7 Haziran 2015 Pazar

Peki ya karanlık çöktüğünde?

Sinemada esen fırtınalar kadar süper kahramanların ve çizgi roman uyarlamalarının TV dünyasını sardığı da artık bariz bir gerçek. Özellikle Arrow’un tutmasıyla daha çok gelmeye başladılar ve devam ediyorlar. The FlashiZombieConstantine ve Gotham yayındakilerden örnekler ve Supergirl, LuciferKryptonTeen Titans, Arrow/Flash uzantısı ve Preacher da hazırlığı yapılan diziler. Tabii bunlar DC Comics kahramanlarını içeren dizilerdi.

Marvel’ın da elbette eli armut toplamıyor. Agents of S.H.I.E.L.D.’e ek olarak bu sezon Agent Carter’ı karşımıza getirdiler. Hatta S.H.I.E.L.D.’ten henüz konusu belli olmasa da yeni bir uzantı hazırlığına daha girişilmiş. İşte Marvel’ın bir de Netflix ayağı var. Daha önce şurada dört Marvel kahramanına (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist) birer dizi ve bunların bir arada olacağı mini dizi The Defenders’ın yayınlanacağından bahsetmiştim. Bunların ilk ayağı Daredevil 10 Nisan’da sezonunun 13 bölümüyle karşımıza geldi. İyi de oldu.
Kendisi küçükken geçirdiği trafik kazası nedeniyle kör kalmış bir kahramanımız. Yeni avukat olmuş ve geceleri de suçla savaşıyor. Evet, kör haliyle. Zira özellikle kulakları olmak üzere kendini epey geliştirmiş ve iyi dövüşüyor. Bize de hikayesini izlemek kalıyor işte.

Atmosfer açısından karanlık bir dizi ama iyi anlamda. Mesela Arrow’dan daha karanlık ve onda aradığını bulamayanlar için güzel alternatif. Karakterler sevilesi, hatta Karen’ı oynayan Deborah Ann Woll’u izlerken bazen Jessica’yı izler gibi oldum. Uzun lafın kısası, süper kahraman dizilerini seviyorsanız bir deneyiverin, güzel olur.

.
Nasıl olduğu tam belli değil ama Game of Thrones’un ilk dört bölümü Pazar günü nete sızıverdi. Erken düşmenin etkisiyle kaliteleri düşük geldi ama işleri inanılmaz karıştırdığı gerçek. TV yayınından sonra kalitelisi gelsin diye beklesen spoiler yeme derdin var, izlesen önümüzdeki bir ay boyunca yenisi gelsin diye bekleyeceksin.
Sizi bilmiyorum da ben izleme taraftarı biri olarak başladım bile. Zira bu kadar spoiler derdi çektiğim dizi yok gibi bir şey. Milletin ağzı da torba olmadığından büzülemiyor işte. Herkese kolay gelsin o zaman… Bir de iyi seyirler.

Not: Tanıtım için bölüm gönderilen (Örnek https://instagram.com/p/1RtQD-pMto/) yabancı haber sitelerinden birinden sızıntı olabilir gibi geliyor.
.
 Eğer Daredevili saymazsak geçtiğimiz hafta bir yeni dizi başladı.

The Comedians: Eski bir komedyen (Billy Crystal), programını yayında tutabilmek için yeni nesil komedyenlerden biriyle partner olmak zorunda kalıyor. FX komedisi.
Reyting: İyi değil.
- Ayrıca geçtiğimiz yazının gözden kaçan bir yenisini de ekleyeyim: The Lizzie Borden Chronicles: Lifetime’ın sekiz bölümlük ‘mini’ dizisi. Şimdiye kadar iki bölüm çıktı. Ailesini öldürmekle suçlanan Lizzie’nin başından geçenleri anlatan bir dizi. 1892 yılında geçen yaşanmış olaylar üzerine kurulu.
LouieGame of ThronesVeepSilicon Valley ve Turn de yeni sezonlarıyla geri döndüler.

.
 Onay-iptallerde ise durum şöyle:

- HBO, Pazar günü sezonlarını açan Veep ve Silicon Valley’e yeni sezon onayı verdi.
- Resmi açıklama henüz gelmese de Doctor Who’nun yapımcısı Steven Moffat, BBC’nin kendisinden diziyi en az beş yıl daha devam ettirmesini istediğini açıkladı.
- FOX, The Last Man on Earth’e ikinci sezon onayı verdi. Dünyada tek başına kalmış bir adamın başkalarını arayışı üzerine. Komedi.
Arrested Development, Netflix’ten 17 bölümlük beşinci sezon onayını aldı.
- Resmen henüz açıklanmasa da ABC’nin sezonun son dört bölümüne dair yayınladığı şu fragmana bakılırsa Revenge bu sezon sonunda hikayesini toplayarak bitiyor.
- Sky Atlantic ve Pivot ikilisi, Fortitude’u ikinci sezon için yeniledi. Kutuplara yakın, benzersiz güzellikleri ve doğa manzaraları olan, tarihinde hiç suç işlenmemiş Fortitude’ta bir cinayet işleniyor…
- ITV, polisiye dizi Lewis için dokuzuncu sezon onayı vermiş. Belki lazım olur.
- ITV, mini bırakmayıp Prey’e de ikinci sezon onayı verdi. Karısı ve oğlu öldürülen bir polisin kanıtların kendisini gösteriyor olması üzerine karışan hayatı üzerine.
.
 Kadro haberlerine bakarsak:

- Nina Dobrev, Instagram’ından yaptığı açıklamayla The Vampire Diaries anlaşmasını uzatmadığını ve ayrılacağını açıkladı. Ayrıca dizinin Tyler’ı Michael Trevino da ayrılıyor. Hatta Trevino gelecek sezon için ABC’ye hazırlanan Kingmakers’ın kadrosuna girmiş bile.
Konusu: Kız kardeşi elit bir üniversitede ilk yılındayken ölü bulunan bir adam, yeni bir kimlikle gizlice okula ve onun yüzyıllık gizli derneğine sızıyor; kardeşinin ölümünü araştırmaya başlıyor. Kanalın yeni Revenge’i olarak düşünülüyor.
- Ryan Murphy’nin yeni sezondaki American Crime Story dizisinde yer alacak olan Sarah Paulson, American Horror Story: Hotel’de de yer alacak. Ayrıca Katie Bates de yeni sezonunda AHS’ye dönüyor.
Heroes’un Haitian’ı (Haitili) Jimmy Jean-Louis, karakterini yeniden canlandırmak için Heroes: Reborn’da yer alacak.
CSI: NY’un Stella’sı Melina Kanakaredes, Extant’in ikinci sezonuna katıldı.
Preacher’dan uyarlanacak AMC dizisine Lucy Griffiths başrol olarak katıldı. Dominic Cooper ile de anlaşma yakınmış.
- Eliza Dushku (BuffyAngelDollhouseBanshee’nin dördüncü sezonuna katıldı.
- Mamie Gummer (Emily Owens M.D.), Manhattan’ın ikinci sezonunda yer alacak.

.
 Daha önce teknik dallarda adaylıkları açıklanan BAFTA TV Ödülleri’nin ana kategorileri de açıklandı. Tören 10 Mayıs’ta.
.
 Açıklanan bazı yeni dizi haberlerinde durum şöyle:

Teletubbies’i hatırlar mısınız? Diriliyor. BBC, bu yılın sonunda yayınlanmak üzere yapımı geri getireceğini açıkladı.
- The CW, 3 Ağustos’ta sezonu dokuz bölüm sürecek bir komedi dizisi başlatacağını açıkladı: Significant Mother.
Konu: Portland’da yaşayan Nate bir iş gezisinden döndüğünde annesi Lydia’nın hem ev hem de en yakın arkadaşı çapkın Jimmy ile sevgili olduğunu öğreniyor ve ortalık karışıyor. Dahası, babası da Lydia’yı geri kazanmaya karar verip ondan yardım bekliyor ve bu durum kendi aşk hayatında bile çeşitli sorunlara neden oluyor.
- ABC Family, iki yeni diziyi daha ‘yayınlayacağını’ duyurdu: Gorgeous Morons ve Beyond. İlki komedi, diğeri drama.
Gorgeous Morons: Biri model, diğeri de kişisel eğitmen olan iki çok yakışıklı ama ahmak olan iki kardeş, aynı kıza aşık oluyorlar. Kız bunların aksine başarılı ve zeki biri; dahası bunların yeni oda arkadaşı.
Beyond: 12 yılın ardından komadan uyanan ve doğaüstü güçlere sahip olduğunu fark eden bir adamın kendisini bir komplonun içinde bulmasıyla alakalı.
The IT Crowd’un Moss’u Richard Ayoade, komedyen Adam Hills ile İstanbul’a gelip iki gün geçirmiş ve bu gezi İngiliz Channel 4 programında 6 Nisan’da yayınlanmış. Dilerseniz şuradan bakabilirsiniz.

.
The Originals’ın Elijah’sı Daniel Gillies ve Perception’ın Kate’i Rachel Leigh Cook’u bir erkek çocuk sahibi oldular: Theodor.

Bu haftalık da böyle oldu yani efendim. Haftaya tekrardan görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder