7 Haziran 2015 Pazar

Gelecek(te) Netflix’te -4

Bir süre önce başladığım Netflix ve Dizileri yazı dizisine kısa süre önce üçüncü yazıyı yazarak devam etmiştim. İlk iki yazıya eğer dilerseniz üçüncü yazının içindeki linklerden ulaşabilirsiniz, ben dördüncü ve nihayetinde son yazıyla devam edeceğim. Geçtiğimiz yazıyla 2015 dizilerini bitirip The Crown ile ucundan 2016’ya girmiştim, bu yazıyla da açıklanan 2016 dizilerini bitirip kapanışı yapacağım.
Başlayalım bakalım:

14) Love
Paul Rust, Judd Apatow, Gillian Jacobs.Paul Rust, Judd Apatow, Gillian Jacobs.
Sıradaki 2016 dizisi bir romantik komedi. Judd Apatow (Freaks and GeeksGirls) ve Lesley Arfin ikilisinin elinden çıkma bir dizi ve daha şimdiden ikinci sezon onayını aldı. İlk sezon 10 bölüm, ikinci sezon da 2017’de 12 bölüm olarak yayınlanacak.
Konusu: Gus (Paul Rust) ve Mickey’in (Gillian Jacobs) arasındaki ilişkiye dayanan, birbirlerine olan yakınlıklarının ve bağlılıklarının getirdikleri sonuçlar, coşku ve rezillik üzerine olacak.

15) Flaked
Will Arnett ve Arrested Development’in yapımcısı Mitch Hurwitz’in elinden çıkma bir dizi. İlk sezonu sekiz bölüm sürecek ve komedi türünde bir dizi.
Konusu: Kendi kendini guru olarak ilan etmiş ve yalanlarından kaçmaya çalışan bir adam, başkası kalmamış gibi en yakın arkadaşının hoşlandığı kıza aşık oluyor ve kaçıp durduğu hayatı da peşi sıra ayağına dolanmaya başlıyor.

16) The OA
Brit Marling (Another EarthI Origins) ve Zal Batmanglij (The East) ikilisinin elinden çıkan bir dizi olacak. İkili daha önce The East’te birlikte de çalışan ikiliden Marling başrol,Batmanglij yönetmen olacak; dahası ikisi birlikte yazarlık ve yapımcılık yapacaklar. Dizinin bir diğer yapımcısı da Brad Pitt. Bildiğimiz oyuncu ve Angelina Jolie’nin eşi olanından.
Tür olarak drama olduğu ve ilk sezonunun sekiz bölüm süreceği açıklanmış durumda ve şimdilik bu kadar. Dizi bir buçuk ay önce duyurulduğunda konusu gizli tutuldu ve detay verilmedi.

17) The Get Down
Ünlü yazar/yönetmen Baz Luhrmann’ın arkasında olduğu bir dizi. İlk sezonu 13 bölüm sürecek ve müzikal drama türünde olacak. Yapım ayrıca Luhrmann’ın Moulin Rouge!‘dan beri hazırladığı müzik temalı ilk yapım olacak geçiyor.
Konusu: 1970’lerde ve New York’tayız. Şehir artık bozulmuş bir durumda ve biz bu ortamda hip-hop müziğin ortaya çıkışını ve yükselişini izleyeceğiz. Diziyle ilgili yayınlanan kısa video için şuraya bakabilirsiniz.

18) Montauk
2016 yılında karşımıza bir doğaüstü drama da gelecek. ABC’ye Last Man Standing’i hazırlayan Shawn Levy’nin yapımcılığını yaptığı bir dizi. İlk sezonu sekiz bölüm sürecek.
Konusu: Bu sefer de 1980’lerdeyiz. Dizinin adından da anlaşılacağı üzere mekân da New York’un sevilesi yeri Montauk. Küçük bir oğlan çocuğu sırra kadem basıyor ve arama çalışmaları başlıyor…

19) Fuller House
1987–1995 arasında ABC’de yayınlanan, üstte de karakterlerinin resminin bulunduğu Full House’u hatırlıyor olabilirsiniz. Ülkemizde de Kanal D’de Bizim Ev adıyla yayınlanmıştı. İşte o dizi 20 sene sonra dirildi sayın seyirciler. 13 bölümlük sezonla geri dönecek.

D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron-Bure) , Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) ve Kimmy Gibbler (Andrea Barber) karakterleri büyümüş halleriyle dizide yeniden yer alacaklar. Jesse Dayı’yı oynayan John Stamos da dizide yapımcılık yapacak ve konuk oyuncu olacak. Diğer eski oyuncularla olan görüşmeler de devam ediyormuş.

Konusu: D.J. San Fransisco’da yaşayan 12 ve 7 yaşındaki iki oğlan çocuğuna sahip, üçüncüye hamile ve yakın zamanda dul kalmış bir kadındır. Müzisyenlik yapan kız kardeşi Stephanie ve ergenliğini yaşayan bir kıza sahip bekâr bir anne olan en iyi arkadaşı Kimmy de ailesini büyütmede ona yardım etmeye başlıyorlar.

20) İsimsiz Aziz Ansari Komedisi
2013’de Netflix’te yayınlanan stand-up şov Aziz Ansari: Buried Alive’dan.2013’de Netflix’te yayınlanan stand-up şov Aziz Ansari: Buried Alive’dan.
Bir süre önce finalini yapan Parks & Recreation sonrası boşa çıkan Aziz Ansari’nin yeni projesi çok kısa bir süre önce belli oldu. P&R’ın yapımcılarının de içinde olduğu ve şimdilik ismi belli olmayan bir dizi için 10 bölümlük onay geldi. Komedi dizisi olacak.

Konusu için resmi bir detaylandırma henüz yapılmadı ama ilişkiler ve flört etme üzerine bir dizi olması ve yarı otobiyografik bir yapım özelliği taşıması düşünülüyormuş.

Diziler böyleydi işte. Kapatmadan önce dört yazının genel bir toparlamasını yaparsak:
Yayında olan dizileri:

1) Bloodline (2. sezon onayını aldı.)
2) Marco Polo (2. sezon onayını aldı.)
3) Marvel's Daredevil (2. sezon onayını aldı.)
4) Unbreakable Kimmy Schmidt (2. sezon onayını aldı.)
5) Hemlock Grove (3. ve son sezon onayını aldı.)
6) House of Cards (4. sezon onayı aldı.)
7) Orange is the New Black (4. sezon onayını aldı. 3. sezon 12 Haziran’da.)
8) Arrested Development (5. sezon onayını aldı.)
9) Lilyhammer (3. sezonu yayınlandı, iyi-kötü haber yok şimdilik.)
10) Richie Rich (1. sezonu yayınlandı, iyi-kötü haber yok şimdilik.)

2015 içinde yayına girecek dizileri:

1) Grace and Frankie (8 Mayıs)
2) Between (21 Mayıs)
3) Sense8 (5 Haziran)
4) Wet Hot American Summer (17 Temmuz)
5) Marvel’s Jessica Jones
6) Narcos
7) Marseille (Fransizca)
8) Club de Cuervas (İspanyolca)

2016 ve sonrasında yayına girecek dizileri:

1) Marvel’s Luke Cage
2) Marvel’s Iron Fist
3) Marvel’s The Defenders
4) A Series of Unfortunate Events
5) The Crown
6) Flaked
7) The OA
8) Love
9) The Get Down
10) Montauk
11) Fuller House
12) Aziz Ansari Komedisi

Online hizmet veren bir servis olan Netflix’in görüldüğü üzere normal bir kanaldan farkı yok aslında. Ama sağlam ilerleyen bir kurum olduğu, sektördeki ağırlığını artırdığı ve insanların TV’den uzaklaşmaya başlandığı günümüzde, gelecek için önderlik yapmaya başladığı da bir gerçek. Netflix’i takipte kalın efendim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder