7 Haziran 2015 Pazar

Gelecek(te) Netflix’te -3

Evvel bir zaman içinde site bünyesinde Netflix ile ilgili iki adet yazı yazmıştım. İlki kimdir, kimlerdendir konusunun açıklamasını yapan, online servisin hali hazırda yayınladığı dizileri ve o döneme göre yakın zamanda başlayacak Marco Polo’yu anlatan bir yazıydı. Diğeri ise gelecek dönemde yayınlanacak diğer bazı dizileri tanıtan bir yazıydı.

İşte o zamandan bu zamana kadar House of Cards’ın üçüncü sezonu başladı ve yeni sezon onayını aldı. 12 Haziran’da üçüncü sezonu başlayacak olan Orange is the New Black daha başlamadan dördüncü sezon onayını aldı. Yeni dizilerden Marco PoloBloodlineUnbreakable Kimmy SchmidtRichie Rich ve Daredevil yayına girdiler. Hatta ilk ikisinin yeni sezon onayı açıklandı. Unbreakable Kimmy Schmidt ise zaten daha başlamadan ikinci sezon onayı almıştı. Diğerleriyle ilgili iyi/kötü bir haberse henüz yok.

5 Haziran’da ikincide bahsi geçenlerden Sense8’in başlayacağını da hatırlatarak sevgili Netflix’in gelecek dizilerine üçüncü yazıyla devam edelim o zaman:

Not: Animasyon yapımlara yer vermeyip komedi ve drama dizilerini tanıttığımı yine belirteyim.

8) Grace and Frankie
Netflix’in takvime göre başlayacak en yakındaki dizisi Grace and Frankie. 8 Mayıs’ta 13 bölümlük ilk sezonuyla ekranlarda olacak. Komedi.

Konusu: Grace’in kocası Robert (Martin Sheen) ve Frankie’nin kocası Sol (Sam Waterston), yıllardır birlikte çalışan iki avukat ve yakın arkadaştır. Grace (Jane Fonda) ve Frankie (Lily Tomlin) ise birbirlerinden pek hoşlanmayan ve kocalarının aksine aralarında hep bir mesafe olmuş ikilidir. İşte bu iki kadını bir araya getiren ve hayatlarını değiştiren olay, kocalarının onlara eşcinsel olduklarını ve evlenmeyi düşündüklerini açıklaması olur.

Dizi Friends’in iki yaratıcısından biri olan Marta Kauffman’ın elinden çıkma. Fragman için de şuraya bakabilirsiniz.

9) Between
Sıradaki dizi ise bu sefer bir bilim-kurgu-drama dizisi ve 21 Mayıs’ta izleyici karşısında olacak. Sezonu altı bölüm ve Kanada-Amerika ortak yapımı. Ayrıca diğer dizilerin aksine Netflix’in hafta hafta yayınlayacağı bir dizi olma özelliğini taşıyor.

Konusu: Under the Dome’un Netflix versiyonu gibi düşünülebilir. Bir virüs Pretty Lake kasabasındaki 21 yaş üstü herkesi öldürmüş. Devlet bölgeyi karantina altına almış ve yetişkin bir kitlenin olmadığı yerde hayatta kalmaya ve başının çaresine bakmaya çalışan gençlerin hikâyesi anlatılacak. Merkezde hamile olan Wiley Day (Jennette McCurdy) karakteri var.

Diziyle ilgili başrol Jennette McCurdy’nin Twitter hesabından paylaştığı şu videoya bakabilirsiniz.

10) Wet Hot American Summer
Bu dizi de karşımıza 17 Temmuz’da gelecek olan bir komedi. Mini dizi özelliğini taşıyor ve sekiz bölüm sürecek. İsminden de tanıdık gelebileceği üzere, 2001 yapımı aynı isimli filmin dizi haline getirilmiş versiyonu. Filmin arkasındaki ikili, David Wain ve Michael Showalter dizinin de arkasındalar.

Konusu: Filmde Firewood Kampı’nın meşhur yaz sezonunun son günü anlatılıyordu. Dizide ise ilk günü ve bir ihtimal devamında olanlar anlatılacak. İşin güzel tarafı ise 14 yıl önceki filmin kadrosunu neredeyse koruyor olarak hazırlanan bir dizi olması. Kimler yok ki?

Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Amy Poehler, Chris Pine, Jon Hamm, John Slattery, Josh Charles, Jason Schwartzman, Kristin Wiig, Michael Showalter, Christopher Meloni, Paul Rudd, David Hyde Pierce, Molly Shannon, Ken Marino ve daha kimler kimler…

Dizinin kadrosunun tanıtıldığı şu videoya göz atabilirsiniz.

[Bir tarafım ‘bu’ kadroyla mini dizi geliyor olmasına bozuluyor, diğer tarafım da bu kadronun bir dizide yan yana ne işi var, keyfini çıkar diye teselli ediyor.]

11) Marseille & Club de Cuervas
Uluslararası bir şirket olan ve Amerika dışında da hizmet veren Netflix, İngilizce dışındaki dillerde dizi yayını yapmak için de bazı atılımlarda bulundu ve karşımıza iki dizi getirecek:

Marseille: Dili Fransızca. 2015 sonuna doğru yayına girecek ve sezonu sekiz bölüm olacak. Politik drama.
Fransa’nın zengin kıyı şehri Marsilya’daki yolsuzluk ve güç mücadelesi üzerine. Robert Taro 25 yıldır belediye başkanlığı yapmakta ve seçimler yaklaşmaktadır. Karşısına rakip olarak dikilen kişi de varisi olarak seçtiği, hırslı ve gözü yüksekte genç bir adam olur. İki tarafın da acımasızca yürüttüğü seçim kampanyası bütün şehri içine alan bir yarışa dönüşür.

Club de Cuervas: Dili İspanyolca. 2015’in sonuna doğru yayına girecek ve sezonu 13 bölüm olacak. Komedi dizisi.
Bir futbol kulübünün sahibi ölür ve mirasçıları arasındaki kin ve anlaşmazlıklar su yüzüne çıkıverir.
Not: Dil Fransızca veya İspanyolca olsa da geneli de düşüneceğinden en azından İngilizce dil desteği olacaktır. Bu nedenle Türkçe altyazısı olabileceğini de düşünüyorum. Örneğin İsveç/Danimarka ortak yapımı Bron-Broen (The Bridge) dizisinin İngilizce kaynak altyazısından Türkçe altyazı çıkıyor, ki bu sadece örneklerin ilki…

12) A Series of Unfortunate Events
2004 yapımı filmden2004 yapımı filmden
Lemony Snicket’in 13 kitaplık bir seri olarak yazdığı Talihsiz Serüvenler Dizisi adlı kitap serisinin daha önce 2004 yılında bir film uyarlaması da çıkmıştı. Şimdi Netflix elinden dizisi de çıkıyor. Komedi-drama özelliğinde.
Dizinin henüz belli bir yayın tarihi yok.

Konusu: Bilime meraklı 14 yaşındaki Violet, kitaplara meraklı 12 yaşındaki Klaus ve henüz bebek olan Sunny, anne ve babalarını bir yangında kaybetmiş, yetim kalmışlardır. Bununla da kalmamış, talihsizlikler halen peşlerini bırakmamaktadır. Üç kardeş uzaktan akrabaları Kont Olaf’ın yanına taşınırlar ama Kont’tan hoşlanmayan ve ailenin mülklerini idare eden Bay Poe sayesinde oradan alınarak başka bir yere gönderilirler. Kont ise çocukların peşini bırakmaya niyetli değildir. Çünkü ailenin serveti istemekte, bunun için de Violet ile evlenmeyi düşünmektedir.

Filmde Kont Olaf’ı Jim Carrey canlandırmıştı.

13) The Crown
Aman nazar değmesin, şu an 88 yaşında.Aman nazar değmesin, şu an 88 yaşında.
The Crown da Netflix’in ilk İngiliz prodüksiyonu olma özelliğini taşıyor. Sezonu 10 bölüm sürecek ve 2016’da yayına girecek. Kraliyet draması.

The Queen (2006) filminin senaryosunu yazan, hatta bununla Oscar adaylığı da alan İngiliz Peter Morgan’ın elinden çıkma olacak ve Kraliçe II. Elizabeth’in hayatına odaklanacak. Morgan’ın hazırladığı ve 2013 yılında sergilenen, filmde Kraliçe’yi canlandıran Helen Mirren’ın bir kez daha Kraliçe’yi canlandırdığı tiyatro oyunu The Audience’dan esinlenilerek hazırlanan bir dizi.

Konusu: 20. yüzyılın ikinci yarısındayız. Elizabeth 25 yaşında bir Kraliçe, Başbakan da Churchill. Savaş sonrasında İngiltere değişimini sürdürüyor ve bu sırada Elizabeth’in hayatında, Buckingham Sarayı’nda ve Başbakanlık’ta neler oluyor bunlara bakacağız. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatının 10 senesi ele alınacak. Kraliçe’yi ilk sezonda Claire Foy’un (Little Dorrit, Wolf Hall, Upstairs Downstair) oynayacağı açıklandı.
Dizinin de ömrü olursa beş sezon sürmesi planlanıyormuş. Yani sorun çıkmazsa Diana olayını da dahil ediyoruz gibi duruyor. Entrika, aşk, politika ve skandallar… İyi seyirler.

Sevgili Netflix ve dizileri ile ilgili üçüncü yazı da bu şekilde oldu işte. Yazı dizisinin 2016 içinde karşımıza gelecek diğer dizilerini işleyecek dördüncü bir yazısı daha olacak gibi duruyor. En kısa zamanda tekrardan görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder