30 Ağustos 2015 Pazar

Comic Con’dan Notlar 4: 2. Günden İlk Bilgiler

Comic Con’un ilk günündeki dizi panellerini bitirdikten ve hatta üç yazıyla üstesinden geldikten sonra sıra geldi bu sefer ikinci günün dizilerine ve panellerine. Üstelik ikinci günde de bir sürü ve hatta ilk günden daha fazla dizinin paneli var.
Ben de girişi günün yıldızlarından The Walking Dead, uzantısı Fear the Walking Dead ve The Big Bang Theory ile açayım dedim.

* AMC’nin sevilen dizisi The Walking Dead, dizideki karakterleriyle Rick, Daryl, Glenn, Michonne, Carol, Carl, Sasha, Abraham ve Morgan ile panele katıldılar. Buna göre:

- Dizinin altıncı sezonun 11 Ekim’de 90 dakika sürecek bölümle başlayacağı açıklandı, reklamları çıkarsak 65 dakika civarı olur herhalde. Ayrıca yeni sezon fragmanını da paylaştılar. FX Türkiye de Türkçe altyazılı halini paylaştı. Eğer altyazısız olsun isterseniz maddedeki linke tıklayabilirsiniz.

- Bu sezon dizide birçok flashback (geriye dönüş) izleyecekmişiz. Hatta bir bölüm tamamen flashback üzerine kurulu olacakmış. 'Kurtlar' da sezonda beklenmeyecek türde bir rol oynayacakmış.
- Andrew Lincoln dizide kestiği sakalını özlediğini ve ilk fırsatta yeniden uzatacağını söylemiş. Yapımcılardan Scott M. Gimple de Rick’in sakalını onun barometresi olarak tanımlamış. Ayrıca Lincoln’ün annesi Michonne ve Rick’in bir araya gelmesini istiyormuş.

(Bu kadın hiç yalnız değil de ömrümüz yeter mi bilmiyorum.)

- Carol’ı oynayan Melissa McBride panele elinde bir tabak kurabiye ile gelmiş.
Nurse Jackie’nin Zoey’i Merritt Wever, çizgi romanda da olan bir karakteri oynamak için diziye geliyormuş. Ethan Embry (Once Upon a Time) de yine diziye bir diğer isim.
- Dizideki karakterleriyle oyuncuların dedikleri: Abraham karakterini tanımlayan anın dizide henüz görülmediğini söylemiş. Carl’a göre Alexandria yaşamaları gereken hayat için bir yeniden başlatma butonuymuş. Carol’e göre onu olduğu kişi haline getiren çevresindeki insanları kaybedişi ve buna artık katlanamayışıymış. Glenn’e göre Nicholas’ı öldürseydi geçmemesi gereken bir sınırı geçer ve oyunun bittiği noktaya gelirmiş.
- Norman Reedus’un sorulara verdiği cevaplara göre rolüne girmek için Motorhead grubunu dinler, bolca kahve içer ve Cand Crush oynarmış. En sevdiği emoji de kırmızı balonmuş.

(Bu adama soracak daha iyi soru bulamamışlar mı acaba?)

- Panele gelemeyen Lauren Cohan (Maggie), Steven Yeun’a “Bitişte komik bir şeyler söyleyebilir misin?” diye mesaj atmış.
The Walking Dead’in uzantı dizisi Fear the Walking Deadin paneli de orijinal dizininki bittikten hemen sonra başladı.

- Panelde yapılan açıklamaya göre dizi 23 Ağustos’ta başlayacakmış. İlk sezon altı bölüm sürecek ve ikinci sezon onayını zaten aldı. Gelmişken onlar da bir fragman yayınladılar tabii.


- Salgının başladığı zamanı ve bir metropolisin çöküşünü anlatmak istedikleri için dizinin merkezi olarak Los Angeles’ı seçmişler. Dizide insanların zombi kıyametine nasıl tepki verdiği ve aileleri nasıl parçaladığı üzerinde durulacakmış. Bknz: Aile draması.

- Zaman olarak Rick’in komada olduğu bir sırada başlayacaklar ve bizim (?) Rick esasında komada 4-5 hafta kalmış. Coğrafik olarak uyuşmazlığın da etkisiyle şimdilik TWD ile bu diziyi çakıştırmayı düşünmüyorlarmış.
- Rick lider ruhlu bir karakter olduğundan uzantıda bu tarzda olmayan birisini merkezde kullanmaya karar vermişler.  Lider olması beklenen kişilerin yaptıkları şaşırtıcı olabilirmiş.

- Panelde daha çok insanların bir zombi kıyametine olan hazırsızlığının üstünde durmuşlar. Hatta yaptıkları bir araştırmaya göre büyük bir şehre gıda yardımı kesildiği takdirde üç günde yiyecekler bitebilirmiş.
Not: Dave Erickson’ın bir vakitler dizi için verdiği bir röportajı da Türkçe olarak şurada bulabilirsiniz. Nasıl bir şey bekleyeceğinize dair daha çok fikriniz olur.
The Big Bang Theory paneline dizideki karakterleriyle Raj ve Amy, yanlarında Chuck Lorre de varken katıldılar. Hatta moderatörlüğü de Kunal Nayyar (Raj) yaptı.

- Panelde dediklerine göre Sheldon ve Amy ile ilgili izleyici sorularının hepsi dokuzuncu sezonun ilk bölümünde cevaplanacakmış.
- Paneldekiler ünlü fizikçi Stephan Hawking ile birlikte çekim yapmanın hissettirdiği tuhaflıktan ve onun yazılan senaryoyu okuyacak olmasının getirdiği heyecandan bahsetmişler.
- Mayim Balik, Jim Parson’ı öpmeyle ilgili “İkimiz de karakterlerimizin yaptığından daha farklı nasıl öpüşülür biliyoruz.” demiş. Kunal “Dil var mıydı?” diye sorunca da “Sonra söylerim.” cevabını vermiş.
- “Sheldon mühendislerden neden nefret ediyor?” sorusu “O, anlamadığı şeyden nefret ediyor.” şeklinde cevaplanmış. Chuck Lorre’nin demesine göre kreatif takımdakiler dizideki karakterleri nörd olarak düşünmediklerini söylerken Bill Prady farklılığı kutlayan kişiler olarak tanımlamış.

(Bu arkadaşlar nörd olmuyorsa kim oluyor ki o zaman?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder