1 Temmuz 2015 Çarşamba

Yeni Bölümleriyle Ekrana Geri Dönmeye Hazırlanan Eski Diziler

Amerikan kanalları zaman zaman filmleri, kitapları veya bizim gibi başka ülke dizilerini uyarlasalar da, bazen de yayınlanıp bitmiş dizileri diriltip yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkarıveriyorlar. Önümüzdeki dizi sezonu da özellikle bu açıdan bereketli bir dönem olacak. Yakında yeni bölümleriyle yeniden ekrana dönecek dizilere bakalım mı?

1) The X-Files
1993-2002 arasında FOX kanalında dokuz sezon boyunca yayınlanan The X-Files’ın dizi devam ederken (1998) ve finalinden sonra (2008) birer filmi çıkmıştı. Dizi bu sefer de sezonu altı bölüm sürecek bir mini dizi ile tekrardan sevenlerinin karşısına çıkacak. Başlama tarihi 24 Ocak 2016 olarak açıklandı.
Fox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu alan dizi, Gizli Dosyalar ismiyle TGRT ve Cnbc-e bünyesinde ülkemizde de yayınlanmıştı. Geri dönecek olan dizide başrol ikilinin yanı sıra Walter Skinner (Mitch Pileggi) ve Sigara İçen Adam (William B. Davis) karakterleri de yeniden yer alacaklar.

2) Heroes: Reborn
2006-2010 arasında dört sezon yayınlanan NBC dizisi Heroes, güzel başlasa da ilerleyen sezonlarda temposunu kaybetmiş, takip eden bir şekilde reytinglerini de düşürmüştü. Bu da onun dördüncü sezon sonunda kanal tarafından iptal edilmesine yol açmıştı. Ama dizi, Heroes: Reborn ismiyle Sonbahar’da 13 bölümlük bir sezonla yeniden izleyicisinin karşısına çıkıyor.

Yeni dizide yer alacak eski karakterler şöyle: Noah Bennet, Haitili, Micah Sanders, Matt Parkman, Hiro Nakamura, Mohinder Suresh ve Angela Petrelli. Orijinal dizinin arkasındaki isim Tim Kring bu dizinin de arkasında olacak. Ayrıca Zachary Levi (Chuck) de Luke Collins karakteriyle dizinin başrolünde yer alacak bir isim.

3) Twin Peaks
1990-91 arası iki sezon (30 bölüm) Showtime’da yayınlanan Twin Peaks de geri dönen diziler kervanına katılıyor. Orijinal dizinin arkasındaki isim David Lynch de tekrardan yazarlığını, yapımcılığını ve yönetmenliğini yapacak. Hatta Mart’tayken Showtime’dan istediği maddi desteği alamadığını açıklayarak diziden ayrılan Lynch, Nisan’da kanal ile tekrardan anlaşma sağlayabildi ve dokuz bölümlük verilen sezon onayı 18’e çıkarıldı.

Dizi, hikâyesine günümüzde devam edecek ve aradaki 25 yıllık geçişin hikâyesi dizide önemli bir yer edinecek. Diziye orijinal zamanından dönen karakterlerse şu şekilde: Dale Cooper, Laura Palmer, Sarah Palmer, Ben Horne, Audry Horne, Bobby Briggs, The Log Lady, Şerif Harry Truman ve Tommy Hill. Ayrıca dizinin müziklerini yapan Angelo Badalamenti de dönüyor.

4) Full House
 
1987-1995 arası ABC’de sekiz sezon yayınlanan Full House ise Netflix önderliğinde hayata dönüyor. 2016 içinde bir ara 13 bölümlük sezonuyla ekrana gelecek. Dizinin dönüş hikâyesi şu şekilde:

D.J., San Fransisco’da yaşayan 12 ve 7 yaşındaki iki oğlan çocuğuna sahip, üçüncüye hamile ve yakın zamanda dul kalmış bir kadındır. Müzisyen kız kardeşi Stephanie ve ergenliğini yaşayan bir kıza sahip bekâr bir anne olan en iyi arkadaşı Kimmy de bunun üstüne ailesini büyütmede ona yardım etmeye başlıyorlar.

Eski dizinin karakterlerinden Becky (Lori Loughlin), Danny (Bob Saget) ve Joey (Dave Coulier) yeni dizide yer alırken Michelle (Mary-Kate ve Ashley Olsen ikizleri) karakteri yer almayacak. Jesse Dayı’yı oynayan John Stamos dizide yapımcılık yapıyor ve konuk oyuncu olarak da yer alacak. Dizi, ülkemizde Bizim Ev adıyla Kanal D’de yayınlanmıştı.

5) The Muppets ve Teletubbies
 
Çocukluğunu 90’larda yaşayan kitlenin çok sevdiği iki çocuk programı da bu yıl içerisinde ekranlara dönüyorlar.

* The Muppets
Kuklalar, ABC kanalı dizisi olarak 22 Eylül’deki ilk bölümüyle yeniden karşımıza gelecekler. Yeni versiyonun çocuklardan ziyade her yaştan kişiye hitap edeceği ve karakterlerin evdeki, işteki veya özel hayatlarındaki ilişkilerine yönelik olacağı açıklandı. Fragman.

* Teletubbies
Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa ve Po dörtlüsü de 14 yılın ardından geri dönüyorlar. Orijinali 365 bölüm yayınlanan program, 2015’in sonuna doğru BBC'nin çocuklara yönelik kanalı CBeebies’te yayınlanmaya başlayacak.

6) Fame
1980’de müzikal bir film olarak vizyona giren Fame’in 1982-87 arasında sekiz sezon boyunca NBC’de yayınlanan başarılı bir dizi uyarlaması çekilmişti. 2009’da film olarak bir versiyonu daha çıkan Fame de yeniden televizyon ekranlarına dönüyor; bu seferki yuvası ise Lifetime kanalı.

Konu: Hem özel hayatlarını, hem de sanat okulunu bir arada yürütmeye çalışan bir grup öğrencinin yaşadıkları üzerine. Josh Safran (SmashGossip Girl) dizinin senaryosunu yazacak.

7) Coach
ABC’de 1989-1997 arası dokuz sezon (197 bölüm) yayınlanan komedi dizisi Coach, yıllar sonra NBC ekranlarında ekranlara dönecek. Kanaldan diziye 13 bölümlük onay geldi. Dizinin ana karakteri Koç Hayden Fox’u canlandıran Craig T. Nelson ve Koç’un yardımcısı Bill Fagerbakke’i canlandıran Michael ‘Dauber’ Dybinski de diziye dönecekler.

Konu: Orijinal dizi, bir okulda futbol koçluğu yapan Hayden Fox’un ve çeviresindekilerin başından geçenleri anlatan bir diziydi. Yeni versiyonda ise bu sefer bir okulda koçluk işi bulan Hayden’ın oğlunun maceralarını izleyeceğiz. Koç Fox ve Dauber de hikayenin içinde olacaklar elbette. Orijinal diziden dönen başka bir isim olup olmayacağı henüz açıklanmadı.

Bonus: Prison Break
2005-2009 arası dört sezon (81 bölüm) yayınlanan Prison Break, kendisine oldukça geniş bir fan kitlesi edinmişti. Sonlara doğru temposu nedeniyle bazı eleştiriler alan dizinin, resmi onayı daha 'gelmese' de bu Haziran başında geri döndürülmesine çalışıldığı açıklandı. Dizi eğer dönerse en az 12 bölüm sürecek şekilde geri dönecekmiş.

Üstelik önümüzdeki sezon Legends of Tomorrow’da izleyeceğimiz ikili Wentworth Miller ve Dominic Purcell’in de dahil olacağı bir dizi planlanıyormuş ve orijinal hikayenin sonrasında yaşananların ele alınacağı bir şekilde geri döndürmeyi düşünüyorlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder