB’si 9.4 mesela.
Konusu ilgisini çekenler için de güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum; 65 dakikalık ilk bölüme rağmen daraltmadı mesela beni. Felsefenin dozu belki bünyelerce farklı tepki alabilir ama o da o kadar rahatsız edici değil.

Bu haftalık bana ayrılan köşenin nihayet sonuna geldim efendim. Haftaya umarım tek yazı eşliğinde tekrar görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder