30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 9: DC Comics Dizilerinin Panelleri

Comic Con’un üçüncü gününe ilk yazıyla giriş yaptıktan sonra sıra geldi DC Comics’in dizilerine ve onlarından panellerinden çıkan bilgilere. Bahsettiğim diziler elbette ki ArrowThe FlashSupergirlGotham ve Legends of Tomorrow.

* Bakmak isterseniz panellerin videoları şurada mevcut. The CW’da yayınlanan ArrowThe Flash ve yeni dizi Legends of Tomorrow’un panellerini The Vampire Diaries’in Damon’ı Ian Somerhalder açıp moderatöre devretmiş.

- Öncelikle haberi en bol The Flash’tan girelim. Dizinin panelinde karakter isimleriyle Barry, Iris, Cisco, Caitlin, Harrison Wells ve Henry Allen varmış. Diziyle ilgili ilk sezona dair 5:40’lık bir video da yayınlamışlar.
- Panelde yeni sezonda çizgi romandaki karakterlerden Dr. Alchemy, Mirror Master ve Wally West’i görecekmişiz. Wally, çizgi romanlarda Barry öldükten sonra onun yerine geçen oğlu olarak biliniyor.
- Nasılı belli olmasa da yeni sezonda Harrison Wells’i tekrardan görecekmişiz. Aynı şekilde Grodd da geri dönecek.
- The Flash’ın yeni karakterlerinden biri de Shantal VanSanten’in canlandıracağı Patty Spivot olacak. Kendisi hem Joe’nun yeni ortağı, hem de Barry’nin yeni sevgili adayı. Karakter ‘The Flash’ın Felicity’si’ olarak tanıtılıyor. Meta insanlara takıntılıymış.

- İkinci sezonu birkaç ay sonrasında açacağız ve herkesi kendince bir şekilde Eddie’nin yasını tutar bir halde bulacakmışız. En çok da Iris tabii ki.
- Diziye katılan bir diğer karakter de ‘Orijinal Flash’ olarak bilinen Jay Garrick, kendisini Teddy Sears canlandıracak. Tek başına durduramayacağı bir tehlike konusunda uyarıda bulunmak için Barry’nin karşısına çıkacakmış.
- Reverse Flash ve Flash’tan daha hızlı birisi olan Zoom, ikinci sezonun büyük kötüsü olacak.
- Iris S.T.A.R. Labs’te daha fazla zaman geçirecek ve takıma destek sağlayacak. Cisco da sezon finalinde Eobard’ın kendisine söylediklerinin üzerine gidecek.
Arrow’un paneline ise dizideki karakterleriyle Oliver, Felicity, Thea, Malcolm, Diggle ve Laurel katıldılar.

- Panelin en önemli bilgisi tabii ki Oliver’ın yeni kostümünün açıklanması oldu. Zira onu da az üstteki resimde görüyorsunuz. Stephen Amell bir ara üstüne kostümü giymiş de üstelik. İlk bölümde Oliver’ın yeni kostümünü görme şansımız olacakmış. Dizinin bir diğer yeni kostümü olacak karakteri ise Diggle.
- Gelmişken geçtiğimiz sezona dair bir video yayınlayan da onlar.
Arrow’da yeni sezon beş aylık zaman atlamasıyla açılacak. Bu süreçte Oliver ‘gerçekten’ mutlu olduğu bir dönem geçirmiş.
- Yeni sezon daha çok Arrow’un Green Arrow’a olan geçişi üzerine olacak. Malcolm Merlyn’i üçüncü bölümde kapüşon takmış bir halde görecekmişiz.

- Dizinin yeni karakterlerinden birisinin Damien Darhk olacağı önceden açıklanmıştı, hatta Neal McDonough canlandıracak ve kendisinin Felicity'nin babası çıkması da bekleniyor. Dördüncü sezonun diğer yeni karakterleri ise çizgi romanlardan Anarky ve Mr. Terrific.
Mr. Terrific Felicity’nin iyi bir arkadaşı olacakmış ve eşcinselmiş.
- Geçtiğimiz sezon sonunda Felicty’yi Atom kostümü içinde gördüğümüzde meğerse Stephen Amell ona değil aslında bir dublörün gözlerine bakıyormuş.
- Ekipte en iyi dans eden olarak John Barrowman’ı, kokusu en iyi olan olarak da Daivd Ramsey’i tarif etmişler. Stephen’ın arası da rakamlarla, tarihlerle ve hesapla iyiymiş.

* Sezon ortası dizilerinden Legends of Tomorrow’da ise durum şu şekilde:
- Panele katılan oyunculara şuradan bakabilirsiniz. Orada diziden yeni bir fragman da yayınladılar:

- Arrow ve The Flash’ın ilk birkaç bölümünde belli karakterlerin uzantı diziye geçişlerinin altyapısı kurulacakmış.
- DC Evreni karakterlerinden Hawkman’ı da dizide görme şansımız olacak.
- Caity Lotz White Canary karakterini ‘ekibin en tehlikelisi’ olarak tanımlamış, çünkü daha önce öldüğünden ölüm korkusu yokmuş. Ayrıca Lazarus Pit ile dirilip White Canary olduğunda eski karakteriyle karşımızda olmayacak ve değişim geçirecekmiş.
Legends of the Tomorrow ile ilgili en harika şeylerden birisini zamanda seyahat olarak tanımlamışlar, zira dizide tanıdık bazı tarihi zamanlara da uğrayacaklarmış.

* FOX’un DC Comics dizisi Gotham’ın paneline ise dizideki karakterleriyle Jim, Harvey, Alfred, Penguen, Bruce, Selina, Barbara ve Nygma katıldılar.

-  Dizinin yeni sezonunun temasını ‘kötülerin yükselişi’ olarak tanımlamışlar.
- Alfred ve Bruce’un ilişkisi filmlerden aşina olduğumuz şekle, yani akıl hocalığına daha çok yaklaşacakmış.
- Penguen uzun uğraşlar sonucunda kaptığı zirvedeki yeri için korumak için savaşa hazır bir halde olacakmış.

- Panelin sürprizi soru-cevap sırasında bir anda ortaya çıkarak mikrofonu kapan Cameron Monaghan, yani dizinin Joker’i olmuş. Monaghan geçenlerde Instagram’ına koyduğu bir resimle Joker olark yeniden görüneceğinin sinyallerini de vermişti.
Mikrofonu alınca Ben McKenzie’ye doğru “Acıya toleransınız ne kadar yüksek?” diye sormuş.  Bu sırada güvenlik ona müdahale ederek apar topar salondan çıkarmış, McKenzie de Gordon karakterine bürünüp “Seni bulacağım Jerome, seni yakalayacağım.” demiş.

- Selina’nın geçmişiyle ilgili biraz daha bilgi sahibi olacakmışız ve Fish’ten sonra iyi veya kötü birisi olmak arasında karar vermeye çalışır bir haldeymiş.
- Barbara hala hayatta ve artık tamamen kafasına göre davranan biri. Onun için ‘deliliğin hikayesi’ tanımlaması yapılmış.

* İlk bölümü Mayıs bitmeden nete verilen Supergirl’ün paneline katılanlar ise şu şekilde oldu.

- Panelde yapılan belki de en önemli açıklama Twilight’ın Carlisle’ı Peter Facinelli’nin çizgi romanlardaki Maxwell Lord’u oynayacak olması. Kendisi Cat Grant ile arkadaşça rekabet içinde olan, bazen iyi veya bazen de kötü olabilen ve Supergirl ile ilgilenen bir milyarderi canlandıracak.
- Superman’in dizideki varlığını ‘görülmeyecek ama bahsi sürekli geçecek’ birisi olarak tanımlamışlar.
Smallville’in Supergirl’ü Laura Vandervoort ile diziye konuk olması için konuşuyorlarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder