1 Temmuz 2015 Çarşamba

Yaz gelmeden dizileri geldi

En son Mayıs ayının başında, yani yaklaşık bir ay önce Pretty Little Liars’tan uyarlanan Tatlı Küçük Yalancılar’dan şu yazıda biraz bahsetmiştim. İşte o zamandan bu yana köprünün altından epey su akınca yine bir toparlama yapayım dedim:

1) Çıkan haberlere bakarsak 23 Haziran Salı Star’da başlayacak.
2) Dedikodusu dönen bir sürü ismin ardından kadrosu nihayet belli oldu.
3) Dizinin ilk tanıtımı yayınlandı. Beş ana kız karakteri canlandıracak oyunculardan ve 'fragmana' bakarak karakterlerinden bahsedecek olursak;

Bensu Soral (Aria), Melisa Şenolsun (Hannah), Dilan Çiçek Deniz (Emily), Büşra Develi (Spencer) ve Beste Kökdemir (Alison). Karakter karşılıkları benim tahminim, karşılıklar için herhangi bir yere bakmadım ama yanıldığımı pek sanmıyorum.
İtiraf edeyim, tanıtımı ilk izleyişimde birbirimize bir bakakalıverdik. Galiba bir algı sorunu oldu, ufak bir şok geçirmiş de olabilirim; emin değilim. Sonra iki kere daha izledim ve kafamı ondan sonra toparladım. Gözüme takılan iki noktadan bahsedersem:

1) Sarışınlığı gayet dillere destan Alison niye esmer? Piyasada sarışın oyuncu stoku mu bitti?
2) Yıllardır PLL izleyen biri olarak Alison’ın kaybolduğu günün tamamı için “Bu kız bugünü 36 saat mi yaşadı?” diye dalga geçen biriyim. İzleyen bilir, beş sezon bitti ama daha o günün detayları anlatmakla bitmedi. Acaba niye kızın kaybolduğu gecenin hikâyesini temelinden değiştiriyorsunuz?

[Alison pijama partisinin sabahında hiçbir yerde bulunamadı, bu şekilde bir kız kaçırma yok yani. Gece boyu olanları da düşünürsek… Dahası kızlar ilk mesajlarını Alison kaybolunca almamıştı, o da başka konu.]

O gün ve gecesi çok iyi kurgu gerektirdiği için umarım ileride ayaklarına dolanmaz. Bağımsız bakarsak kötüymüş diyemem ama. Ayrıca ana erkek karakterler için de şimdilik Şükrü Özyıldız (Şeref Meselesi) duyurulmuş durumda. Yine kesin belli olmasa da tip ve popülerlik nedeniyle orijinal dizide Ian Harding'in canlandırdığı Ezra'yı oynar diye düşünüyorum. İyi de bir tercih olmuş.

Durum bu şekilde yani. Bakalım ikinci tanıtımda neler olacak?
* Geçtiğimiz haftanın yeni dizilerinde bir dizi (Aquarius) vardı, ayrıca dün de ABC’de The Whispers başladı. ABC Family’de ilk bölümü önceden nete verilen Stitchers da TV’de bugün başlayacak.

Aquarius: Dizinin konusundan şurada bahsetmiştim. 13 bölümün de nette olduğundan haberiniz olsun. TV reytingi pek parlak gelmedi ama daha başlamadan geleceğinde mini dizi olarak kalacağı görünüyordu zaten.
The Whispers: Konusundan şurada bahsetmiştim.
Stitchers: Genç bir kadın, cinayetleri çözmek için hükümet tarafından ajan olarak işe alınıyor. Kendisi yakın zamanda ölmüş insanların zihnine girebilen biri, bunu da işinde kullanıyor.
Halt and Catch FireDevious Maids ve Vicious da yeni sezonlarıyla geri döndüler. ‘Bugün’ de Royal PainsThe Syndicate ve yakında Türk uyarlamasını izleyeceğimiz Pretty Little Liars yeni sezonlarıyla başlıyorlar.
- Bir ekleme daha var: Mr. Robot. Dizi, TV’de 24 Haziran’da başlayacak ama online olarak şimdiden yayınlandı, hatta USA Network’ün adeti olduğu üzere ilk bölümü 65 dakika şeklinde. Ama gözünüzü korkutmasın, bu kanalın dizileri nasıl oluyorsa çabuk geçiyor.

Konu: Gündüz siber güvenlik mühendisi olarak çalışan, gece ise hackerlik yapan Elliot’un  (Rami Malek) başından geçenler üzerine. Elliot gizli bir hacker grubundan çok uluslu şirketleri çökertmek için iş teklifi alıyor.

* Onay-iptallerde durum şöyle:

- Hulu, Deadbeat’e üçüncü sezon onayı verdi.
- Çıkan haberler kesin doğruysa Sundance The Red Road’u iptal etti.

* Critics’ Choice Awards (Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri) geçtiğimiz Pazar günü dağıtıldı. Kimlerin kazandığı için şuraya bakabilirsiniz. Hatta site yazarlarından Aras ve Binnaz ile birlikte şurada değerlendirmesini de yaptık.
* Kadro ve yeni dizi haberlerinde durum şöyle:
- Başrolünde Chace Crawford’un (Gossip Girl, Nate) olduğu ve ismi ilk olarak Boom olarak açıklanan, sonra Oil’e dönen yeni ABC dizisinin ismi son olarak ‘Blood and Oil’ olarak değişti. Fragmanı.

Konusundan Mart zamanı, dizi daha onay almamışken şurada bahsetmiştim. O dönem adı hala Boom’du.

- Colin Donnel (Arrow, Tommy), yeni sezonda yayınlanacak Chicago Med’e (NBC) katıldı. Dizi, Chicago Fire ve Chicago PD’den sonra bu sefer de şehrin doktorlarını anlatan bir dizi olacak.

- Lori Loughlin (Rebecca) ve Bob Saget (Danny) ikilisi de Full House’un (Bizim Ev) yeni versiyonu Fuller House’ta yer alacaklar.
The Affair kadrosuna yeni isimleri katmaya başladı: Richard Schiff  (The West Wing), Bruce Butler’ın aile avukatı olarak, Joanna Gleason (The West Wing) prestijli bir yayınevinde editör olarak, Miranda Rae (Pretty Little Liars, Talia) ise Cole’un yeni kız arkadaşı olarak dizide birden fazla bölümde yer alacaklar.
Castle’ın dördüncü sezonundan beri Victoria Gates karakteriyle dizide yer alan Penny Johnson Jerald, sekizinci sezonda yer almayacak.
Nashville’de Teddy’yi oynayan Eric Close’un da dizinin dördüncü sezonunda yer almayacağı açıklandı.
- Jimmy Smits (Sons of Anarchy-Nero, Dexter-Miguel) Netflix’in hazırladığı dizilerden The Get Down’ın başrolü oldu. Şu yazıda diziden bahsetmiştim.
- John Piper-Ferguson (The Last Ship, Tex), şirketin Maaş Komitesi’nin yeni müdürü olarak Suits’in birden fazla bölümünde yer alacak.
- Denise Richards (Twisted, Karen), The CW’nun bu yaz başlayacak yeni dizisi The Significant Mother’ın kadrosuna Josh’u tavlamaya çalışan Pepper karakteriyle katıldı. Diziden şurada bahsetmiştim.
- Geçtiğimiz Oscar töreninde The Imitation Game senaryosuyla ödül kazanan Graham Moore’un senaristliğini ve Marc Forster (World War Z) ile birlikte yapımcılığını üstleneceği bir diziye NBC doğrudan ‘onay’ verdi. Sezonu 10 bölüm sürecek.

Konu: Tuhaf semptomlar gösteren bir kadın ve yakınındakiler, tüm dünyaya yayılacak bir salgına neden olduklarını fark ediyorlar. Dünyanın öteki ucunda bir FBI ajanı ise olayla bağımsız gibi görünse de aslında alakalı olan bir terörüist saldırısını araştırmakta.

- Dylan Bruce (Orphan Black, Paul) ve Nazneen Contractor (Covert Affairs) ikilisi, Heroes: Reborn’un kadrosuna katılan isimler oldular. (Bu haberin erkek oyuncu bakımından içime oturduğunu eklemeden edemeyeceğim.) Orijinal dizide Mohinder Suresh’i oynayan Sendhil Ramamurthy de konuk olarak yer alacak.
Gotham’da Lucious Fox’u canlandıan Chris Chalk ve Harvey Dent’i oynayan Nicholas D’Agosto, ikinci sezonda kadroda düzenli yer alacaklar.
- Syfy, doğaüstü tehlikelerle uğraşan Beau Smith’in elinden çıkma çizgi roman karakteri Özel Ajan Wynonna Earp üzerine kurulu uyarlama diziye ‘onay’ verdiğini açıkladı.
- Son haber de The Mortal Instruments (Ölümcül Oyuncaklar) kitap serisinden uyarlanan Shadowhunters’ın kadrosundan. Seriden çekilen 2013 yapımı filmde Jared Harris’in oynadığı Hodge Starkweathe karakterini, Jon Cor (Being Human, Connor) canlandıracak.

Not: Eğer atlamadıysam şu anki takvimde Haziran ayı boyunca 20 yeni + 23 eski + 2 animasyon + 3 sezonunun ikinci yarısıyla dönen = 48 dizi yayınlanacak.
Bu haftalık da böyle oldu işte efendim. Yaz dizilerinin yağmur gibi yağmaya devam edeceği bir haftanın ardından tekrar görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder