7 Haziran 2015 Pazar

Evvel zaman, kalbur da saman içindeyken

Mayıs aynının gelmesiyle nihayet bu sezonu kapatıp yaz sezonunu açacağımız o dönemi sabırsızlıkla beklerken geçen bir haftanın ardından daha merhabalar efendim. Ben haberlere geleyim:
.
 Geçen yazıda yerli Frasier’da Roz’u Mine Tugay’ın canlandıracağını yazmıştım. Geçtiğimiz hafta da Daphne belli oldu: Üstte de resmini gördüğümüz Gamze Karaman. Frasier için Yetkin Dikinciler, babası için de Salih Kalyon daha önce açıklanmıştı. Ayrıca adının ‘Ailem Bir Alem’ olması planlanıyormuş. House uyarlamasını yapan aynı şirket ona nasıl bir kadro kuracak meraklardayım…
.
 Bizim Amerika’ya uyarlanan Son ve Suskunlar’la ilgili de kadro çalışmaları devam diyor ama artık başrollerden daha çok yan kadroya başladıklarından önemli birileri -gördüğüm kadarıyla- katılmadı. Ama ana karakter birilerini bulurlarsa tabii ki yazarım. Mesela Son’dan uyarlama Runner, daha Yiğit Özşener’in oynadığı karakteri doldurmadı…
.
 Geçtiğimiz haftanın başlayan yeni dizilerine bakarsak:
Weird Loners: Dört ilişki yürütemez insan bir şekilde birbirlerinin hayatına dahil oluyorlar ve komedi başlıyor. Kahkaha efektsiz FOX dizisi. Sezon altı bölüm sürecek.
Reyting: Kötü.
(Nisan’a kadar sarkmış ulusal kanal dizilerinden zaten genellikle pek hayır gelmez ki…)
- Younger: Kırklarındayken boşanan Liza, yıllardır ara verdiği iş hayatına dönmeye karar verir ama düşündüğü kadar kolay olmaz. Barda tanıştığı birisi yaşını göstermediğini söyleyince o da kendini 26 gibi gösterir ve bir yayınevinde işe girer. Sex and the City’nin yaratıcısından, TVLand dizisi.
Reyting: İyi değil.
Olympus: Syfy’dan bir dizi daha. İsmi konuyu anlatıyordur ama şöyle: Tanrıların Olympus’tan sürgün olmasını sağlayan cesur adamlar ve kadınların hikayesi, Hades’in Krallığı ve geçmişini araştıran Hero’nun hikayesinin kaçınılmaz olarak Tanrılara bağlanması…
Reyting: İyi değil.
(Olsaydı bile boş verin diyecektim, güzel olmuş.)
A.D.: İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonra yaşananları anlatan bir mini dizi. NBC dizisi ve 12 bölüm sürecek.
Reyting: İyi.
(Ama zaten mini olduğundan ne kadar anlamı var tartışılır.)
American Odyssey: Askeri bir komplo teorisi içine düşen üç kişi, bu komplonun dünyadaki ve onların ailesi üzerindeki etkisi. Dünyanın ölü sandığı bir kadın taşları yerinden oynatıyor.
Reyting: Kötü
(Amerika’yı bu sefer kurtaramamışlar. Zaten konuyu yazarken bile sıkılmıştım.)
- Ayrıca The Red Road ve Salem ikinci sezonuyla, Outlander ilk sezonunun devamıyla ve Mad Men de yedinci ve son sezonunun ikinci yarısıyla ekranlara geri döndü.
.
 Onay-iptallerde de şöyle şeyler oldu efendim:
- Sevgili Netflix, House of Cards’a dördüncü sezon için onay verdi. Hiç bakmadıysanız kesin deneyin.
- Sevgili Netfix, Bloodline’a da ikinci sezon onayı verdi. Ailenin kara koyunu olan kardeşin eve dönmesiyle ortalığın karışması üzerine ve bence bunu da bir deneyin…
- Sevgili Showtime, House of Lies’a beşinci sezon onayı verdi.
- FX, The Americans için dördüncü sezon onayı verdi.
- FOX, New Girl için beşinci sezon onayı verdi tabii ki.
.
 Gelecekte karşımıza gelecek dizilerde durum şu şekilde:
- Sevgili Netflix, Montauk adlı bir diziye sekiz bölümlük ilk sezon ‘onayı’ verdi, yayınlanacak. Konu:1980’lerde Long Island’ta kaybolan bir çocuğun hikayesi. Ayrıca çok gizli hükümet deneyleri ve korkutucu doğaüstü güçleri de içine alan bir dizi olacakmış. 2016’da.
- Daha önce Full House’un (Bizim Ev) dirilmesine dair haberler gelmişti. Kanal da belli oldu: Netflix. 13 bölümlük onay almasına çok az kalmış ve kadroyu neredeyse koruyacaklarmış.
- Bir diğer dirilmede ise işler yolunda değil: David Lynch, yaptığı açıklamayla Twin Peaks’ten çekildiğini; çünkü kafasındakini çekebilmek için yeterli maddi desteği alamadığını açıkladı. Showtime ise şimdilik onsuz devam ettirme planları içinde…
- Discovery’nin mini dizi Klondike ile dizi sektörüne girmesinden sonra Investigation Discovery de ilk dizisiyle giriş yapmaya karar vermiş. Kim olduğunu şimdilik açıklamasalar da Amerikan tarihindeki gerçek bir seri katilin hikayesi üzerine olacak, adı da Serial Thriller. Üç bölümlük bir mini dizi ve 2015 yazı.
.
 Son olarak kadro ve hazırlanan dizi haberlerinde de durum şöyle:
- Stephen Amell, Ninja Kaplumbağalar’ın çekilecek ikinci filminde Casey Jones karakterini canlandıracak.
- Altı bölümlük sezonla geri döneceği kesinleşen The X-Files’a Walter Skinner ile Sigara İçen Adam’ın da döneceği kesinleşti.
- Kitapları bitirmeden ölecek diye korktuğum George R.R. Martin, HBO için yeni bir dizi hazırlığına giriyormuş. 1949’da TV’nin doğuşunun olduğu bir dönemde kimsenin yazmaya cesaret edemediği bilim-kurgu hikâyelerini yazan bir yazar üzerine.
- ABC nereden estiyse The Muppet Show’u diriltmeyi düşünüyormuş.
The Originals’ta canlandırdığı Aiden karakteri halen hayatta olan Colin Woodell’ın ABC için hazırlanan Kingmakers’ın kadrosuna girdiğinin haberi geldi. Karakteri de pek severim ya ben…
(Kadroda True Blood’ın Pam’i Kristin Bauer van Straten de var.
(Gelecek sezon için hazırlanan dizilere dair kadro haberlerinden spoiler yemek de böyle bir şey işte. Hatta dizinin yapımcısı kadın, adamın kadroda olduğuna dair Instagram’dan resimler de paylaşmış. Daha önce de The Vampire Diaries’te Kai’yi oynayan ve karakteri hala hayatta olan Chris Wood’un Julie Plec’in The CW’ya hazırladığı yeni dizi Cordon’un kadrosuna katıldığının haberi gelmişti.)
Kingmakers konusu: Kız kardeşi elit bir üniversitede ilk yılındayken ölü bulunan bir adam, yeni bir kimlikle gizlice okula ve onun yüzyıllık gizli derneğine sızıyor; kardeşinin ölümünü araştırmaya başlıyor. Kanalın yeni Revenge’i olarak düşünülüyor.
Cordon konusu: Ölümcül bir bulaşıcı hastalık Atlanta’da kendisini gösteriyor ve şehir karantina altına alınıyor. Hayatları için savaşmak zorunda kalan insanlar, birbirini seven ama trajik bir şekilde ayrı düşenler, kordonun içindeyken insanlığın nasıl yozlaştığı ve beklenmedik kahramanların ortaya çıkışı.
Revolution’ın Charlie’si Tracy Spiridakos, CBS’in henüz ismi belli olmayan ve Adam Brody’nin de kadroda olduğunu geçen yazıda yazdığım bir komedinin kadrosuna girdi. Konu: Hayatlarının farklı dönemindeki bir arkadaş ve aile grubu üzerine.
Arrow ve The Flash ile ilgili hazırlanan uzantı diziye çizgi romanlardaki Rip Hunter karakteri için Arthur Darvill, Hawkgirl için de Ciara Renée katıldı.
Buffy’nin Spike’ı James Marsters, HBO için hazırlanan The Devil You Know’a konuk oluyormuş. Konu: Dönem dizisi. Salem’de cadılıkla ilgili yaşanan olayları ve davaları işleyecek; komşunun komşuya tahammülsüzlüğü ve baskı uygulaması sonunda bir kasabada yaşanan toplu histeri üzerine olacak.
- Freya Mavor (Skins) da yine HBO’ya hazırlanan Virtuoso’nun kadrosuna girmiş. Konu: 18. yüzyılda ve Viyana’da geçen bir dönem dizisi. Avrupa’nın prestijli bir müzik okulundaki bir sınıf dolusu öğrencinin yaşadıkları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder