30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 11: Dördüncü Günden İlk İzlenimler

Geldik Comic Con’da nihayet dördüncü ve son güne. Bugün diğerlerine göre daha az dizi panelinin olduğu bir gün ve bu ilk yazıya The Vampire DiariesSupernaturalAmerican Horror Story ve yeni dizi Scream Queens dahil oldular.

* Öncelikle The Vampire Diaries ile başlayalım. Dizinin paneline karakter isimleriyle Damon, Stefan, Bonnie, Caroline ve Enzo, yanlarına senaristler Julie Plec teyze ve Caroline Dries’ı alarak katıldılar. (Araya kaynasın, bir adet Candie ve Paul yan yana panelden çekim bir resim.)

- Panelin sürprizi Comic Con’a özel hazırlanan bir video oldu. Tamamını şuradan izleyebilirsiniz. Sürpriz kısmı ise şöyle: Altıncı sezon finalindeki Damon-Elena ve yağmur sahnesini Elena’nın yerine Kai’yi koyarak tekrardan çekmişler, son bir dakikalık kısımda da o var. Sadece o kısmın Youtube videosu da çıktı hatta. Chris Wood da buna gönderme yaptığı bir tweet atmış mesela.
İzlemesi tavsiye edilir.
- Ian Somerhalder geçen sezon olduğu gibi yine bir bölümün yönetmenliğini yapacak. Ayrıca panelde Ian’a bir fan “Benimle evlenir misin?” diye sormuş; o da yüzüğünü göstererek “Yapabileceğimi sanıyorum. Evli ve mutlu bir adamım.” cevabını vermiş. (Iyk.)

- Kadrodan dizinin finalini tahmin etmelerini istediklerinde Paul “Damon ve Stefan yüzüklerini çıkarır ve güneşe yürürler. Bonnie ölür, Elena da insan olarak uyanır”, Candice “Sonsuza kadar mutlu yaşadılar,” misali bir cevap verirken Kat ise “Stefan-Caroline birlikte olur. Damon kazara veya bilerek Bonnie’yi öldürür ve Elena uyanır. Matt de vampirsiz ve sorundan arınmış Mystic Falls’a şerif olur.” cevabını verdi.
- Yeni sezonda Elena’sız bir Mystic Falls izleyeceğiz ama ilk birkaç bölümde onun varlığını hala hissedecekmişiz. Damon Elena’nın yokluğunda dizinin ilk başlarında olduğu seksi, değişken, eğlenceli ve tehlikeli haline geri dönecekmiş.

- Sezon finalinde Mystic Falls’u zaman atlamasıyla berbat bir halde görmüştük. Bunun nasılını açıklayacaklarmış. Sezonun büyük kötüsü tahmin edildiği gibi Lily’nin altı cadı-vampiri olacak. Ama Valerie isimli bir karakter ve Nora ile Mary-Louise isimli lezbiyen bir çift de kötü karakterler olarak karşımıza çıkacaklar.
- Damon ve Stefan da anneleriyle ilgili durumun da etkisiyle daha çok yan yana gelecekler. Enzo ise yaratıcısı ile Damon arasında bocalayacakmış.
- Julie Plec teyze daha önce de dediği gibi bu sezonu son sezon olarak düşünmüyormuş.
- Elena’ya olanlar nedeniyle Bonnie ve Damon arasında ilginç bir dinamik varmış.
- Candice Accola “Klaus’un dönmesi için bir umut var mı?” sorusuna “Caroline onun Mystic Falls’a dönmesini ister mi bilemiyorum.” cevabını vermiş.

- Stefan ve Caroline konusunda “Bu çiftin eğlenceli yanı yapışıkmış gibi bir araya gelip durmaları. Caroline hazır olmamak için çok ama çok deniyor.” denmiş.
- Her bölüme bir ‘üstü çıplak’ sahne yazıyorlarmış.
- Candice Accola ‘Steroline’ kısaltmasının el dezenfektanı ismi gibi geldiğini söylemiş. Ian da Delana için “O da daha iyi değil.” derken Paul ise “Delena kulağa bir hastalık, Steroline ise hastalığa çare olarak geliyor.” diye eklemiş.
- Favori çiftleri sorulduğunda Michael Malarkey Denzo, Paul Stelijah, Plec teyze Dalaric, Caroline Dries Katherine ve Stefan derken Kat bir tanede karar kılamamış. Ian ise videoya gönderme yaparak “Hepsini seviyorum, Dalaric, Denzo… şimdilerdeyse Kaimon.” diye eklemiş.
Ryan Murphy’nin FOX’a hazırladığı yeni dizi Scream Queens ve FX dizisi American Horror Story panellerini ortak yaptılar. Scream Queens’ten Jamie Lee Curtis, Emma Roberts, Lea Michele, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Catherine Lourd ve Keke Palmer katılırken American Horror Story: Hotel’den Kathy Bates, Angela Bassett, Sarah Paulson, Evan Peters ve Matt Bomer katılmış.

* Öncelikle bu sezon Jessica Lange olmadan yoluna devam edecek olan ve Hotel temasını işleyecek American Horror Story’den başlayalım.

American Horror Story’den Lady Gaga’lı bir poster için şuradan.
- Lady Gaga’nın diziye nasıl dahil olduğu sorusuna Murphy “Bana diziyi sevdiğini ve dahil olabilir miyim diye sorduğu bir mail attı. Ben de EVET diye cevap verdim.” demiş.
- Sarah Paulson’ın en favori karakteri Lana Winters olmuş.

- Emma Roberts şimdilerde Scream Queens kadrosunda olmasının American Horror Story ile işinin bitmesi anlamına gelmediğinin altını çizmiş. (Zaten geçenlerde sezonu 15 bölüm sürecek Scream Queens bittikten sonra AHS çekimlerine geçeceği ve sezonun sonlarına doğru konuk olacağına dair haberler de çıktıydı.)
- Bazı American Horror Story: Hotel karakterlerinin isimleri açıklanmış: Matt Bomer: Donovan, Evan Peters: Mr. March, Sarah Paulson: Hipodermik Sally ve Kathy Bates: Iris. Lady Gaga'yı söylemekten kaçınmışlar.
- Angela Bassett, Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates ve Lady Gaga kötü karakterleri oynayacaklarmış. Lady Gaga Murphy’den kötü bir karakteri oynamayı özellikle istemiş.

American Horror Story sezonlarının birbiriyle bağlantılı olduğuna dair daha çok şey görecekmişiz ve sezonda otele tanıdık yüzler gelecekmiş.
- Matt Bomer’ın iç çamaşırıyla olduğu bir sahne de varmış.

* FOX’un yeni dizisi Scream Queens, tema olarak içinde komediyi de bulunduran ve mekânı üniversite olan bir seri katil hikâyesi. Çok daha önce paylaşılan fragmanı için şuraya bakabilirsiniz.

- Sarah Paulson’ı panelde bulmuşken “Scream Queens’te olacak mısınız?” diye sormuşlar. O da AHS: Coven’a gönderme yaparak “Ben Supreme’im.” diyerek açık kapı bırakmış. (Scream Queens’te üniversitedeki bir kız birliğini merkeze alıyorlar.)
- Ryan Murphy dizi için “Eğer Jamie Lee Curtis kabul etmeseydi bunu yapamazdım.” demiş. Dizide Curtis’in 18 yaşında biriyle seks sahnesini izleyecekmişiz ve ikinci bölümde 1978’de oynadığı Halloween’e bir saygı duruşunda bulunacaklarmış.

- Bütün oyuncularla onların katil olduğuna dair çekimler yapmışlar. Hiçbir oyuncu da katilin kim olduğundan haberdar değilmiş. Dikkat edersek katilim kim olduğunu ilk bölümden anlayabilirmişiz.
- Abigal Breslin dizide özellikle bir kötü karakteri canlandırmak istemiş ve istediği de olmuş.
The CW’nun paneli olan son dizisi de Supernatural’dı ve katılanlar şu şekilde. Haberlere gelirsek:

- Bu sene Büyük Kötü sayesinde kardeşler daha çok birlik olacaklarmış. İlk sezonda babaları için yan yana gelmelerine benzetme yapmışlar hatta. Castiel de kötüyle olan savaşta ikiliye yardım edecekmiş. Bu sene için özel bir kötü hazırlamışlar.
- Habil’in İşareti’nden kurtulmak sadece ilk aşamaymış. Şimdi verdikleri kararlarla yüzleşmek ve temizlik yapma zamanıymış.
- Mark Sheppard, Crowley konusunda biraz nazlı davransa da “Oldukça ölüyüm, olan bu.” da demiş. (İnsanların da inanası gelmemiş.)

- İzleyicilerin sevdiği birkaç ismi yeni sezonda görecekmişiz. Ayrıca Jensen da sezondaki bir bölümün yönetmenliğini yapıyormuş, çekimlere başlayalı dört gün olmuş.
Not: The Vampire Diaries’ın kardeşleri ile Supernatural’ın kardeşleri yakın arkadaş olduğundan paneller sayesinde aynı ortamdayken yan yana gelmeyi de ihmal etmemişler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder