1 Temmuz 2015 Çarşamba

Tatlı Küçük Yalanlar ve Yalancılar

Zaman zaman baş gösteren yabancı dizilerden uyarlama yapma furyamız malumunuz. Benim farkında olduğum biçimiyle Ekim 2014 civarı kendisi de kitap uyarlaması olan Pretty Little Liars’ın uyarlanacağı haberleri medyada yer bulmuştu. Ondan beri epey zaman geçti ve işler nihayet ciddiye bindi. Şimdiye kadarı kısaca toplarsak:

Dizinin yapımcısı, Saner Ayar’ın Araplarla ortak kurduğu O3 Medya. Bu sezon Kaderimin Yazıldığı Gün'le başarılı bir çıkış yakaladılar. Dizinin senaristliğini Elif Usman Ergüden (KayıpHanımın Çiftliğiyapıyor. Yönetmenliği de en son Karadayı ile meşgul olan Cem Karcı’da.

Kadro içinse aylar içinde medyada bir sürü insanın ismi yazıldı. Misal Aralık’ta PLL’nin uyarlanmasından yine bahsettiğim Salı yazısında biraz yer vermiştim. Resmi olarak şu karakterler için şunlar tarzı kesinlik halen olmadığı için bu sefer es geçmek daha doğru olur sanki. Zaten dizinin Haziran ayında Star’da ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ ismiyle yayınlanması düşünülüyor. O nedenle doğru bir kadronun ortaya çıkması yakındır.

Ayrıca Aralık’taki yazıda dizinin konusundan bahsedip hala merakımı celbeden iki noktaya değinmişim: İlki orijinaldeki lezbiyen Emily’nin bizde acaba ne hale bürüneceği. Diğeri de o dönem dedikodusu dönen Merve Boluğur ve Seda Önder’ın 27 yaşında olmasından dolayı diziyi üniversiteye mi taşısak konusu. Açıkçası şu an oyuncuların yaşı kısmını geçmiş durumdayım, aklım başka şeye kaydı: Aria-Ezra.

Dizide lise öğrencisi Aria ile yeni Edebiyat öğretmeni Ezra ilk başta bilmeden, sonradan bilinçli olarak takılmaya başlıyorlar. Reşit olmayan kızın öğretmeni ile sevgili olması Amerika’yı bile bazen karıştırıyorken bize nasıl olur bilemedim. Bu nedenle de bende bir karşımızda üniversite bulacakmışız düşüncesi yok değil hani. Tabii bu, kimse bu iki sevgiliye dokunmazsa olacak şey, bir taraflarıyla oynarsan lise dizisi de olur tabii…
Hadi hayırlısı, bakalım nasıl bir şey çıkacak?


.
 Onay-iptallerde bir haftaya kalmaz kıyamet kopacak ama şimdilik durum şöyle:

- ABC, Revenge’in dördüncü sezon sonunda biteceğini nihayet doğruladı. Diziyi izleyenler hikâyenin toparlandığının farkındadır zaten; düzgün bir final olacak.
- FOX, The Simpsons'a iki sezon daha yayınlanması için onay verdi. 27 ve 28. sezonlar cepte.
- Syfy, Helix’i ikinci sezon sonunda iptal etti. Sonu açık kaldı.
- Lifetime’da altı bölümlük ilk sezonla ekrana gelmesi beklenen The Omen film serisinin TV’ye uyarlaması Damien’ın A&E’ye transfer olduğu ve sezonun 10 bölüme çıktığı açıklandı. Damien’ı Bradley James (Merlin) beyciğim canlandıracak.

.
 NBC, sanırım Netflix’e özendi; zira 28 Mayıs’ta başlayacak olan Aquarius’un 13 bölümlük sezonunu aynı gün netten yayınlayacakmış. Zaten ilk sezon sonunda hikâyesini tamamlayacak ama reyting ve yorumlar iyi olursa devamı gelecek bir türde (event series) yayına girecekti. Bundan sonra mini bir şekilde kalır artık.

Konu: Charles Manson’ı ve tarikatını işleyecek; başrolde dedektifi oynayan David Duchovny (The X-FilesCalifornication) var.

.
 Haftanın yeni Amerikan dizilerinde sezonu kapatmamıza ramak kaldığından dizi yok. Penny Dreadful ikinci sezonuna başladı, ama onun ilk bölümü iki hafta önce nete düşmüştü. Ama ben illa yeni dizi isterim derseniz elimizde İngiliz var:

3 Mayıs’ta iki dizi başlayıverdi. İlki, Home Fires (ITV), yakınlarını 2. Dünya Savaşı’na gönderen kadınların örnek alınası hikâyesi üzerine sezonu altı bölümlük bir dizi. (Editörün notu: Tatlı, beklentiyi yüksek tutmayınca hele.) Diğeri The Enfield Haunting (Sky Living) ise gerçek olaylara dayanan ve 1977 Ağustos’unda Enfield’te bir evde yaşanmaya başlayan paranormal olaylar üzerine üç bölümlük bir mini dizi. (Editörün notu: Çok korkunç, çok! Tek başınıza izlemeyin.)

Bundan sonrası size kalmış artık.
.
 Kadro haberlerinde şöyle şeyler oldu niyeyse:
- The CW’nun yazın başlayacak Significant Mother isimli komedisinin başrolü bulundu: Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries).

Konu: Portland’da yaşayan Nate, iş gezisinden döndüğünde annesi Lydia’nın hem ev hem de en yakın arkadaşı çapkın Jimmy ile sevgili olduğunu öğreniyor ve ortalık karışıyor. Dahası babası da Lydia’yı geri kazanmaya karar verip ondan yardım bekliyor ve bu durum kendi aşk hayatında bile çeşitli sorunlara neden oluyor. Sezon dokuz bölüm, açılış 3 Ağustos.

- İlk sezonu O.J. Simpson davasını işleyecek olan American Crime Story’de dava hâkimi Kenneth Choi, Nicole Brown Simpson’ın kız kardeşi de Jordana Brewster (Hızlı ve ÖfkeliDallas) olacak.
- Angela Bassett de American Horror Story’ye geri döneceği açıklanan bir diğer isim oldu. Bir ben kaldım döneceği açıklanmayan.

- Kadrosunu toplaya toplaya bitiremeyen Heroes: Reborn, üç oyuncu daha kattı: Eve Harlow (The 100), Francesca Eastwood ve Pruitt Taylor Vince.
The Walking Dead’in uzantısı Fear the Walking Dead’e Elizabeth Rodriguez (Orange is the New Black) de katıldı.
Sleepy Hollow’un Frank Irving’i Orlando Jones’un üçüncü sezonda dizide yer almayacağı açıklandı.
The Mortal Instruments kitap serisinden ABC Family için Shadowhunters ismiyle TV’ye uyarlanan dizide, Simon’ı Alberto Rosende (Blue Bloods), Isabelle’i de Emeraude Toubia canlandıracak. Daha önce de Jace’in Dominic Sherwood (Vampire Academy) olduğu açıklanmıştı.
- Joe R. Lansdale’in yazdığı roman serisi Hap and Leonard’tan uyarlanan diziye James Purefoy (The Following), Hap olarak katıldı. Leonard’ı da Michael Kenneth Williams canlandıracak. Dizi, başı sürekli belaya giren ve birlikte suçları çözen bir ikili üzerine.
.
 Yeni sezon dizilerinin açıklanmasına çok az kala bu cephede de durum şöyle:

1) Stresten bazen başıma ağrı giriyor.
2) - PBS, Amerikan iç savaşına dayalı Mercy Street isimli bir drama yayınlayacağını duyurdu ve kadrosundaki bazı isimler şöyle:
Josh Radnor (HIMYM), Mary Elizabeth Winstead (The Returned), Jack Falahee (How to Get Away With Murder), AnnaSophia Robb (The Carrie Diaries), Cameron Monoghan (Shameless), Gary Cole (The Good Wife), Luke Macfarlane (Brothers & Sisters). Altı bölüm sürecek ve 2016 kışında.
- NBC gelecek sezon yayınlayacağı dizilerden üç tanesini birkaç gün erken açıkladı: BlindspotChicago MedHeartbreaker.

Blindspot: Times Meydanı’nda hafızasını kaybetmiş ve vücudunda taze dövmelerle bir kadın bulununca bir FBI ajanı da kendini bir komplonun ortasında buluverir; çünkü kadının vücudundaki dövmelerden birisi ajanın adıdır.
Chicago MedChicago Fire ve Chicago PD’den sonra bu sefer şehrin doktorları üzerine bir dizi geliyor.
Heartbreaker: Kalp cerrahisi uzmanı Alex Panttiere’in hastalarını, özel hayatını, yaşadığı karmaşaları ve bununla baş etmeye çalışması üzerine.

- HBO, önümüzdeki sezon için Brothers in Atlanta isimli bir komediye ‘onay’ verdi. Konu: Atlanta’da eğlence sektöründe ayakta kalmaya çalışan iki arkadaşın başından geçenler.
Ayrıca Living On Video isimli bir komediye de ‘onay’ verdi. Proje David Fincher’dan.   Konu: 1983 Los Angeles’ındayız. Müzik endüstrisinin o dönemdeki önemli isimleri üzerine olacak.

- 1976’da yayınlanan aynı isimli kitaptan 1977’de mini dizisi çekilen Roots’un, History-Lifetime-A&E üçlüsünde yayınlanmak üzere dirileceği kesinleşti.

Bu haftalık da böyle oluverdi işte. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder