1 Temmuz 2015 Çarşamba

Yakında TV’yi Ziyaret Edecek Ünlü Yıldızlar



Oynadığı veya çektiği filmlerle bilinen, şarkılarıyla tanınan ve hafızalara kazınan birçok ünlü isim, kariyerlerinin belli bir döneminde televizyon dizilerineyönelip kendilerini gösteriyorlar. Bu geçişlerin elbette bir sürü nedeni de var. Artık eski popülaritenin olmaması, istediğin gibi bir rol bulamamak veya bulmuş olmak, tabii ki para, hatır veya çıkar, TV ödüllerine gözünü dikmek ve en basitinden farklı şeyler deneme isteği...

Ama şu da bir gerçek ki, televizyonun sinema karşısındaki ağırlığını artırdığı bir dönemdeyiz ve günümüzdetelevizyona geçiş yapan çok ünlü oyuncuların sayısı gün geçtikçe daha da artmakta. Peki, önümüzdeki dönemde TV’yi ziyaret edecek ve bir dizinin içinde kendisini bulacağımızbu ünlü yıldızlara bir bakalım mı?

1) Anthony Hopkins

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Anthony Hopkinsbir dizinin kadrosunda düzenli olarak son yer aldığında takvim 1991 yılını gösteriyordu ve o da Charles Dickens’ın Great Expectations (Büyük Umutlar) kitabının mini dizi uyarlamasıydı. Usta oyuncu önümüzdeki sezon bir HBO dizisiyle karşımıza çıkmış olacak: Westworld.

Tür: Bilimkurgu. Michael Crichton‘ın insanlığa artık başkaldıran robot kölelerin hikâyesini anlatan aynı isimli filminden (1973) TV’ye uyarlama bir dizi olacak. Dizinin yapımcıları ise Jonathan Nolan ve J.J. Abrams. Kadroda James Marsden, Evan Rachel Wood ve Ed Harris de bulunuyor.

2) Bradley Cooper:

Dizi sektörüne aslında çok yabancı olmayan ve bir kesimin 47 bölüm oynadığıAlias’taki (2001-2006) Will olarak da tanıdığı Cooper, eli boş dönse de üç senedir üst üste Oscar adaylığı alan A-list bir oyuncu haline gelmiş durumda. Ama kendisini yakında iki dizide birden görme fırsatımız olacak.

İlki, 31 Temmuz’da başlayacak Netflix dizisi Wet Hot American Summers. 2001’de kariyerinin daha başlarındayken yer aldığı aynı isimli filmin diziversiyonundakendisini izleyebileceğiz. Bir yaz kampının son gününü anlatan filmin dizi versiyonunda ise kampın ilk günü anlatılacak. Sezonu sekiz bölüm sürecek olan mini dizi, Cooper dahil filmdeki kadronun neredeyse tamamını bünyesinde bulunduruyor.

İkincisi ise Limitless. 2011’de yer aldığı filmin aynı isimli CBS’te yayınlanacak dizisinin yapımcılarından biri olan Cooper, 22 Eylül’de başlayacak dizininilk bölümünde yer alacak ve gelen haberlere bakarsak programı el verdiğince konuk olarak karşımıza çıkacak. Dizi,  NZT adındaki bir ilacın gizemli gücünü fark eden bir adamın ilacın yardımıyla yeteneklerini arttırarak yaptıkları üzerine. Fragmanı.

3) ColinFarrel, Vince Vaughn ve RachelMcAdams

Geçtiğimiz sezon başrollerinde Matthew Mcconaughey ve Woody Harrelson’ı bulunduran, dahası oldukça da sevilen HBO dizisi True Detective, kazanamasalar bile ikiliye Altın Küre ve Emmy adaylığı da getirmişti. 21 Haziran’da ikinci sezonu ve yeni konusuyla geri dönecek olan dizinin bu sezonki başrolleri ise şöyle:

Bir bölümlük Scrubs konukluğunu (2005) saymazsak 1999’dan beri bir dizinin içinde yer almayan Colin Farrel, neredeyse 15 yıldır bir TV dizisine adım bile atmamış diğer isim Vince Vaugn ve en son 2003-2005 arası Slings and Arrows’ta yer almışlığı olan güzel oyuncuRachelMcAdams. Bu üçlüye Friday Night Lights (2006-2011) izleyenlerin kendisini iyi tanıdığı Taylor Kitsch eşlik ediyor.

Bu dörtlü bir cinayeti çözmek için bir araya gelecekler. Fragmanı.

4) Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Hızlı ve Öfkeli film serisini takip edenlerin veya profesyonel güreşe ilgisi olanların kendisini iyi tanıdığı Dwayne Johnson da dizi dünyasına dahil olmuş durumda. Üstelik True Detective oyuncuları gibi 21 Haziran’da HBO’dabaşlayacak bir diziyle karşımıza çıkacak.

Bahsi geçen dizinin adı Ballers. Kimi emekli kimi kariyerine devam eden bir grup sporcunun kariyerleri, arkadaşları, antrenörleri ve aileleri üzerine bir dizi. Johnson da emekli olduktan sonra deneyimlerini diğer sporculara yardım ederek kullanmaya çalışan Spencer Strassmore’u canlandırıyor. Dizinin yapımcısı da bir başka ünlü oyuncu Mark Wahlberg. Fragmanı.

5) Helena Bonham Carter

Şimdiye kadar hiçbirini alamamış olsa da iki Oscar, yedi Altın Küre ve üç Emmy adaylığı olan sevgili Helena Bonham Carter, ara ara TV filmlerinde yer alsa da 1998’deki üç bölümlük mini dizi Merlin’den beri bir dizinin kadrosunda düzenli olarak yer almamış bir isim. Ama o da HBO’da yayınlanacak limitli bir diziyle TV’ye dönenler kervanına katılıyor.

(Yani sezon sonunda dizinin konusu bir nihayete ulaşacak ama kanal reyting ve kritikten memnun kalırsa devamını isteyebilir.)

Dizi adı: Codes of Conduct. Konu: Bir dönem dizisi. Amerikalı genç ve zenci bir adamın New York yüksek sosyetesine girmesiylebirlikte başından geçenler ve onun göründüğü gibi olmayan geçmişi üzerine. Sezon altı bölüm sürecek.

6) Hilary Swank

Yer aldığı son dizi 1997-98 zamanı 16 bölümlüğüne Beverly Hills, 90210 olan iki Oscar ödüllü Hilary Swank de televizyona bir Starz dizisiyle dönüyor. Adı: One Percent.

Konu: Tarlasını elinde, ailesini de bir arada tutmak için çabalayan bir çiftçinin başına kaderin cilvesi tipinde bir olay gelir. Bu olay onu içinde bulunduğu durumdan kurtaracak mıdır yoksa daha da batıracak mıdır?
Kadroda yer alan diğer isimler arasında Anthony Hopkins ile birlikte Westworld’de de izleyeceğimiz Ed Harris ve EdHelms (The OfficeThe Hangover serisi) de var.

7) James Franco

Kariyerinin başında yer aldığı Freaks and Geeks dizisi sayesinde tanınmaya başlayan, sonrasında sinemaya yönelip 127 Saat ile Oscar adaylığına ulaşan ama TV’den yine de tam olarak kopmayan James Franco bir mini dizi ile karşımıza gelecek.

Netflix misali online dizi/film hizmeti veren bir kurum olan Hulu’da yayınlanacak dizi, Stephen King’in 11/22/63 adlı kitabının aynı isimli dizi uyarlaması olacak. Dizi için dokuz bölümlük onay verildi ve 2016’da karşımıza gelecek. Francoise dizide John F. Kennedy’nin suikastını engellemek için zamanda yolculuk yapan İngilizce öğretmeni Jake Epping’e hayat verecek. Dizinin yapımcıları arasında J.J. Abrams da bulunuyor.

8) Jennifer Lopez

AmericanIdol yarışmasında jüri üyeliği yapan, zaman zaman film oyuncusu olarak karşımıza çıkan Jennnifer Lopez, 1998’de Selena ile Altın Küre’ye aday da gösterilen bir isim. Ama 2010’da How I Met Your Mother’akonuk olmasını saymazsak 1994’ten beri dizi oyuncusu olarak televizyondan uzak duran birisi. Ama artık bu durum değişiyor.

JLo, NBC kanalında önümüzdeki dizi sezonunun ortasında (Ocak-Şubat gibi) yayına girecek olan Shades of Blue isimli polisiye dizide yer alacak. Dizinin yapımcılarından birisi olan ünlü şarkıcıya yapımcı olarak Ryan Seacrest de eşlik ediyor.

Konusu: FBI’a bağlı Yolsuzluk Karşıtı Görev Kuvvetleri’nde çalışan ve bekâr bir anne olan Harlee McCord (Lopez), çalışma arkadaşlarınca ihanete uğrar ve kendisini ahlaki bir karmaşanın içinde bulur. Kendisini temize çıkarmak için artık çalışma arkadaşlarına karşı çalışmak zorundadır. Diziyle ilgili bir süre önce yayınlanan bir ilk bakış videosu.

9) Jude Law

1990-91 zamanı iki dizide toplamda üç bölüm yer almasını saymazsak kariyerinde dizi bulunmayan, hatta son 20 yıldır bir TV filminde bile yer almayan Jude Law, nasıl olduysa televizyona geliyor. Gerçi mini diziyle geliyor ama olsun, hiç yoktan iyidir.

Dizi adı: The Young Pope. Kanal: İtalyan Sky, Fransız Canal Plus ve HBO ortak yapımı. Toplamda sekiz bölüm sürecek. Konu: ‘Gerçek Katolik Kilisesi’ denilen bir grubun seçtiği Papa olarak 1998-2009 arası Papa’lık yapan ve Vatikan’daki Papa’ların liderliğini kabul etmeyen yeni seçilmiş genç Amerikalı Pius XIII’in hayatını konu olacak.

Çekimlerin bu yaz başlayıp 2016 başlarında biteceği haberi geldi.

10) John Travolta

En son bir dizide kadrolu oyuncu olarak yer aldığında takvimin 1979 yılını gösterdiği John Travolta da önümüzdeki dizi sezonunda karşımızda olacak. Ünlü aktör, American Horror Story’nin arkasındaki isimlerden olan RyanMurphy’nin yine FX’te yayınlanacak olan projesi American Crime Story’de yer alacak.

Dizi AHS gibi antoloji türünde bir dizi, yani her sezonu farklı bir konuyu ve benzer isimler olsa da farklı bir kadroyu barındıracak. Teması gerçek suçlar olan dizinin ilk sezon konusu ise O.J. Simpson davası. Eski eşi Nicole Brown Simpsonvegarson Ronald Goldman’ın cinayetinden dolayı 1994-95 zamanı yargılanan Simpson’ın geçirdiği dava süreci 10 bölüm sürecek bir sezonla anlatılacak.

Travolta ise dizide Oscar ödüllü Cuba Gooding Jr.’ın canlandıracağı O.J.’in avukatlarından biri olan Robert Shapiro’ya hayat verecek. Dizinin kadrosunda Sarah Paulson, David Schwimmer, Jordana Brewster, Selma Blair ve Connie Britton gibi isimler de yer alıyor.

11) Kirsten Dunst

Çoğunluğun Örümcek Adam serisinin Mary Jane’i ya da Melancholia’daki rolüyle hatırladığı Kirsten Dunst’ı bir dizide birden fazla bölümde en son izlediğimizde dönem 1996-97, dizi de E.R.’dı. İşte bu güzel oyuncuyu geçtiğimiz sezonun hit dizilerinden Fargo’nun ikinci sezonunda izleme şansımız olacak.

Antoloji türünde bir dizi olduğundan ikinci sezonda farklı bir konuya eğilecek olan ve kadrosunu yenileyen dizi, ilk sezonda da bahsi geçen ve 1979’da Sioux Falls, Güney Dakota’da yaşanan bir olay işlenecek. Sezonun merkezindeki karakterlerse Lou Solverson (Patrick Wilson) ve Molly’nin annesi (Cristin Millioti) olacak. 

Kirsten Dunst da kim olduğunu ve ne istediğini keşfetmeye çalışan, büyük şehir hayalleri kuran PeggyBlomquist karakterine hayat verecek.

12) Lady Gaga

Jessica Lange’in dört sezon sonunda American Horror Story’den ayrılmaya karar vermesiyle yeni bir başrol arayış içine giren Ryan Murphy’nin tercihi Lady Gaga oldu. Şimdiye kadar bir televizyon dizisinde yer almamış olan sahnelerin çılgın ismi Lady Gaga da önümüzdeki sezonda diziyle açılışını yapmış olacak. Antoloji türünde olan ve her sezon konusunu yenileyen dizinin bu sezonki teması ise bir otel olacak.

Ünlü şarkıcıya başrolde eşlik edecek isim White Collar finalini yapınca boşa çıkan ve The Normal Heart’ta Ryan Murphy ile çalışan, dahası bu rolüyle Altın Küre de kazanan MattBomer. Dizinin sezonluk kadrosunda ayrıca Evan Peters, Wes Bentley, Max Greenfield, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett ve Chloë Sevigny de yer alıyor.

13) Nicole Kidman ve Reese Witherspoon

2012’de yer aldığı ve kendisine Emmy ve Altın Küre adaylıkları getiren televizyon filmi Hemingway & Gellhorn’i saymazsak 1989’dan beri televizyonun yakınından geçmeyen Nicole Kidman bir diziyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Yanında da geçtiğimiz sezon Wild ile ikinci kez Oscar’a aday olan Oscar ödüllü bir başka Hollywood yıldızı ReeseWitherspoon ile birlikte. Bu iki yıldızın tercihi de bir HBO dizisi oldu.

Dizi adı: Big Little Lies. Liane Moriarty’nin 2014’te çıkan aynı isimli kitabından uyarlama olacak. Yapımcısı: David E. Kelley (Ally McBealThe PracticeThe Crazy Ones). Konu: Ana okulu öğrencisi çocuğu olan üç annenin mükemmel hayatlarının bir cinayetle birlikte karışması üzerine.

14) PatrickStewart

Daha çok X-Men film serisinin Profesör X’i olarak zaman zaman sinema izleyicisinin karşısına çıkan, konu TV’ye geldiğinse yüzünü görmekten daha çok sesini duyduğumuz usta oyuncu Patrick Stewart da kadrolu dizi oyuncusu olma yolunda.

Dizi adı: Blunt Talk. Kanal: Starz. Tür: Komedi. Dizinin arkasındaki isim SethMcFarlane (Family GuyTed). 22 Ağustos’ta başlayacak dizinin konusu ise şöyle: İngiliz bir haber spikeri (Stewart), yanında alkolik yardımcısı ve bavulunda birkaç başarısız evlilikle insanlara tepeden baktığı bir talk şovu sunmak için Los Angeles’a taşınıyor. Fragman.

15) Sarah Jessica Parker

Altı sezon devam eden, dört Altın Küre ve bir Emmy ödülü kazandığı Sexandthe City dizisi sayesinde geniş bir kitlenin gönlünde taht kuran Sarah JessicaParker, dizi bittikten sonra romantik komedi filmlerine yönelmiş ve ondan sonraki TV macerası üç bölümlük Glee konukluğu ile sınırlı kalmıştı. O da eski yuvası HBO’da yayınlanacak yeni bir dizinin başrolüyle TV ekranına dönmeye hazırlanıyor.

Dizi adı: Divorce. Konusu Sex and the City gibi New York’ta geçiyor olacak. Dizi, çok uzun sürecek bir boşanma sürecine girecek olan Frances’in (Parker) geçirdiği süreci ve hayatındaki değişiklikleri işleyecek. Dizide ünlü oyuncuya boşanmaya karar verdiği kocası rolünde eşlik edecek isim ise 2004 yapımı Side aways filmi ile Oscar adaylığı kazanan, Broken Trail dizisi ile Emmy ödülünü evine götüren Thomas Haden Church.

16) Sharon Stone

Kadrolu olarak bulunmasa da ara sıra konuk olmak için bazı dizilerde yer alan, hatta 2005’te Kurtlar Vadisi’ne de uğrayan Sharon Stone, artık karşımıza bir dizide kadrolu olarak çıkmak için hazırlanıyor. Onun dizisi ise TNT’de yayınlanacak olan Agent X isimli bir dizi. Sezonu 10 bölüm sürecek ve 2015 bitmeden yayına girmesi planlanıyor.

Konu: Senatörlük yapan kocasının ölümünün ardındansiyasi kariyerine yönelen ve Amerika’nın ilk kadın başkan yardımcısı olan Natalie Maccabee (Stone), göreve gelmesiyle birlikte hayatına Agent X’i ve yardımlarını da dahil olmuş buluyor. İkili Anayasa’yı korumak için bir iş birliği içine giriyorlar. Dizide Ajan X’i Jeff Hephner (Chicago FireBoss) canlandıracak.

17) David Lynch

Ekran arkasının önemli isimlerinden olan ve konu televizyon olduğunda 1993’ten beri bir diziye uğramışlığı bulunmayan ünlü senarist/yapımcı/yönetmen/aktör David Lynch de yeniden televizyona dönüyor. Üstelik kendi kariyerinde ve televizyon tarihine önemli yere sahip olan kült bir diziyle: Twin Peaks.

1990-91 zamanı iki sezon, 30 bölüm yayınlanan Showtime dizisi, 2016’da yeni bölümleriyle tekrardan ekrana dönüyor.David Lynch de tekrardanyazarlığını ve yönetmenliğini yapacak. Mart’taykenShowtime’dan istediği maddi desteği alamadığını açıklayarak diziden ayrılan Lynch, Nisan’dayken kanal ile tekrardan anlaşma sağlayabildi; hatta dokuz bölümlük verilen sezon onayı 18’e çıkarıldı. Dizi, hikayesine günümüzde devam edecek vearadaki 25 yıllık geçişin hikayesi dizide önemli bir yer edinecek.

Diziye orijinal zamanından dönen isimlerse şu şekilde:Kyle MacLachlan,Sheryl Lee, Richard Beymer, Dana Ashbrook, Catherine E. Coulson, SherilynFenn,Michael Ontkean, Grace Zabriskieve, Michael Horse. Ayrıca dizinin müziklerini yapan Angelo Badalamentide dönüyor.

18) Woody Allen

65 yıllık kariyerinde televizyon filmi senaristliği ya da yönetmenliği bulunsa da şimdiye kadar hiç dizi çekmeyen veya yazmayanWoodyAllen, yönetmenliğini ve yazarlığını yapacağını bir yapımla TV’ye teşrif ediyor. Geçtiğimiz Altın Küre ödüllerine Transparent ile damga vuran online dizi-film servisi Amazon’da yayınlanacak ve 2016’da yayına girecek. Sezonunun altı bölüm olması bekleniyor.

Dizinin kadrosuysa henüz belli değil, hatta konusu veya ismi bile değil. Çünkü Amazon Allen’ı henüz aklında bir fikir bile yokken dizi çekmeye ikna ederek projeye onay verdi. 17 Temmuz’da yeni filmi Irrational Man Amerika’da vizyona girecek olan Allen ise bir dönem yaptığı bir açıklamasında “Dizi yazmak sandığımdan daha zormuş. Neden evet dediğimi bilmiyorum,” dedi. Cannes Festivali sırasında yaptığı açıklamada da bocaladığını yine dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder