7 Haziran 2015 Pazar

Hızlı hızlı değil ama çabuk çabuk

Takvim açısından dizilerin, psikolojik açıdan benim sezonu kapatmamıza az bir zaman kala arkamızda bir haftayı daha bırakmış olduk. Bu hafta da şöyle şeyler oldu:

.
 Öncelikle onay-iptaller, sezon kapanmaya yaklaşınca haliyle sıklaştılar:

- Netflix, 12 Haziran’da yeni sezonu başlayacak Orange is the New Black’e şimdiden dördüncü sezon onayı verdi.
- NBC, bu dizi sezonu başlamadan önce Emerald City adlı bir dizi yayınlayacağını açıklamış ama daha sezon açılmadan önce diziyi iptal ettiğini açıklamıştı. İşte iptalini geri alıp diziye tekrardan onay verdi.
Konu: Annesinin ölümünü araştıran Dorothy, pis işlerin döndüğü bir yer altı tesisine girer ama aklındaki görevi başaramadan zor bela çıkıverir. Üstelik yanında da bir K9 köpeğiyle. Dışarıda hava berbattır ve kasırga vardır. Dorothy kasırga yüzünden kendisini bir anda başka bir dünyanın içinde bulur ve sonuç: Oz Büyücüsü’nün dünyasına hoş geldiniz.
- Altıncı ve yedinci sezon onayı almış olan ve yediyle birlikte final yapacak olan Pretty Little Liars’ın sezonlarının normalin aksine 20’şer bölüm süreceği açıklandı.
- MTV dizisi Eye Candy, birinci sezon sonunda iptal oluverdi. Zaten reytingleri de düşük olduğundan sürpriz olmadı.
- Daha önce Mr. Selfridge’in dördüncü sezon onayı açıklanmıştı, şimdi de o sezonun ‘son’ olacağı açıklandı.

.
 Daha önce bizim sevgili (?) medyamızda Frasier’ın yerli uyarlamasında Roz olarak Mine Tugay’ın yer alacağına dair haberler çıkmıştı. Kısa süre önce de oyuncunun Star’ın yeni gençlik dizisi Çilek Kokusu’nda yer alacağı haberleri çıktı…
.
 Geçtiğimiz hafta yeni olarak bir dizi başladı:

The Messengers: New Mexico çölünde sıradan bir gün yaşanırken bir anda gizemli bir nesne çöle düşerek büyük bir ışık eşliğinde patlar. O sırada çölde olan Vera (Shantel VanSanten) da bu ışık patlamasından etkilenir, kalbi durur. Ama sonra da gizemli bir şekilde uyanıverir. Kısa süre sonra da anlarız ki böyle dört kişi daha vardır ve hepsi de uyandıktan sonra insanların iyileşmesini sağlayabildikleri bazı özel güçlerle uyanırlar. Bu grup, insanlığı yaşanacak felaketlerden ve yaklaşan kıyametlerden koruyacak olandır ya da bunlara neden olabilecek…

Reyting: Kötü. Zaten Mayıs sonuna kadar sezonu kapattığımız dizi dünyasında şu dönemde başlayan yeni ulusal kanal dizilerinden pek hayır gelmez.

- Bir de Orphan Black’in üçüncü sezonu başladı ve klonlar geri döndü.

.
 Ekstra haberlerde de şunlar oldu:

- İkinci sezon sonunda NBC’nin iptal ettiği Revolution’un dört bölümlük bir çizgi romanla hikâyesini toparlayacağı açıklandı. Mayıs içinde çıkacakmış.
- First Lady Michelle Obama, sağlık konusunda bir çeşit bilgilendirme yapmak amaçlı NBC’nin The Night Shift dizisinin 4 Mayıs’taki bölümüne konuk olacak.
12 Years Of Slave’in Oscar ödüllü yazarı John Ridley’ın Marvel için tanınmış bir kahramanı konu alacak bir dizi hazırlığına gireceği açıklandı.
- HBO, Vimeo’da web dizisi olarak yayınlanan High Maintenance’a altı bölümlük onay vererek TV dizisi olarak yayınlayacağını açıkladı. Konu: Bir esrar satıcısının (Ben Sinclair) müşterileriyle arasındaki tuhaf ilişki üzerine. Komedi.
Arrow / Flash üzerine hazırlanacak uzantı dizinin adının şu an için ‘Legends’ olacağı açıklandı. Aynı isimli bir TNT dizisi de olduğundan değiştirilme ihtimali bir kenarda duruyor.
- Dizi işlerine pek bulaşmayan National Geographic, Saints & Strangers isimli dört bölümlük mini bir diziye onay verdi. 2015 Sonbahar’ında yayınlanacak. Amerika’nın keşfini işleyen bir dizi olacakmış.
.
 Son dönemdeki kadro haberlerinde durum şöyle:

Sex and the City bittiğinden beri TV’den uzak olan Sarah Jessica Parker, yine HBO’da yeni bir diziyle geri dönüyor. Adı Divorce. Detaylar için şu yazıya bakabilirsiniz, yazarı benim kadar tanıdık.
- Daha önce iki kere Maria Hill karakteriyle Agents of S.H.I.E.L.D’a uğrayan Cobie Smulders, diziye bir kez daha geliyor.
- Daha önce anlaşmaya yakın olduğunu yazdığım Dominic Cooper, Preacher’dan uyarlanan aynı isimli AMC dizisinin erkek başrolü olmak için imzayı attı.
- ABC Family’nin The Mortal Instruments (Ölümcül Oyuncaklar) kitap serisinden hazırladığı Shadowhunters dizisi için başrol (Jace) bulundu: Dominic Sherwood (Vampire Academy)
- Christina Cole (The AssetsChaos), birden fazla bölümlüğüne Harvey ile yolu kesişecek bir psikiyatrist rolünde Suits’e katıldı.
- Geçen yaz CBS’in iptal ettiği ama sonradan A&E’nin  dördüncü sezon onayı verdiği Unforgettable’ın yeni sezonda üç ana karakter oyuncusunu kaybederek döneceği açıklandı: Jane Curtin, Tawny Cypress ve Dallas Roberts. Roberts iki bölümlüğüne konuk olacakmış.
- David Meunier (Justified), The Omen film serisinden TV’ye uyarlanan Lifetime dizisi Damien’in kadrosuna girdi. Büyümüş halini izleyeceğimiz Damien’ı Merlin’in Kral Arthur’u Bradley James canlandırıyor.
- Başrolünde Jennifer Lopez’in olduğu Shades of Blue’nun kadrosuna Gino Anthony Pessi (Dallas) de katıldı. Konu: Polisiye dizi. FBI’a bağlı Yolsuzluk Karşıtı Görev Kuvvetleri’nde çalışan Dedektif Harlee McCord (Lopez), çalışma arkadaşlarınca ihanete uğrayınca kendisini ahlaki bir karmaşanın içinde bulur. Kendisini temize çıkarmak için de çalışma arkadaşlarına karşı çalışmak zorundadır.
- Oyunculukta yeni bir isim olan Herizen Guardiola, Netflix’in yayınlayacağı The Get Down isimli müzikal dramanın başrol oyuncusu oldu. Konu: Moulin Rouge’u hazırlayan Baz Luhrmann’ın elinden çıkma bir dizi. 1970’lerin bozulmuş New York’u ve hip-hop müziğin doğuşu üzerine.

Bu haftalık da böyle oldu işte. Haftaya görüşmek üzere efendim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder