1 Temmuz 2015 Çarşamba

İşte şimdi sattık!

Bir yabancı dizi haberleri haftasından daha merhabalar efendim. Geçtiğimiz hafta kıyamet kopmuşçasına bir haber bombardımanı vardı. Toparlaması şöyle:

Evvel zaman içinde Show TV’de yayınlanan ve iki sezon (28 bölüm) Suskunlar’ın, Game of Silence ismiyle NBC’ye uyarlanması için harekete geçilmişti. Haberi size de gelmiş olabilir, ben de bazı Salı yazılarında bundan ve dizi için toparlanan kadrodan bahsediyordum. İşte birkaç gün önce ‘nihayet’ kesinleşti: NBC diziye onay verdi ve yeni sezonda yayınlanacak.

Ama her güzel şeyin bir bedeli var elbet. Dizi sezon ortasında, yani Ocak-Şubat içinde başlayacak.
Ekstra: Ekranella yazarlarından sevgili Tuğçe Usta’nın Suskunlar ile ilgili yazdığı yazı da burada dursun.
Bir de Son dizisinden uyarlama planlarının olduğu Runner vardı ama ABC diziyi isteMEdiğine karar verdi. Açıkçası iki uyarlamanın detaylarını epeydir takip eden birisi olarak herhangi birinin onay alması kabulümdü ama Suskunlar’ı izlemiş biri olarak gönlüm ondan yanaydı. NBC’de olmasaydı daha iyi olurdu ama bulmuşken bunamasak daha iyi sanki.

(Laf aramızda biraz son dakika bir onay da oldu aslında. Runner’ın ABC’de yayınlanmayacağı kesinleşmişti; NBC de beş dramaya hali hazırda onay vermişti. Daha verir mi ki düşünceleri havada uçuşurken iki drama daha istedi ve ta-da!)

Ekstra 2: Cengiz Semercioğlu’nun dizinin yapımcısı Timur Savcı’yla olan konuşmasına dair yazısı da dursun.
Böylece ‘resmi’ olarak Amerika’ya ilk dizimizi işte ‘şimdi’ satmış olduk! Hayırlı olsun. (İki dizinin yayınlanacağı daha kesin değilken ve kanalların masasındayken bizim medyadaki bazı haberlere göre Amerika’ya dizi satmış olmuştuk da… Nihayetinde bak, Son’un işi olmadı işte.)

Not: “Suskunlar zaten Sleepers filminden uyarlama,” konusuna dair: Benzerlik/esinlenme tamam da resmi olarak nerede geçiyor sahiden uyarlama diye? Vikipedi demeyin, o resmi kaynak değil. Onun dışında, adamlar bizimkinin telifini aldılar da uyarlıyorlar; her yerde Türk formatı diye geçiyor.
* Geçtiğimiz hafta içinde bir tane yeni dizi başladı: Netflix’ten Grace and Frankie. Daha önce şurada konudan ve detaylarından bahsettiğim için tekrar yazmayacağım. İlk dört bölümünü izlemişken nasılından bahsedeyim:
Tür olarak etiketinde komedi yazıyor ama izleyip güleceğim diye girmeyin, beğenmeyebilirsiniz. HBO’nun yayınladığı 30 dakika diziler ne kadar komediyse bu da o kadar komedi. Konusu veya kadrosu ilginizi çekiyorsa bir deneyin ama. Şahsen ben beğendim. Hatta bu sıkışık dönemde başladığı için lanet bile ediyorum.

Jane Fonda’yı izlemeyi özlemişim. Sam Waterston ana dörtlüyü düşünürsek zayıf kalan taraf olmuş. Çiftin çocukları da bana batmadı. Hatta onlar arasındaki ‘bağ’ da ilgimi çekti. 13 bölümün birden nette olduğunu da gelmişken hatırlatayım. (Editörün notu: Açıkçası ben çok beğendim. Yaş durumundan sanırım.)
* Onay-iptallerde durum şöyle:

Nihayet iple çektiğim döneme girdik ve Perşembe günüyle birlikte kanallar üçer beşer dökülmeye başladılar. Ben de şu yazıda onay ve iptalleri eski-yeni dizilerle birlikte toparladım. Açıkta üç dizi kaldı, belli olunca güncelleme olacak.
Onlar dışında:

- Playstation, ilk dizisi Powers’a ikinci sezon onayı verdi. Konu: Süper güçleri olan kişilerin işlediği suçları araştıran iki Cinayet Masası detektifinin yaşadıkları üzerine.
- BBC Two, Banished’in devamını istemediğini duyurdu ve ilk sezonda kaldı.
- İlk sezonu 13 bölüm yayınlanan Empire’ın yeni sezonu 18’e çıkarıldı, Sonbahar’a çekildi, Mad Men’in son sezonu gibi iki kısım halinde yayınlanacak. New Girl ise 22 bölümlük onaya dokunulmadı ama o da sezon ortasına kaydırıldı.
*****89u* Yeni diziler ve dizi oyuncularında durum şöyle:

Game of Silence’ın da bir adımını oluşturduğu şekliyle Amerikan ulusal kanalları iptal-devamlarla birlikte yeni dizilerini de duyurmaya başladılar. Hatta onu geçtik, şu an ‘upfront meeting’ dediğimiz kanalların yeni sezon dizileriyle ilgili takvimlerini, fragmanları ve posterleri tanıttığı sürecin içine girdik.
Uygun olduğum zaman geçen sene yaptığım gibi yine yavaş yavaş beş yazıyla bir toparlama içine girme planlarım var; bakalım zaman ne gösterecek?

Onlar dışında:

- Nicole Kidman ve Reese Witherspoon da TV’ye geliyorlar. HBO, Big Little Liars isimli diziye ‘onay’ verdiğini açıkladı. Dizi David E. Kelley’den (Ally McBeal, The PracticeThe Crazy Ones) çıkacak. Konu: Ana okulu öğrencisi çocukları olan üç annenin mükemmel hayatlarının bir cinayetle birlikte karışması üzerine.
- BBC’de 2002-2011 arası 10 sezon yayınlanan aksiyon/gerilim dizisi Spooks’un İngiltere-İrlanda sinemalarında yayınlanmak üzere Spooks: The Greater Good isimli bir filmi vizyona girdi. Başrol hiçbir şey bilmeyen Jon Snow’da (Kit Harrington).
- Syfy, geçenlerde The Magicians isimli yeni bir dizi yayınlayacağını duyurdu:
Konu: Lev Grossman’ın aynı isimli kitabından uyarlama. New York’ta sihir üstüne araştırma yapan Quentin’in sanılanın aksine bu dünyanın aslında gayet gerçek ama bir o kadar da çok tehlikeli olduğunu keşfetmesi üzerine.
- Syfy’dan devam edersek, Steven Spielberg’ün yapım şirketi Amblin Television, Aldous Huxley’in bilim-kurgu romanı Brave the World’ü TV dizisi olarak uyarlamak için çalışmalara başlamış.
- Yıllar sonra dirilen Full House’un yeni versiyonu Fuller House’ta Joey Dayı’yı canlandıran Dave Coulier’in de diziye döneceği kesinleşti.
- Josh Charles (The Good Wife), parfüm işinde bir iş adamı olarak Masters of Sex üçüncü sezonda yer alacak.
- 10. sezonunda Criminal Minds’a katılan ikinci çocuğuna hamile Jennifer Love Hewitt, dizinin yeni sezonunda yer almayacak.
- Her sezonda farklı bir hikâyeyi işleyecek olan Secrets & Lies kısa süre önce ikinci sezon onayını almıştı. Ryan Phillippe (Ben) diziye dönmeyeceğini açıklarken Dedektif Cornell’i oynayan Juliette Lewis ise yine yer alacak. Dedikodular Iron Fist üzerine yoğunlaşmakla birlikte, Ryan’ın Marvel’ın bir dizisinde yer almak için görüştüğü ama anlaşmanın henüz nihayete ermediği ortaya da çıktı.

- Ryan Murphy’nin hazırladığı ilk sezonu O.J. Simpson davası üzerine kurulu American Crime Story’de O.J.’in avukatı Rob Kardashian’ın eşi Kris Jenner’ı, yani bildiğimiz Kim Kardashian’ın annesini Selma Blair oynayacak. Davanın tanıklarından Kato Kaelin ise Billy Mangussen’e (Into the Woods) emanet.

- Geçtiğimiz sezonun reytingi en iyi dizisi Empire’ın ikinci sezonunda yer alacak ünlü konuklar yavaştan belli olmaya başladı bile: Chris Rock, Alicia Keys, Lenny Kravitz.

- ABC Family’ye The Mortal Instruments (Ölümcül Oyuncaklar) kitap serisinden uyarlanan Shadowhunters’ta erkek ana karakter Jace’in Dominic Sherwood’a gitmesinin ardından, kadın ana karakter Clary de Kat McNamara’nın (Happyland) oldu. Matthew Daddario (Delivery Man) Alec Lightwood, Isaiah Mustafa (Horrible Bosses) da Luke Garroway karakterlerini canlandıracak.

The Walking Dead’in uzantısı Fear the Walking Dead’e Mercedes Mason (666 Park Avenue) da dahil oldu.

Preacher’dan AMC’ye çekilmesi planlanan uyarlama dizinin kadrosuna The Killing’te Rosie’nin teyzesini oynayan Jamie Anne Allman da katıldı. Başrol Jesse karakteri Dominic Cooper’daydı.
** 31 Mayıs’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan Critics Choice Awards’ta (Eleştirmenlerin Seçimi TV Ödülleri) adaylar belli oldu. Şuradan bakabilirsiniz.

* Pazar akşamı açıklanan BAFTA TV Ödülleri’nde kazananlar ise şöyle.

* Bebek sezonu yine açıldı:

- New Girl’ün Schmidt’i Max Greenfield ve eşi Tess Sanchez ikinci çocuklarını bekliyorlarmış. Dizinin Jess’i Zooey Deschanel de hamile zaten.
- Dave-Odette Annabel çifti de ilk çocuklarını bekliyorlarmış. İyi beklemeler o zaman.

* The Walking Dead’in son sezonunda Rahip Gabriel olarak izlediğimiz Seth Gilliam (Teen Wolf) alkollü araç kullanma ve uyuşturucu bulundurmadan tutuklandı. Nihayetinde çıkmış ama.
Bu haftalık da böyle şeyler oldu işte efendim. Haftaya umarım daha az haberle görüşmek dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder