30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 6: Yeni Sezonun Yeni Dizi Panelleri

 
Comic Con’da ikinci gün panelleri de hız kesmez bir şekilde devam etti ve yoğun geçen günde yine bir sürü dizi oyuncusu yeni gelişmelerle karşımıza çıktılar. Bu yazının gündemi de yeni sezonun 'yeni' başlayacak dizilerine ait oldu. Neler mi var?

Starz’ın yeni dizisi Ash vs. Dead, MTV’nin kısa süre önce başlayan dizisi Scream ve yeni başlayacak olan The Shannara Chronicles, FOX’tan Minority Report ve Lucifer ile USA Network’ten Colony.

* Starz kanalının önümüzdeki sezona hazırladığı dizilerden birisi, Evil Dead film serisinden diziye uyarlanan Ash vs. Evil Dead ve başroller Bruce Campbell vile Lucy Lawless (Zeyna) da oradaydı.
- Panelde dizinin 31 Ekim’de, yani Cadılar Bayramı’nda başlayacağını açıkladılar ve bir adeti yerine getirerek yeni dizinin bir de fragmanı geldi:


- Dizi 1981 yapımı serinin ilk filmindeki olayların üstüne kurulu bir dizi olacakmış.
Aradan 30 yıl geçmiş ve yıllar önce yaşadığı dehşeti unutmaya çalışan Ash, sorumluluklarından kaçan ve bu yaşına rağmen büyümeyi reddeden, kadınların peşinden koşmakla uğraşan birisine dönmüş. Ama insanlık her zamanki gibi yine tehdit altına girince o da bir kez daha iblislerle savaşmaya başlayacakmış.
- Dizinin sezonu 10 bölüm sürecek ve şu an 10. bölümün üstünde çalışıyorlarmış.
- Lucy Lawless’ın karakteri Ruby, yaşanan kötülüklerin asıl nedeninin Ash’in kendisi olduğuna inanan gizemli bir karaktermiş.

MTV’nin bu yazı yayına girdiğinde iki bölümü çıkmış yeni dizisi Scream, malumunuz ismini de aldığı film serisinden uyarlama. Onun paneline de dizideki karakterleriyle Nina, Emma, Noah, Kieran ve Will, yanlarında dizinin arkasındaki isim Kevin Williamson ile katılmış.

- Comic Con’un ikinci yeni sezon haberi Teen Wolf’un ardından yine MTV’den Scream için geldi. Böylece dizi ikinci sezonunu garantiledi. Gelmişken Comic Con’a özel bir fragman da bunlar yayınladı.


- Hangi bölümde ve nasılı tam olarak açıklanmasa da ilk bölümde öldürülüşünü izlediğimiz Nina’yı dizide tekrar görecekmişiz. Bella Thorne durumu “Daha çok acımasız, daha az ölü.” olarak tarif etmiş. Dizide ilk öldürülen kişi olmak da özellikle hoşuna gitmiş.
- Panelde hiçbir karakterin güvende olmadığının ve ‘herkesin’ her an ölebileceğinin üstünde durmuşlar. Her bölümde bir telefon konuşması izlemeyecek olsak da sosyal medyayı aktif kullanacaklarmış. Sezon finaline gelene kadar da tatmin edici cevaplar vereceklermiş.
* USA Network de yeni sezona başrollerinde Lost’un Sawyer’ı Josh Holloway ve The Walking Dead’in Lori’si Sarah Wayne Callies’in başrolünde olduğu Colony isimli bir dizi getirmeye hazırlanıyor.

Dizinin arkasındaki isim de Bates Motel ve Lost’un arkasındaki isimlerden Carlton Cuse. Bu üçlü yanlarına dizinin kadrosundan Peter Jacobson’ı (House) da alarak panele katılmışlar. Bates Motel’in Alex Romero’su, Lost’ta da Richard Alpert olarak izlediğimiz Nestor Carbonel de sürpriz konuk olarak ortaya çıkmış.

- Eh, onlar da gelmişken dizinin ilk kez fragmanını yayınladılar. Yeni yıla kalmayıp Sonbahar’da gelecekmiş.
Dizi, yakın gelecekte Los Angeles’ta geçen ve dış dünyadan gelen davetsiz misafirlerin işgal ettiği bir dönemde geçecek ve bir arada kalmaya çalışan bir ailenin hikâyesini izleyeceğiz. Bazı insanlar bu yeni otoriteyle iş birliği içindeyken bazıları ise karşısında durmaya çalışıyormuş.


- Josh Holloway Los Angeles’ta çalışabileceği bir proje ararken dizinin karşısına gelmiş olmasından duyduğu mutluluğu araya sıkıştırmış, zira çocuklarıyla da ilgilenmek istiyormuş.
- Dizi Nazi zamanındaki Paris’e benzetilmiş ve Lost’un aksine daha çok cevap alacağımız bir dizi olacakmış. Birçok mitolojik elementin de yer alacağı bir dizi hazırlıyorlarmış.
- Diziye Kathy Baker, Carl Weathers, Kathleen Rose Perkins ve Paul Guilfoyle gibi birçok isim konuk olacakmış.
- Josh Holloway görevi içeri sızmak olan ve başka çaresi olmayan birisini canlandıracak. Çünkü bu istila sırasında oğlunu ve eşini (Callies) ondan ayırmışlar. İdealleriniz ve yaptıklarınız arasındaki gri bölgenin dizideki öneminden de bahsetmişler.

* MTV’nin plana göre Ocak 2016’da yayına girmesi planlanan dizisi The Shannara Chronicles da oradaydı. Panele dizinin kadrosundan Poppy Drayton, Austin Butler, Ivana Baquero, John Rhys Davies ve Manu Bennett katıldı.
- Dizi, Terry Brooks’un fantastik kitap serisi Shannara’nın diziye uyarlanmış bir versiyonu olacak. Sezonu 10 bölüm sürecek ve bu arada panelde olanlar arasında Terry Brooks da varmış.

- Dizinin hikayesi gelecekte, insanoğlunun bir vakitler kendi kendini yok ettiği zamandan sonra geçiyor. Kitap serisiyle ilgili bilgi sahibi olmak için şuraya uğrayabilirsiniz.
- Terry Brooks kitap serisinin filmi olsun istese de üçleme bir filmin bile oldukça geniş olan evreni kapsamayabileceğini düşündüğünden dizi fikri ortaya çıkınca ikna olması çok sürmemiş.
- Bu tarz yapımların kaderinde hep olduğu gibi kitapların sevenlerinden gelebilecek tepkileri düşünerek diziye yön vermişler. Ayrıca konusu veya içeriği nedeniyle olabilecek bir Game of Thrones ve Yüzüklerin Efendisi karşılaştırmasının olmaması gerektiğini savunmuşlar.

(Ayol diziyi yayınlayan kanal MTV zaten! Bazılarının kafa sahiden Angelina Jolie ya.)
- Bir klasik soru daha aradan çıkmış ve paneldeki kadro sesli kitap, Kindle veya klasik yoldan olmak üzere dizinin kitaplarını okuduklarını belirtmişler.
* FOX’un 21 Eylül’de başlatacağı Minority Report dizisi de tabii ki Comic Con’u kaçırmadı. Panele dizinin kadrosundan Meagan Good, Wilmer Valderrama, Laura Regan ve başrol Stark Sands katılmış.

- Dizinin Comic Con’dan çok daha önce yayınlanan fragmanını şuradan izleyebilirsiniz.
- Panelde dizinin ilk bölümünün 20 dakikasını göstermişler ve izleyicilerden ‘karışık’ tepkiler gelmiş.
- Dizi, isminin de çağrıştırdığı üzere Tom Cruise’un başrolünde olduğu 2002 yapımı aynı isimli filmin dizi versiyonu. Dizide Tom Cruise ikiz kardeşlerin ikisini de oynasa da burada kardeşler tek yumurta olmayacaklar. Dash’i Stark Sands oynayacak, Arthur ise Nick Zano’ya emanet.
Nick Zano’nun kadroya katıldığı bir süre önce açıklandı ve Stark Sands'in olduğu Arthur’lu sahneleri tekrardan çekeceklermiş. Dizinin 20 dakikasının gösterilmesinin nedeni de bu.

- Dizi, filmdeki olayların 10 yıl sonrasında geçecek. Dash’in (Stark Sands) suçları henüz gerçekleşmeden tahmin edebilme gibi özel bir yeteneği var ve bu yeteneğini suçların çözülmesinde polise yardım etmek için kullanırken, diğer yandan da kayıp ikiz kardeşini arayacak. Tabii bir de yeteneğinden dolayı onun peşinde olan insanlar var.
- Steven Spielberg’ün parmak izleri de diziye çeşitli noktalarda bulaşmış.
- Bradley Cooper başrolünde yer aldığı Limitless’ın CBS’teki dizisine konuk olacağı için aynısı Tom Cruise için de geçerli olur mu diye sormuşlar. ‘Hayal bir düşünce’ karşılığını almışlar. (Gelse şaşardım zaten…)

* FOX’un sezon ortasında başlayacak olan dizisi Lucifer ise panele başrol Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt ve DB Woodside ile katıldı.

- Dizinin Comic Con’dan önce yayınlanan fragmanını şuradan izleyebilirsiniz.
Lucifer, Los Angeles’ta yaşayan ve bar işleten, bir yandan da hayatını kafasına göre yaşayan bildiğimiz şeytan Lucifer’ın hikâyesini anlatıyor. Aynı Lucifer suçluları yakalamak için polise yardım edecek. Yapımcısı dizinin ‘kefaret’ üzerine olacağını da eklemiş. Dizi aynı zamanda bir çizgi roman serisinden (The Sandman) uyarlama zaten.

- Dizide bir yandan da DB Woodside’ın karakteri Amanadiel’in Lucifer’ı Cehennem’e geri götürmeye çalışmasını da izleyeceğiz. Lucifer’da ‘gerçek’ kimliğini saklama eğiliminde olmayan bir ana karakter izleyecekmişiz…
Not: Her sezon bir sivil toplum örgütü veya belirli bir grup yeni dizilerden bir tanesinde takacak bir şey buluyor. Yukarıda da kısaca bahsettiğim konusundan dolayı bir süre önce Amerikan Aile Birliği ve One Million Moms (1 Milyon Anne) bir imza kampanyası başlattılar.

Neden: Şeytanı İncil’den farklı ve çekici göstermek. Amaç: FOX’u diziden vazgeçirmek. Şimdiye kadar da 160 bin civarı imza toplanmış. Sanmıyorum ciddiye alınacağını ama durum böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder