1 Temmuz 2015 Çarşamba

Acele Etmeseniz de Olurdu

Ulusal Amerikan kanalları yeni sezonda başlayacak dizilerini tanıttıktan ve fragmanlarını yayınladıktan sonra, ilk bölümler gelene kadar bu dizilerin bir kısmı mutlaka nete düşerler. Çok olmasa bile dört-beş tane her sezon mutlaka çıkıyor. Üstelik sızıntıdan ziyade, genellikle kanalların vermesiyle olan ve nabız ölçmeye yönelik de bir durum.

TV reytingini ise düşünülenin aksine pek etkilediği söylenemez; en azından ben öyle düşünen biriyim. Zira etkilese geçen sezon erkenden nete verilen The Flash, The CW tarihinin reyting rekorunu kırmazdı. Sadede gelirsek, işte bu erkenden nete verilmenin kısa süre önce açılışını yaptık: CBS’ten Supergirl, yolu bilenler için nette mevcut. Sezonunu Kasım başında açacak diziyi erkenden nete vereceklerse bari az daha bekleselerdi ama öyle olsun bakalım.

Diziden kısaca bahsedersek:

Supergirl, özet haliyle ünlü süper kahraman Superman’in kuzeni Kara Zor-El’in hikâyesini anlatan bir dizi. Bu sefer National City’deyiz. Kara 24 yaşında, bir gazetede asistan olarak çalışıyor, kim olduğunun ve güçlerinin de farkında ama açılışla birlikte yıllar sonra kullanmaya da başlıyor. Yayın kanalı CBS, dizinin arkasındakilerden iki kişi Arrow ve Flash’ı da yaratan kadrodan. Başrol de Melissa Benoist (Glee).
İlk bölümü izlemiş biri olarak da şunu söyleyebilirim:

- Dizi tabii ki CBS’in kardeş kanalı The CW için daha uygun bir dizi olurmuş. CBS’in yayıncılığına tuhaf kaçacak gibi.
- Melissa Benoist ilk bölüm itibarıyla abartılı oynamış. Ama diğer kadro beklediğimden daha iyi çıktı. Mesela Kara’nın patronu Cat Grant’ı oynayan Calista Flockhart ve Winn’i oynayan Jeremy Jordan.
- Genel olarak bakarsak dizinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Gerçi ben beklentimi düşürüp de diziye giriş yapmıştım, etkisi vardır. Zaten diğer yandan ‘çok’ beğenilecek bir şey de çıkmamış. Göze takılan şeyler elbette oldu.
- Sezon başladığında Pzt. günleri, Gotham ve The Voice’a rakip olacak. Gotham’ın eski gücü olmadığını da hesaba katarsak aslında işinin zor olduğunu söyleyemeyiz. Ama yine de dizinin bu haliyle ve kanalıyla durumu ne olur gayet merak edilesi bir konu.
- Ayrıca eğer ilginizi çekerse NBC’nin sezon ortasında (Ocak-Şubat) yayınlayacağı Crowded da şimdiden (!) nete düşmüş durumda.
Konu: Kızları büyüyüp evden uçup gidince baş başa kalan bir çiftin (Carrie Preston, Patrick Warburton) iki yetişkin kızı yeniden eve yeniden dönünce işler karışıyor. Kahkaha efektli komedi.

** Geçtiğimiz haftanın yeni dizilerinde durum şöyle:
Between: Netflix’in Kanada kanalı City ile ortak olarak ‘her hafta bir bölüm’ yayınlayacağı, sezonu altı bölüm sürecek bir dizi. Dizinin nasıl bir şey olduğundan şurada bahsetmiştim.
Texas Rising: History’de yayınlanan beş bölümlük bir mini dizi. Bir taraftan Meksika donanması tarafından sıkıştırılan, diğer taraftan Komançi kabilesinin saldırısı altında olan Texas’ta olanları ve bunların ortasındaki General Sam Houston’ın (Bill Paxton) mücadelesi üzerine.

Ayrıca Rookie Blue, beşinci sezonunun ikinci yarısıyla geri döndü.

** Onay-iptallerde iki dizi vardı:

- Space, Bitten’a üçüncü sezon onayı verdiğini açıkladı.
- BBC One, Count Arthur Strong isimli komediye üçüncü sezon onayı verdi.
- Eğer çıkan haberler kesin doğruysa Twin Peaks’in geri dönüşü dokuz değil, 18 bölüm şeklinde olacak. Ayrıca dizinin müziklerini yapan Angelo Badalamenti de diziye dönecek.

** Biraz da özel hayata girersek:
- Kelly Rutherford (Gossip Girl, Lily), 2012’den beri babalarıyla Monaco’da yaşayan iki çocuğu için yürüttüğü velayet savaşını nihayet kazandı. Mahkeme çocukların Los Angeles’a getirilmelerine hükmetti.
- Buzzfeed çalışanlarından Susan Cheng, oyuncu Paul Johansson’ı (One Tree Hill, Dan) bir röportaj sırasında kendisini taciz etmekle suçladı. Oyuncu ise avukatı aracılığıyla suçlamayı reddetti.
Hart of Dixie’nin George Tucker’ı Scott Porter ve eşi Kelsey’in bir oğlu olmuş.
- Alison Pill (The Newsroom, Maggie), kendisi gibi oyuncu olan Joshua Leonard (Bates Motel) ile evlendi.
** Yayınlanacak yeni dizilerde durum güncellemesi var:

FXSons of Anarchy’nin arkasındaki isim olan Kurt Setter’ın hazırladığı The Bastard Executioner’a 10 bölümlük ‘onay’ verdi. Dizinin kadrosunda Katey Sagal (Sons of Anarchy) ve True Blood’in Bill’i Stephen Moyer de var.
Konu: Dönem dizisi. Savaşın yıkıcılığından bıkmış ve yılmış Kral III. Edward’ın komutasındaki bir şövalye, her ne kadar kılıç kullanmayı bırakmış olsa da yeniden kılıcını eline almak zorunda kalıyor.

- Epix kanalı da dizi işine girmeye verdi ve başrolünde Nick Nolte’nin (WarriorLuck) olacağı yarım saatlik kahkaha efektsiz Graves isimli bir komediye 2016 Sonbahar’da yayınlanmak üzere onay verdi.
Konu: 20 yıl önce başkanlığı biten eski ABD başkanlarından biri, zamanında yaptıklarının ülkeye zarar verdiğine karar veriyor ve işleri düzeltmek için harekete geçiyor.
- TNT, Major Crimes’ın uzantısı olarak hazırlanan ve Fritz Howard (Jon Tenney) karakteri ile FBI üzerine olması planlanan S.O.B.’tan vazgeçtiğini açıkladı; yayınlanmayacak.

** Yeni sezonda yayınlanacak bazı dizilerde daha başlamadan kadro değişikliklerine gidiliyor:
The Catch: Shonda Rhimes’ın (Greys AnatomyScandalHTGAWM) elinden çıkacak olan dizinin iki başrol oyuncusu diziden ayrıldı. Bethany Joy Lenz (One Tree Hill) ile Daman Dayoub (NCIS) artık yoklar. Fragman
Wicked City: Adam Rothenberg, Holley Fain, Darrell Britt-Gibson artık yoklar. Fragman
People are Talking: Meaghan Rath (Being Human, Sally) diziden ayrıldı. Fragman
Heartbreaker: Don Hany diziden çıktı. Fragman
** Kadro haberlerinde durum şöyle:

The O.C.’nin Marissa’sı, yani bizdeki Medcezir’in Mira’sı olarak bilinen Mischa Barton, ABC Family’de yayınlanacak olan Recovery Road’un kadrosuna katıldı.
Konu: Bağımlılık sorunu nedeniyle rehabilitasyon merkezine yatan genç bir kız (Jessica Sula, Skins) ve oradaki yeni arkadaşlarının yaşadıkları üzerine. Barton, bu tesistekilerden birinin kendisi de bir bağımlı olan en yakın arkadaşını canlandıracak.
New Girl’ün Schmidt’i olarak bilinen Max Greenfield, Lady Gaga’yı başrolde izleyeceğimiz American Horror Story’nin yeni sezonuna katıldı.
Full House’ta (Bizim Ev) Michelle Tanner’ı oynayan Mary-Kate ve Ashley Olsen ikizler, dizinin Netflix’te dirilecek olan yeni versiyonu Fuller House’ta yer almayacaklar.
The Good Wife’ta Finn Polmar’ı oynayan Matthew Goode’un dizinin yeni sezonunda yer almayacağı açıklandı. Oyuncuyu izlemek isteyenler kendisini Downton Abbey’in altıncı sezonunda bulabilirler.
Heroes’un eski oyuncularından birisi daha Heroes Reborn için geri dönüyor: Telepat dedektif Matt Parkman’i oynayan Greg Grunberg.
- CBS’in üçüncü sezon sonunda iptal ettiği ama A&E’nin kurtardığı ve bu sırada kadrosunun başrol ikili hariç büyük ölçüde dağıldığı Unforgettable’da Skeet Ulrich, Michael Dempsey’in karakteri Eddie Martin’i canlandıracak.
- ‘Adet’ olduğu üzere son olarak ilk sezonu O.J. Simpson davası üzerine kurulu olacak American Crime Story’nin geçtiğimiz haftadaki kadro haberlerini bırakayım:
Bölge Başsavcısı Gil Garcetti, Bruce Greenwood (Mad Men) tarafından canlandırılacak.

John Trovolta’nın oynayacağı O.J.’in avukatlarından Robert Shapiro’nun eşi Linell’i Cheryl Ladd (Las VegasCharlies Angels), O.J.’in avukatlarından Alan Derschowitz’i Evan Handler (Californication) oynayacak.
O.J.’in yakın arkadaşlarından Al Cowlings’i Malcolm-Jamal Warner (Major Crimes,  Malcolm & Eddie) canlandıracak.
Adli tıp uzmanı Dr. Henry Lee de Paul Kim’e emanet.

Bu haftalık da böyle oldu efendim. Haftaya ucundan da olsa yaz sezonunu açtığımız yazıyla ve umarım daha az haberle birlikte tekrar görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder