7 Haziran 2015 Pazar

Yürüyen Ölülerden Korkmak ya da Korkmamak

Bir yabancı dizilerle ilgili toparlama yazısından daha merhabalar efendim. Dizi sezonunun kapanmasına bir buçuk-iki ay kalmış durumda ve bu süre sonunda yeni sezon hazırlıklarına girişmeye başlayacağız ama şimdilik onu boşverip önümüzdekine devam edelim:
.
Frasier’ın ülkemize uyarlanacak versiyonuna daha önce Yetkin Dikinciler ve Salih Kalyon’un Frasier ve babası olarak katıldığı açıklanmıştı. Birkaç gün önce de psikiyatrist Dr. Frasier’ın radyo şovunun yapımcısı Roz karakterinde Mine Tugay’ın yer alacağı açıklandı…
.
 Bizim uyarlanan dizilerimizin kadro haberlerinde son durumsa şöyle: Kadrosuna hala birilerini katan Suskunlar’dan NBC için uyarlanmasına çalışılan Game of Silence’a Tony DeMil (Bloodline) katıldı. Gördüğüm kadarıyla bir karakter açıklaması yapılmamış ama karakteri Darryl’in çocukluğu için de bir oyuncu seçilmiş. Bu nedenle tahminim Tugay Mercan’ın Zeki karakteri olduğu yönünde ama halen Berk Hakman’ın oynadığı Gurur da boşta görünüyor…
[Tabii uyarlarken dizinin bir yeriyle oynamazlarsa. Zira ortada daha Takoz İrfan da yok ve o bile olabilir; ben yaş bakımından benzetemedim sadece. Gerçi bence dizi yayına ‘girerse’ İrfan hiç olmayabilir gibi geliyor ama her an her şey olabilir…]
Ayrıca Derek Phillips (Friday Night Lights) de kadroya Boots karakteriyle girmiş. Bu arkadaşın da karakter açıklaması yok ve eğer olacaksa henüz kendisinin çocuk versiyonunu bulmamışlar. Herkesi oynayabilir şu an için…
.
 Geçtiğimiz hafta içinde medyada Manisa'da yağlı güreşler için kispet yapan Murat Boncuk’un Game Of Thrones’taki bir karakter için kostüm siparişi aldığına dair bir haber çıktı. Tabii dizinin 12 Nisan’da başlayacak sezonu çoktan çekildiği için ancak önümüzdeki sezona… Hayırlı işler o zaman.
 Eğer onay-iptallere bakıverirsek:
- Sevdiğim dizilerin iptali konusunda en can acıtan kanal olan HBO, bu sefer de Looking’i iptal etti. Maalesef kızamıyorum, çünkü reytingi tartışma yaratacak noktada değildi… Ama Hello Ladies misali dizinin hikâyesini bitirmesi için bir film hazırlanacakmış. ‘O’ sezon finalini toplayacak olmaları iyi oldu.
- History Channel, Vikings için dördüncü sezon onayını verdi. Yani Kıvanç Tatlıtuğ haberlerinin ‘gerçek’ olması için artık bir imkân var…
.
 Böylesi haftalar pek bulunmazken kıymet bilmek lazım: Geçtiğimiz hafta hiç yeni dizi başlamadı. Sadece Young&Hungry ikinci sezonuyla geri dönmesi var. Bugün de Finding Carter ikinci sezonuyla dönüyor. Gerçi bugün üç dizi başlayacak ve normalde reyting konusundan dolayı haftaya tanıtırım demiştim ama birisi mini olduğundan aradan çıkartalım:
The Dovekeepers: Birinci Yahudi-Roma Savaşı’nın (MS. 66-73) sonlarına doğru yaşanan olaylarla ilgili 31 Mart-1 Nisan günlerinde dört bölüm uzunluğunda yayınlanacak bir CBS mini dizisi. Alice Hoffman‘ın aynı isimli romanından uyarlama; yolları kesişen ve hayatta kalma mücadelesinde olan dört kadını merkezine alarak yaşananları anlatıyor.
.
 Amerika’da ‘Empire’ isim hakkıına sahip bir plak şirketi, sezon ortasının en hit dizisi Empire için FOX’a “Ya dizinin ismini değiştirirsin ya da parada anlaşırız.” diyerek dava açmış. FOX da karşı davayla cevap vermiş. Tanrım millet nelerle uğraşıyor ya…
.
 Gelelim önümüzdeki sezonla ilgili yeni dizi haberlerine:
- Bitpazarına nur yağmasının bazen güzel sonuçları olabiliyor: David Duchovny ve Gillian Anderson’ı arkasına katan The X-Files, altı bölümlük sürecek bir sezonla geri dönüyor.
- Bazen de olmuyor: NBC, 1989-1997 arasında yayınlanan spor-komedi dizisi Coach’u 13 bölümlük bir sezonla canlandırıyormuş. 70 yaşındaki başrol Craig T. Nelson (Parenthood) ve dizinin yaratıcısı Barry Kemp de geri dönüyorlar.
Homeland’in Brody’si Damien Lewis’in ekranlara döneceği kesinleşti; çünkü sevgili Showtime, kadrosunda Paul Giamatti’nin de olduğu Billions’a ‘onay’ verdi. Konu: New York’ta geçen ve hırslı bir savcı ile ülkenin en zengin milyarderlerinden biri arasındaki gizli bir anlaşma üzerine olacak; Wall Street ile ilgili bir dizi olarak tanıtılıyor.
- Dizilerini kolay harcadığı için genellikle eleştirilen ABC Family, The Mortal Instruments (Ölümcül Oyuncaklar) kitap serisinden uyarlama olacak Shadowhunters’a ‘onay’ verdi. Serinin ilk kitabından hazırlanan Ölümcül Oyuncuklar: Kemikler Şehri filmi 2013’te yayına girmiş; bütçesini çıkarsa da pek olumlu eleştiriler alamamıştı. Yeni bir kadroyla TV dizisi olarak geleceği haberleri dün gerçeğe dönüşmüş oldu.
- Aynı ABC Family, Kevin From Work adlı bir komediye de ‘onay’ verdi. Konu: Başka ülkede çalışmak teklifi alan Kevin, bir daha göremeyeceğini düşündüğü iş arkadaşına ondan hoşlandığını itiraf eder. Ama iş iptal olur ve birlikte çalışmaya devam etmek durumunda kalırlar.
.
 TV ödülleri sadece Emmy ve Golden Globe’la sınırlı değil; BAFTA’yı da unutmamak lazım. Önemli kategorilerdeki adaylıklar 10 Mayıs’ta açıklanacak ama teknik kategoriler kısa zaman önce açıklandı. Totalde Penny Dreadful ve The Honourable Woman öne çıkmış. Orijinal listeye şuradan bakabilirsiniz.
.
The Walking Dead’in uzantısı bir dizinin geleceği bir süre önce açıklanmıştı. Hatta şimdiden iki sezonluk onay aldı ve daha önceden basında yer alsa da dizinin isminin ne olacağı çizgi romanın çizeri Robert Kirkman’ın açıklamasıyla netleşti: Fear the Walking Dead. Ayrıca 15 saniyelik kısa bir video da yayınlandı. Videoya bakarsak dizi, zombi salgınının başladığı dönemi işleyecek gibi görünüyor.
(Sorması ayıp falan değil, bu berbat ismi çok mu aradılar acaba?)
.
 Azıcık da kadro haberi verelim:
Game of Thrones’un Arya Stark’ı Maisie Williams, henüz karakteri belli olmasa da Doctor Who’ya konuk olacakmış.
Fargo’nun ikinci sezon kadrosuna Bruce Campbell (Burn Notice) da dahil oldu.
CSI’ın Gil Grissom’ı William Petersen, WGN America dizisi Manhattan’ın ikinci sezonuyla televizyona geri dönüyor…
Heroes’un Hiro Nakamura’sı Masi Oka, Heroes: Reborn’a oynadığı karakteri yeniden canlandırmak için konuk olacakmış. Ayrıca diziyi yazdan sonbahara atmışlar. (İyi de olmuş.)
Mad Men’in Ken Cosgrove’u Aaron Staton yeni rolünü buldu: Lise hocası olarak Ray Donovan’ın üçüncü sezonunda birden fazla bölümde yer alacak.
- Ray Stevenson (RomeDexter), Black Sails’in üçüncü sezonuna Kara Sakal’ı (Blackbeard) canlandırmak üzere dahil oldu.
American Horror Story: Hotel’de eski bir AHS oyuncusunun daha yer alacağı kesinleşti: Chloe Sevigny.
- Şimdilerde Direct TV’nin Billy & Billie dizisiyle izleyici karşısında olan Adam Brody (The O.C.), CBS’e hazırlanan ve ismi daha belli olmayan bir komediye katıldı. Konu: Hayatlarının farklı dönemlerinde olan birer arkadaş ve aile grubu üzerine.
- AMC için hazırlanan Preacher uyarlamasında Joseph Gilgun (Misfits) Casidy isimli İrlandalı bir vampiri,  Ian Colletti (Rake) de Arseface’i canlandıracakmış.
Bu haftalık da böyle şeyler oldu işte efendim. Haftaya bir sonraki yazıyla görüşmek üzere…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder