30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 2: İlk günden izlenimlere devam

Daha önce şu yazıyla ilk günkü Comic-Con haberlerine biraz giriş yapmıştım. Kaldığımız yerden ilk gün panelleriyle devam edelim:

* İlk günkü panellerin Youtube videoları düşmeye başladı. Tabii ki internetten çabuk kaldırılma ihtimalleri her daim olmakla birlikte, Sherlock ve Doctor Who’ya dilerseniz dizi isimlerine tıklayarak izleyebilirsiniz.

Doctor Who demişken panele yeni doktor Peter Capaldi’nin yanında Jenna Coleman (Clara Oswald), Michelle Gomez (Missy) ve dizinin yapımcısı Steven Moffat da katıldı. Panelden çıkanlara bakarsak:
- Dizinin 19 Eylül’de başlayacağı açıklandı ve bir fragman yayınlandı.


- Dizinin çekimlerinin yarısı civarını bitirmişler. Ayrıca Game of Thrones’un Arya’sı Maisie Williams da gizemli bir rolde diziye konuk olacak. Fragmanın sonunda onu da görebilirsiniz.
- Steven Moffat Doktor’u oynayan kişilerin değişmesinin yazım sürecini oldukça etkilediğinden bahsetmiş. Missy ile Doktor’un ilişkisinin aslında karmaşık olduğunun ve Doktor’un hayatına tekrardan tahmin edilemeyecek bir şekilde gireceğini de belirtmiş. Clara’yı Doktor’a çevredekilerle iletişim kurmada yardım ederken görecekmişiz ve davranışları artık daha rahat olacakmış.

* Steven Moffat oradan hemen Sherlock’un paneline geçti. Başroller olmasa da Benedict Cumberbatch (Sherlock), Mark Gatiss (Mycroft) ve Andrew Scott’tan (Moriarty) neden gelemediklerinden bahsettikleri bir video izletilmiş.

- Karşımıza Yılbaşı özel bölümüyle gelmesi beklenen dizi için bir tanıtım yayınladılar. Bölüm Victoria devrinde, yani kitapların geçtiği dönemde geçecek.
- Daha önce Game of Thrones’ta da örneğini gördüğümüz gibi dizinin Noel Özel bölümü bazı sinemalarda gösterilecekmiş.
- Ayrıca Moffat Bey dördüncü sezonun  nasıl ilerleyeceğini bildiğini söylese de henüz senaryonun başına hiç oturmadığını da açıklamış. Yani dizinin karşımıza gelişinin 2017’ye bile kalabileceği haberleri boştan değil…
- Kendisi Irene Adler’ı görüp görmeyeceğimiz konusunu bilmediğinden de bahsetmiş. Sherlock ile son karşılaşmalarının nasıl ilerlediğinin gizemli kalmış olmasından hoşlanıyormuş. “İkisi de birbirini düşünüp günde bir kez gülümsüyorlar.” Buyur çek istediğin yere şimdi…
- İhtimal dışı bir konu olmasa da henüz Doctor Who ve Sherlock’u çakıştırma planlarında değillermiş.

* CBS’in ikinci sezon onayı alan ve 21 Eylül’de başlayacak olan dizisi Scorpion’un panelinde kadrodan lyes Gabel, Robert Patrick, Katharine McPhee, Eddie Kaye Thomas ve Jadyn Wong vardı. Bence yapmasalardı da olurdu bu panelden çıkan en önemli haber 26 Ekim’de, yani Supergirl’ün başlayacağı gün 90 dakikalık özel bir bölüm yayınlayacak olmaları. Bir de müzisyen Gene Simmons’ı diziye konuk edeceklermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder