30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 3: İlk günden son izlenimler

Geldik Comic Con’un ilk günüyle ilgili son izlenimlere. İlk günde panelleriyle orada olan diğer diziler de Teen Wolf, yeni MTV dizisi Damien ve Dark Matter’dı.

* Bir süre önce yeni sezonu başlayan Teen Wolf, Comic Con’un sevilen ekiplerinden, her sene uğruyorlar ve genellikle de kadronun çoğunu alıp geliyorlar. Bu sene de dizideki karakterleriyle Scott, Stiles, Lydia, Malia, Liam ve Theo, yanlarında yapımcı Jeff Davis ile arz-ı endam etmişler.

- Dilerseniz ortadan kaybolmadan önce panelin videosunu şuradan izleyebilirsiniz. Oyuncuların panel ‘tipleri’ de şu şekilde.
- Dizinin beşinci sezonda olduğu gibi 20 bölüm sürecek bir altıncı sezonla geri döneceği açıklandı.
- Beşinci sezonla birlikte ana karakter olarak dizide yer almayan Derek’i, yani Tyler Hoeclin’i Tyler Posey paneldeyken aramış. O sırada Tyler telefonu açmasa da birkaç dakika sonra kendisi aramış ve Derek’i oldukça özlediğini belirtmiş. Jeff Davis istediği zaman diziye dönebileceğini belirtse de Hoeclin kesin bir zaman vermekten kaçınmış.

[Şu nokta çıkmadık candan ümit kesilmeyen nokta olsa gerek.]

- Dizinin ilerleyen bölümlerinde muhtemelen içinde Theo’nun olacağı bir şekilde Scott ve Stiles’ın arkadaşlıklarının sınanacağını söylemişler. Yine Scott ve Liam arasında da bazı anlaşmazlıklar çıkacakmış.
- Dizideki kahramanların mezuniyeti yaklaşmakta, malumunuz. Kadrodan son yıllarını bir cümleyle alıntılamalarını istediklerinde Stiles “Elinizi cipimden çekin.”, Malia “Geyiği seviyorum.”, Lydia “Bütün canavarlar canavar şeyle yapmaz.” ve Scott da “Sürüm benim dayanağım.” demişler.

* A&E’nin yeni sezona hazırladığı dizilerden birisi de The Omen film serisinin diziye uyarlanmış hali Damien. Onun da paneline de Merlin’in Kral Arthur’u Bradley James, Once Upon a Time’ın Clara Mİlls’i Barbara Hershey ve The Walking Dead’in Hershel’ı Scott Wilson katılmış. Dizinin The Walking Dead’in arkasında da çalışan yaratıcısı Glen Mazzara da oradaymış.

- Bunlar da dizinin fragmanını yayınlamak için Comic Con’u tercih eden ekiplerden oldular.
- Hikaye The Omen’in 25 yıl sonrasında geçecek, yani karşımızda 30 yaşına dayanmış bir Damien bulacağız ama bu 25 yıllık boşluğu da bölümlerde dolduracaklarmış. İlk filmde olanların üstünden geçeceklerse de devam filmlerine dokunmayı planlamıyorlarmış. Zaten diziyi ilk filmin uzantısı olarak hazırlamışlar.

Damien’ı 30 yaşında getirmelerinin nedeni de İsa’nın da çalışmalarına bu yaşta başlamış olmasıymış. Her ne kadar insanlığına tutunmaya çalışsa da bir yandan da içindeki şeytanla mücadele eden Damien, dizide Deccal olarak karşımıza çıkacak.
- Filmin devamı niteliğindeki konusu ve içeriği nedeniyle orijinal ölümler dahil olmak üzere dizide sınırları zorlayacaklarını belirtmişler. Mazzara dizideki dine dayalı ögeler nedeniyle insanların göstereceği tepkileri merak ediyormuş.
(Zaman zaman belli bazı gruplar dizilere takıyorlar da böyle. Mesela en son Lucifer dizisi Şeytan’ı olduğundan daha farklı ve hoş gösterdiği için bazı kurumlardan tepki almıştı.)
Dizinin A&E'de yayınlanacak ilk sezonu 10 bölüm sürecek ve 2016’da yayına girecek.

* Syfy’ın hali hazırda yayınlanan yeni dizisi Dark Matter kadrosundan Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Roger Cross ve Jodelle Ferland ile Comic Con’a katılmış ve “Bildiğinizi düşündükleriniz ve bizim kendimizle ilgili düşündüklerimiz tamamen yanlış. İyi insanlar olduğumuzu ve iyi şeyler yaptığımızı düşünsek de o kadar iyi değiliz.” diye gelecek bölümlerde ortaya çıkacakları özetlemeye çalışmışlar.

Ayrıca en son Orange is the New Black’te Stella olarak izlediğimiz Ruby Rose da diziye android olarak konuk olacakmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder